לזניית פטריות ומוצרלה
לזניה טעימה, נדיבה ושמחה שהכנתה פשוטה ומהירה והיא עשירה במני גבינות וירקות
לזניית פטריות ומוצרלה
המרכיבים (לתבנית פיירקס 30X22 ס"מ):
9 דפי לזניה יבשים
1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כף טימין טרי
1 חציל פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
סלסלת פטריות, מנוקות ופרוסות דק
3 עגבניות פרוסות לרוחב כחצי ס"מ
1 כוס עלי בזיליקום טריים
200 גרם גבינת ריקוטה גד
200 גרם גבינה בולגרית 5% גד
200 גרם מוצרלה מגורדת גד
מלח ופלפל
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הטימין, שן השום, המלח והפלפל.
- משמנים קלות את תבנית הפיירקס. מניחים 3 עלי לזניה זה לצד זה. מורחים עליהם שכבת רסק עגבניות. מניחים מעל את החצילים והפטריות. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים. מניחים 3 דפי לזניה נוספים ומהדקים בזהירות.
- מסדרים את השכבה השנייה: מורחים על דפי הלזניה רסק עגבניות. מניחים את פרוסות העגבנייה והריקוטה. מניחים את יתרת דפי הלזניה ומהדקים בזהירות.
- מורחים על גבי דפי הלזניה שכבה נדיבה של רסק עגבניות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומעליהם את הגבינה המגוררת לפיצה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
יעקב אלפסי הוא השף של מסעדת איל פנטולינו
פורסם לראשונה 04/05/2010 19:21
מומלצים