סלט חלומי בפילו עם ירקות שורש
גבינת החלומי מלופפת בדפי פילו וחמאה, ומשודכת לסלט טרי של שורשים צבעוניים ועלים ירוקים
סלט חלומי בפילו עם ירקות שורש
המרכיבים:
1 חבילת גבינת חלומי גד
2 קולרבי קלופים
3 גזרים קלופים
1 שורש סלרי קלוף
1 חבילת עלי בייבי
1 חבילת דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת
לרוטב ויניגרט בלסמי:
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- חותכים את גבינת החלומי לרוחבה לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
- מניחים 2 דפי פילו על גבי משטח העבודה ואת שאר הדפים מכסים במגבת לחה שלא יתייבשו.
- מורחים את דף הפילו העליון בחמאה המומסת. חותכים את דפי הפילו לרצועות ארוכות שרוחבן כרוחב פרוסות הגבינה (5-6 ס"מ).
- מניחים פרוסת גבינה על קצה כל רצועה ומגלגלים כמו שמגלגלים סיגר (ניתן להכין יום קודם ולשמור בקופסא במקרר. אם יש כמה שכבות של מאפים רצוי להפרידן עם ניילון).
- חותכים את הקולרבי והסלרי לרצועות דקות. קולפים רצועות ארוכות מהגזר בעזרת קולפן ועוצרים כשמגיעים לחלק הסיבי שבמרכזו, כיוון שהוא פחות טעים.
- מעבירים את הירקות החתוכים לקערת הגשה, מוסיפים את עלי הבייבי ומערבבים.
- הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- מחממים מחבת משומנת. מטגנים כל גליל פילו-חלומי מכל צידיו, עד להשחמה. מניחים מעל הסלט ומגישים מיד.
שי שמואלי הוא השף של מסעדת אידה
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:45
מומלצים