פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות
פסטה מיוחדת בטעמים ים-תיכוניים עכשוויים: גבינת חלומי מותכת, סרדינים, קוביות עגבנייה, זעתר והפתעות נוספות
פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות
המרכיבים:
500 גרם פסטה פפרדלה (או פסטה קצרה אחרת)
200 גרם גבינת חלומי גד חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
8 סרדינים כבושים (ואם אין, אפשר משומרים) חתוכים גס
1/4 כוס שמן זית
גרדה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
4 כפות פירורי לחם גס
מלח
לסלסה:
2 עגבניות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושות
עלים מופרדים מ-2 ענפי זעתר
צ'ילי ירוק פרוס דק
6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
1 בצל ירוק פרוס דק
1/4 כפית סוכר
8 כפות שמן זית
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, משמנים במעט שמן זית ושומרים בצד.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר.
- במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים בשמן זית את קוביות גבינת החלומי גד עד שהן מזהיבות (בערך דקה מכל צד). מוסיפים את גרדת הלימון ואת הסרדינים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות.
- ממשיכים לבשל כ-2 דקות, עד שהפסטה תתחמם. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת ומורידים אותה מהאש.
- מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הסלסה ומעליה את פירורי הלחם. מגישים מיד.
סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת Rothschild’s kitchen
פורסם לראשונה 04/05/2010 19:03
מומלצים