שתף קטע נבחר

סוד הסולת: ניוקי א-לה רומאנה

ניוקי לרוב עושים מתפוחי אדמה, אבל יש גם גרסה קצת אחרת, המגיעה מרומא, של ניוקי סולת, אפויים בתנור עם חמאה ופרמזן

ניוקי א-לה רומאנה

המרכיבים:

3 כוסות חלב

3/4 כוס סולת

קורט מלח

פלפל שחור טחון

אגוז מוסקט

1/4 כוס + 1 כף חמאה

1 ביצה

3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בסיר גדול את החלב, הסולת והמלח. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ, כדי למנוע היווצרות של גושים.
  2. מחלישים את הלהבה ומוסיפים את אגוז המוסקט. ממשיכים לבשל 3-4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד, והכף יכולה לעמוד בה.
  3. מסירים את הסיר מהלהבה ומערבבים פנימה 2 כפות חמאה, ביצה ומחצית מכמות הפרמזן. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר, כך שאינה חמה למגע.
  4. משמנים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת לגובה של כ-7 מ"מ.
  5. נותנים לתערובת להתקשות כשעה. בעזרת צורן, או כוס קטנה, יוצרים עיגולים (את השאריות משטחים שוב וחותכים לעיגולים).
  6. מעבירים את העיגולים לתבנית אפייה משומנת ומסדרים אותם כך שהם חופפים זה לזה.
  7. מפזרים את יתר הפרמזן. ממיסים את החמאה הנותרת ומפזרים אותה באופן שווה על הניוקי.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון חום זהוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים