קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי
קיש גבינות חגיגי בו טמונות עגבניות שרי ועירית ומעליהן רוטב עשיר מתובל בשום ובאגוז מוסקט
קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי
המרכיבים (לתבנית בקוטר 21 ס"מ):
לתחתית:
280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח
1 כף מים
למלית:
100 גרם פתיתי קאשקבל גד
50 גרם בולגרית 5% של גד
50 גרם פטה עזים
8 עגבניות שרי חצויות
1 כף עירית קצוצה
לרוטב רויאל:
2 כפות (23 גרם) קמח מנופה
130 מ"ל (2/3 כוס) חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
קורט פלפל שחור
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום מרוסקות
1 כף גבינת קרם שמנת גד
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- הקיש: מערבבים במיקסר במהירות נמוכה את החמאה והמלח. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים עד להאחדת החומרים.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים 4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית.
- מניילנים את הבצק ומעבירים למקרר ל-4 שעות, ואפשר גם לכל הלילה (אפשר גם לניילן היטב להקפיא).
- מרדדים את הבצק ליריעה דקה שתכסה את תחתית התבנית והדפנות.
- רוטב הרויאל: מערבבים במיקסר במהירות נמוכה את כל חומרי הרוטב פרט לקמח עד להאחדה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- להרכבת המנה: מחממים את התנור ל-150 מעלות. מגרדים את הבולגרית ופטה העזים ומפזרים על גבי התחתית עם שאר חומרי המלית.
- יוצקים מעל את רוטב הרויאל. אופים 50 דקות ומצננים מעט לפני ההגשה.
עידו רוטמן הוא שף ברשת רולדין
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:53
מומלצים