שתף קטע נבחר

היום: דיון בבג"ץ על רפורמת הקרקעות של נתניהו

במסגרת הרפורמה שמקדם ראש הממשלה יועברו 800 אלף דונם מבעלות המינהל לחוכרם, ללא תמורה. הארגונים החברתיים, שלבקשתם מתקיים הדיון, טוענים כי הפרטת הקרקעות היא רפורמה דרמטית שעברה ללא דיון ציבורי רציני

בג"ץ ידון היום (ד') בהתנגדויות לרפורמת הקרקעות של בנימין נתניהו, במסגרתה יועברו 800 אלף דונם מבעלות מינהל מקרקעי ישראל לבעלי הקרקע (שבפועל רק חוכרים אותה מן המדינה). לטענת הפרקליטות, מטרת התוכנית היא להוזיל את מחירי הדירות ולהפוך את מינהל מקרקעי ישראל לגוף פחות ביורוקרטי.

 

 

בינואר האחרון הגיש "מטה המאבק בהפרטת קרקעות ישראל", יחד עם חברי הכנסת שלי יחימוביץ', אריה אלדד ונחמן שי, עתירה לבג"ץ נגד יישומה של הרפורמה. העותרים טוענים שהרפורמה סותרת את חוק יסוד מקרקעי ישראל. חוק היסוד קובע כי "הבעלות על הקרקע הלאומית לא תועבר, אם במכר ואם בדרך אחרת".

 

הארגונים החברתיים טוענים כי הפרטת הקרקעות היא רפורמה דרמטית בישראל מבחינה כלכלית, חברתית וסביבתית, אך למרות זאת היא עברה ללא דיון ציבורי רציני ובמקביל לדיוני התקציב וחוק ההסדרים.

 

מינהל מקרקעי ישראל מחזיק כיום כ-93% מכלל קרקעות המדינה. כשחוקק חוק מינהל מקרקעי ישראל לפני כ-50 שנה, מטרתו הייתה למנוע השתלטות גורמים עוינים על קרקעות לאום. המינהל הוא שקבע באופן בלעדי מתי יוקצו קרקעות ובאילו מקומות. אזרחים שרכשו את הדירות ששיחרר המינהל לא היו הבעלים הרשמיים שלה, אלא רק חוכרים מן המינהל לתקופות של 49 ו-99 שנה. הרפורמה צפויה להעביר את הבעלות בקרקע לידי מרבית החוכרים ללא תמורה.

 

הידיעה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. המינהל מחזיק 93% מקרקעות המדינה
צילום: רויטרס
מומלצים