שתף קטע נבחר

תה: תמצית העניין

קבלו מדריך להכנת תה קר בעיצומה של העונה החמה. וגם כמה סיבות טובות לקפוץ למקדש התה החדש שנפתח בעיר הגדולה

מכירות התה בעולם מצויות במגמת גידול מתמיד. תה זני, המגיע ממקומות שונים ומובחנים על גבי הגלובוס, הפך בשנים האחרונות לטרנד עולמי מלבלב. בעמק הסיליקון הכריזו לא מכבר על התה כעל האספרסו החדש. יש כיום לא מעט משוגעים לדבר, האוספים תה נדיר ממקומות אקזוטיים, מתעמקים במקורותיו, משקיעים במהדורות מוגבלות, עושים מאמצים להניח ידם על עלים מהקטיף הראשון (הנחשבים טובים יותר‭,(‬ ומוכנים לשלם כסף רב עבור ספלון תה משובח. אגב, על אף העובדה שהתה מזוהה עם אנגליה, דווקא לצרפתים יש יתרון עליהם באגף תה הגורמה.

 

בארה"ב מגלגל שוק התה כ‭9-‬ מיליארד דולר, והצפי לשנת 2014 מצביע על מכירות בהיקף 12 מיליארד דולר. מאיצי הגידול הם בעיקר המחקרים אשר התפרסמו בשנים האחרונות, הקושרים לתה יתרונות בריאותיים.

 

גם בארץ חלפו הימים שבהם תה היה המשקה האולטימטיבי של חולים ועובדי הסתדרות. בישראל מגלגל שוק התה כ‭250-‬ מליון שקל. מספיק כדי לגרום ליזמים חובבי עלים להמר על תה כדבר הבא.

 

צ'ארלס וראשל פגין, אנשי עסקים שעלו באחרונה לארץ מבריסל, חנכו השבוע ברחוב דיזנגוף בתלאביב סניף של הרשת ‭,LE PALAIS DES THES‬ המונה 24 סניפים ברחבי העולם. ממלכת העלים הקסומה והריחנית הזו היא מקדש של מאות מיכלי תה מתכתיים, הנושאים שמות מפתים: תה המאהבים, תה הפילגשים, ריחות השחר, ואין ספור תערובות מבושמות, מסין ויפן, אפריקה ודרום אמריקה, קווקז ואירן, הודו וסרי לנקה.

 

"הנושא של תה גורמה אמנם עדיין בחיתוליו בארץ, אבל אני בטוח שהוא יתפוס תאוצה בקרוב. הישראלים סקרנים ויודעים להתלהב‭,"‬ מפרש פגין את צעדו העסקי. "בעבר גם תעשיית היין לא הייתה מפותחת פה, וגם הקפה, הגבינות, שמן הזית, הלחם והשוקולד. בשבתות שתינו יין מבושל בסוכר, שתינו רק נס קפה ואכלנו גבינה צהובה, שוקולד פרה ולחם אחיד. אבל תראי איך התקדמו פה בשנים האחרונות בכל התחומים האלה‭."‬


תה לא צריך להיות רותח (צילום: index open)|

 

בית הספר הגבוה לתה

בני הזוג, שחיו 10 שנים בבריסל, התאהבו בתה בעת שנכנסו לחנות הרשת בעירם, וכשהחליטו לעלות ארצה, ידעו מיד מה יעשו פה: תה. הם נרשמו ללימודי תה בבית הספר "ל'אקול די תה" בפריז, שם עברו קורס אינטנסיבי המזכיר מאוד לימודי יין. "הסטודנטים לומדים על זני התה באזורים השונים בעולם ומקיימים טעימות מקצועיות, שבמהלכן מריחים, בוחנים את הצבע, מגרגרים, טועמים, ולא יורקים‭."‬ בבית הספר הזה לומדים שפים וסומליירים, וגם סתם אנשים מן השורה שרוצים להתמחות ולהעמיק את ידיעותיהם בתחום.

 

גם בחנות שלהם, מקפידים השניים להעביר הלאה את רזי התה. על האריזות כאן תמצאו הנחיות לגבי טמפרטורת המים לפני שמוזגים אותם לכוס, זמן החליטה של התה המסוים בו בחרתם והאם הוא מתאים לבוקר, למשך היום או ללילה, בהתאם לכמות הקפאין המצויה בו.

 

עיתוי מוזר, לפתוח חנות תה בישראל דווקא בתחילת הקיץ.

 

"גם הבדואים שותים תה חם, בשיא הקיץ, ועוד במדבר. למה? כי תה הוא משקה שאינו קשור באקלים‭."‬

 

וכמובן, אפשר גם להכין תה קר, אותו עדיף לבסס על התערובות הפירותיות.

 

5 טיפים להכנת תה קר מושלם

  1. תה קר לא עושים מתה חם שמעבירים למקרר, כי אז הוא הופך עכור.
  2. השיטה המומלצת היא להשתמש במים מינרליים או מסוננים בטמפרטורת החדר.
  3. משאירים את עלי התה בתוך המים למשך הלילה, במקרר או בחוץ, וכעבור כמה שעות החליטה מוכנה.
  4. כשמוסיפים קוביות קרח, יש להקפיד שיהיו אלה קוביות קרח ממים מינרליים, ולא ממי ברז, כי במים קרים טעמי הלוואי מאוד מודגשים.
  5. השיטה המהירה יותר היא להכין תה חם בריכוז כפול, לשפוך לקנקן עד חציו, ולהוסיף קוביות קרח שימלאו את הקנקן. תמיד נחמד להוסיף לתה קר פרוסות לימון או תפוז.

 

3 דברים שלא ידעתם על תה

  1. גם אם אתם אוהבים לשתות תה ישר מהקומקום, אל תתפתו. תה לא צריך להיות רותח. מים רותחים הורגים את הטעם המופק מהעלים.
  2. למים איכותיים יש חשיבות מרובה בהכנת התה המושלם. מי ברז הורסים את צלילות המשקה, לכן רצוי להשתמש במים מסוננים או מינרליים.
  3. תה הוא מוצר רגיש לאור וללחות, לכן רצוי מאוד לשמור אותו במיכלים אטומים המגנים עליו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים