שתף קטע נבחר

חופשה בפאפוס: להתראות טורקיה, שלום קפריסין

אחרי שטורקיה והקלאבים שלה ירדו ממפת התיירות הישראלית, שכננו הקפריסאים קופצים על ההזדמנות ומציעים לתייר הישראלי נופש לקיץ במרחק שעת טיסה. הכירו את פאפוס - היכן שאפרודיטה נולדה, הארכיאולוגיה מהפנטת והמים, אוי המים...

במרחק שעת טיסה מתל אביב, שוכנת לה אולי השכנה הכי ידידותית שלנו כרגע - קפריסין. האי הים-תיכוני הזה סובל מסכסוך פרטי משלו, ובעצמו יש לו עניין לא קטן עם הטורקים: למעשה, האי מחולק לשניים, צד יווני וצד טורקי. קפריסין היוונית צורפה לאיחוד האירופי ב-2004 ועם פחות ממיליון תושבים שמארחים יותר מ-2.4 מיליון תיירים, היא מציעה נופש קרוב ומהנה עבור התייר הישראלי.

 

נסיעה ראשונה בכבישי האי גורמת לתחושה מוזרה. מצד אחד הנוף נראה מוכר - שיחי הרדוף בצדי הכביש, עצי אלון, גבעות ועשב מצהיב, כמו בשיא הקיץ הישראלי. מצד שני, בקפריסין נוהגים בצד שמאל של הכביש, זכר לימים בהם שלטה בריטניה באי. זו תמיד תחושה מוזרה לראות מדינה שלמה נוהגת הפוך לגמרי, ועוד יותר מוזר כשזה קורה בנוף שהיה יכול להיות בקלות ישראל. כך נסענו בצד הלא-נכון עד שהגענו אל יעדנו, עיר החוף היפהפייה פאפוס.


הנמל של פאפוס (צילומים: נעם רוזנברג)


נופש קרוב עבור התייר הישראלי. מלון בפאפוס

 

אפרודיטה צצה בכל מקום

פאפוס מתהדרת בסיפור המיתולוגי הנהדר שלחופיה נולדה אפרודיטה, אלת היופי ואהבה במיתולוגיה היוונית. בהתאם לכך, היא משופעת אתרים ארכיאולוגיים שפעם היו מקדשים ששימשו לסגידה לאלה, ארמונות, פסיפסים ובאופן כללי שרידי אדריכלות מרשימים.

 

ברוח היופי והאהבה, עם הגיענו לפאפוס פגשנו את מירקה, מדריכת הטיולים המקסימה שהופקדה על שלומנו למשך הטיול. מירקה קיבלה את פנינו בנעלי עקב גבוהות ובאנגלית במבטא יווני כבד. המקומיים דווקא דוברי אנגלית טובה מאוד, שרידים לשלטון הבריטי, כאמור, אבל המבטא היווני כל כך כבד שנשמע כאילו האנגלית שלהם גרועה משלנו.

 

לצורך ההיכרות הראשונה עם העיר צעדנו לאורך הטיילת הארוכה של הנמל של פאפוס, אל מול רצועת החוף היפהפייה. לאורך הטיילת פזורות מסעדות שהן שוס גדול לחובבי השרצים - ארוחות ענק מכל טוב הים, מוגשות במחירים סבירים בהחלט. (ואם כבר באוכל עסקינן - גבינת חלומי היא סוג של המאכל הלאומי, והצזיקי הקפריסאי היה אחד הטעימים ביותר שטעמנו).


בספטמבר יתקיים כאן פסטיבל מוזיקה. טירת פאפוס


שפע של אתרים ארכיאולוגיים. אתר פסיפס גדול בקרבת הים

 

בקצה הנמל ניצבת טירת פאפוס, מבצר שעבר גלגולים רבים לאורך ההיסטוריה, במהלך מאות השנים הרבות שחלפו מאז בנייתו. בספטמבר מתקיים בו פסטיבל מוזיקה שנקרא, כמובן, פסטיבל אפרודיטה, שם צפויה לעלות האופרה "לה בוהם" על רקע הטירה היפהפייה.

 

לא רחוק מהעיר, על החוף, נמצא סלע אפרודיטה, המקום שעליו מוכנים ותיקי פאפוס להישבע כי שם נולדה אפרודיטה מן הגלים. יודעי דבר מספרים ששחייה מסביב לסלע היא סגולה לאריכות ימים, לפי חשבון מתמטי פשוט - כל סיבוב סביב הסלע מפחית שנה מגילך. גם אם זה לא עובד, כדאי לצאת לסיבוב שחייה שם, שכן המים כה צלולים ונקיים שאפשר לראות את החול הזהוב שעל הקרקעית.


סלע אפרודיטה. האטרקציה המפורסמת ביותר של פאפוס

 

כאמור, פאפוס עשירה באוצרות ארכיאולוגים מרשימים (לפחות חובבי הארכיאולוגיה יתרשמו מאוד). ליד הנמל ביקרנו באתר כזה, המציג פסיפסים שהשתמרו היטב לאחר שהיו מכוסים באדמה במשך מאות שנים. הפסיפסים מציגים סיפורים מהמיתולוגיה והם אכן מרשימים - גם אונסק"ו הכיר בחשיבות העתיקות של פאפוס, והעניק לעיר מעמד של אתר מורשת עולמי.

 

לחובבי חופשות ה"בטן-גב", פאפוס בהחלט מציעה פיתרון הולם לקלאבים הטורקיים, וגם לאלו שמעוניינים לקבל קצת ערך מוסף תרבותי, ארכיאולוגי והיסטורי. משפחות יכולות לבלות עם הילדים, זוגות יכולים להעביר סוף שבוע רומנטי, ורווקים - להתחיל להתפלל לאפרודיטה...

 

מודיעין שלום

איך מגיעים: לקפריסין שני נמלי תעופה בינלאומיים חדשים והחל מה-12.7.10 תחל חברת ארקיע להפעיל טיסות ישירות לעיר פאפוס

משך הטיסה: כשעה

למי מתאים: פאפוס מציעה נופשים שמתאימים לצעירים ולמשפחות. מלונות כמובן ניתן למצוא ברמות שונות, מחדרים פשוטים ועד סוויטות מפוארות

חבילות נופש: 4 לילות לזוג+2 ילדים, על בסיס חצי פנסיון, החל ב-485 דולר לאדם ביולי בכפר נופש 3 כוכבים, ובמלון החל ב-539 דולר. באוגוסט החבילות מתקיירות מעט

קניות: באירו

חובה לטעום: ציזיקי וגבינת חלומי

 

  • הכותב היה אורח של לשכת התיירות הקפריסאית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיאולוגיה במיטבה. פאפוס
צילום: נעם רוזנברג
מומלצים