שתף קטע נבחר

פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות

פסטה מיוחדת בטעמים ים-תיכוניים עכשוויים: גבינת חלומי מותכת, סרדינים, קוביות עגבנייה, זעתר והפתעות נוספות

פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות

המרכיבים:

500 גרם פסטה פפרדלה (או פסטה קצרה אחרת)

200 גרם גבינת חלומי גד חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

8 סרדינים כבושים (ואם אין, אפשר משומרים) חתוכים גס

1/4 כוס שמן זית

גרדה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

4 כפות פירורי לחם גס

מלח

לסלסה:

2 עגבניות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות

4 שיני שום כתושות

עלים מופרדים מ-2 ענפי זעתר

צ'ילי ירוק פרוס דק

6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס

1 בצל ירוק פרוס דק

1/4 כפית סוכר

8 כפות שמן זית


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, משמנים במעט שמן זית ושומרים בצד.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר.
  3. במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים בשמן זית את קוביות גבינת החלומי גד עד שהן מזהיבות (בערך דקה מכל צד). מוסיפים את גרדת הלימון ואת הסרדינים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות.
  4. ממשיכים לבשל כ-2 דקות, עד שהפסטה תתחמם. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת ומורידים אותה מהאש.
  5. מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הסלסה ומעליה את פירורי הלחם. מגישים מיד.

 

סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת Rothschild’s kitchen

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:03

 

השפית סבינה ולדמן
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים