שתף קטע נבחר

ארדואן: הבעיה היא ממשלת ישראל - לא אזרחיה

ראש ממשלת טורקיה קורץ לתיירים הישראלים. בפגישה עם חברי מפלגתו הוא תקף את ממשלת ישראל: "אנחנו לא שתקנו לנוכח התנהגות הפיראטית והעוולות הללו, ואנחנו לא מתכוונים לשתוק. אנחנו נחפש את הפתרונות לכך במסגרת החוק הבינלאומי"

בזמן המשבר עם טורקיה, ארדואן קורץ לתיירים הישראלים שלא מגיעים למדינה? ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, אמר אמש (יום ו') כי ארצו לא תשב בחיבוק ידיים אחרי ההשתלטות על המשט לעזה. הוא הוסיף כי "הבעיה של ממשלת טורקיה היא עם ממשלת ישראל ולא עם אזרחי המדינה".

 

"יש מעגלים המצפים שטורקיה תשמור על השקט ותבלע את ההתנהלות הפיראטית של ישראל בים התיכון ואת הטרור המדיני שלה", הוא אמר בפגישה של מפלגת "הצדק והפיתוח" באנקרה. "עם זאת, אנחנו לא שתקנו לנוכח התנהגות הפיראטית

 והעוולות הללו, ואנחנו לא מתכוונים לשתוק. אנחנו נחפש את הפתרונות לכך במסגרת החוק הבינלאומי". הוא הוסיף כי בעייתה של טורקיה היא עם ממשלת ישראל, שמסרבת להכיר בחוקים, ולא עם האזרחים בישראל.

 

החרפת המשבר עם טורקיה גרמה לישראלים רבים לבטל את חופשתם במדינה. השבוע הודיעה חברת "טורקיש איירליינס", כי היא מתכוונת לבטל החודש מספר טיסות, בשל תפוסה זניחה במספר הנוסעים בקו מתל אביב לאיסטנבול. על פי החברה, רק מעט אנשי עסקים ישראלים עדיין טסים איתה ליעדים בטורקיה ואילו כל הנוסעים הישראלים האחרים טסים ליעדי המשך במזרח הרחוק, אירופה או צפון אמריקה. מנכ"ל החברה בישראל, פאתי דוגן, כי מאז אירועי המשט הישראלים מחרימים את חברת התעופה הטורקית והתפוסה במטוסים צנחה ל-50%.

 

בנוגע לאיראן, אמר ארדואן כי גישתה של טורקיה נגד הסנקציות אינה קשורה לישראל והמשט הבינלאומי, או ליחסיה עם ארצות-הברית. "הגענו להסכם עם טהרן, שעומד בתנאיו של הנשיא האמריקני, בחסות מר לולה דה סילבה נשיא ברזיל". הוא הוסיף כי אמר לנשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, שהביא את חוסר אמונו באיראן, כי אם טהרן לא תעמוד בתנאי ההסכם, היא תאבד את תמיכת ברזיל וטורקיה. "אך איראן קיימה את הבטחותיה ושלחה אותן לסבא"א, אך למרבה הצער סבא"א הגיבה להן רק בבוקר ההחלטה על הסנקציות באו"ם".

 

נערכים למשט הבא

אמש הזהירה ישראל את האו"ם מפני הסכנה הביטחונית הנשקפת למזרח התיכון מהמשט המתוכנן לצאת מלבנון לעזה. שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, העבירה מכתב רשמי למזכ"ל האו"ם ולנשיא התורן של מועצת הביטחון, והזהירה כי "מדובר במשט פרובוקטיבי העלול להשפיע על הביטחון באזור כולו".

 

בפנייה הישראלית למזכ"ל באן קי-מון ולנשיא התורן קלאוד הלר, כותבת השגרירה שלו כי "מארגני המשט מצהירים על כוונתם להיות שאהידים", וכי קיים ככל הנראה קשר בינם לבין פעילי החמאס - "ואין להוציא מכלל אפשרות שטרוריסטים או אמצעי לחימה יוברחו על סיפון הספינות הללו לעזה".

 

במקביל, ארגון חיזבאללה חזר גם אתמול והבהיר כי אינו מעורב בארגון המשט מלבנון. בהודעה מטעם הארגון נמסר: "חיזבאללה

 החליט, מתחילת הדרך, להימנע ממעורבות בפעולה ההומניטרית הזו, כדי לא לספק לצבא הישראלי תירוץ לתקוף אותו". 

 

ביום ראשון בשבוע שעבר הוצגה הספינה הראשונה - "נאג'י אל-עלי", שאמורה לצאת כשעל סיפונה 25 פעילים אירופיים, בהם חברי פרלמנט, וכן כחמישים עיתונאים. הספינה היא פרי יוזמה של "תנועת פלסטין החופשית", בראשה עומד יאסר קשלק, וכן של "אגודת העיתונאים ללא גבולות". ביום ראשון הוצגה הספינה השנייה, גם היא יוזמה של קשלק. היא נקראת "מרים" (על שם מריה הקדושה) ועליה אמורות להיות נשים ואיתן, על פי ההצהרות, תרופות כימותרפיות לילדים ולנשים וכן סיוע הומניטרי.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארדואן. שוב מאיים
צילום: AFP
מומלצים