שתף קטע נבחר

התקציב: כסף לטיפול שיניים - קיצוץ בסל התרופות

תקציב משרד הבריאות לשנתיים הקרובות גדל: הוא מיטיב עם תוכנית טיפולי השיניים של ליצמן - אך מקצץ בסל התרופות - מ-415 מיליון ל-300 מיליון שקלים בלבד - הסכום הנמוך ביותר ב-5 השנים האחרונות. בין ההישגים: עוד מיטות אשפוז

תקציב המדינה לשנים 2011-2012 מביא עמו בשורות טובות למערכת הבריאות: תקציב משרד הבריאות היה אחד היחידים שגדלו - המשרד זכה לתוספת של 900 מיליון שקלים ל-2011 וסכום דומה ל-2012 - בסך הכל 1.8 מילארד שקלים בשנתיים הקרובות. תקציב מערכת הבריאות כולה גדל מ-28 מיליארד שקל לכ-30 מיליארד ב-2012. 

 

סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן אמר: "בסיום משא ומתן ארוך ומורכב הושג שיפור משמעותי בתקציב והסכמות משמעותיות בין משרד הבריאות למשרד האוצר לתוספת מיטות, גידול במקדם הדמוגרפי וטיפולי שיניים. אני מקווה שהתקציב יקדם את יציבות מערכת הבריאות".  מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו, שאמר עם כניסתו לתפקיד שיהיה צורך בתוספת של כחצי מיליארד שקלים לתקציב, יכול להיות מרוצה. לדבריו היום, "זה הכי טוב שיכולנו להשיג במצב הקיים. הקיצוצים הוסרו, לא הסכמנו לקצץ בתקנים ובתקציבי תפעול של בתי חולים".

 

עם זאת, תקציב סל התרופות ירד מ-415 מיליון שקלים ל-300 מיליון שקלים בכל אחת משלוש השנים הקרובות. מדובר בתקציב הנמוך ביותר של סל התרופות בחמש השנים האחרונות. המשמעות: כאחוז מתקציב הבריאות יוקדש להכנסת תרופות חדשות. 

 

יותר כסף לשיניים לילדים

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן יכול להיות מרוצה: תוכנית טיפולי השיניים לילדים שיזם תתוקצב בשנה הבאה ב-152 מיליון שקלים ובשלוש השנים הבאות תזכה לתוספות

תקציב, כך שבשנת 2013 יינתנו טיפולי שיניים ללא תשלום לילדים עד גיל 14. 

 

אחד הקווים האדומים מבחינת משרד הבריאות היה אישור למתן תוספת תקציב למיטות אשפוז. ממשרד הבריאות נמסר שסוכם על תוספת מיטות שהיקפה ופיזורה ייקבעו במהלך השבוע הקרוב. מדובר על תוספת של כ-200 מיטות בשנה לאורך שלוש השנים הקרובות, כאשר משרד הבריאות יגדיר את ההיקף, המיקום ובאילו מחלקות יתווספו המיטות. 

 

בנוסף, קופות החולים יזכו לתוספת של כ-100מיליון שקלים כ"פיצוי" על קצב הגידול וההזדקנות של האוכלוסייה (תוספת תקציבית המכונה "מקדם דמוגרפי") ולתשלום נוסף של 40 מיליון שקלים בגין הזדקנות האוכלוסייה ב-2010. בנוסף, משרד הבריאות ייתן לקופות שיעמדו ביעדים כמו צמצום אי השוויון בפריפריה ופיתוח חלופות אשפוז, סכום כולל של 50 מיליון שקלים מדי שנה בשלוש השנים הקרובות.

 

כמו כן, משרד הבריאות קיבל תוספת תקציב לפיתוח תשתיות לבתי חולים שיופנו לשיפור תשתיות בתי החולים הפסיכיאטריים שקופחו במשך שנים

 

משרד האוצר יעביר סכום של 200 מיליון שקלים למיגון של בתי חולים, סכום שהקופא על-ידו בתקופת המחלוקת על הבנייה בבית החולים ברזילי; בתי החולים יצטרכו להוסיף סכום תואם של כ-50 מיליון שקלים.  

 

הרפורמה בבריאות הנפש, הכוללת העברה של שירותי המרפאות הקהילתיות לטיפול פסיכולוגי לידי קופות החולים, תוכל לצאת השנה לדרך. עם זאת, הרפורמה מתוקצבת בסכום של כ-60 מיליון שקלים בלבד בשנה לשלוש השנים הקרובות, כאשר דרישות משרד הבריאות היו גבוהות בהרבה. בשבועות הקרובים יתקיימו דיונים נוספים על תוספת תקציב לתחום זה. 

 

התקציב לא חף מסעיפים שונים שהוכנסו לתוכו במסגרת חוק ההסדרים. בין הסעיפים הנוגעים למערכת הבריאות נמצאים גם סוגיית הקנסות למטופל שלא יופיע לתור אצל רופא, והכנסת כלכלנים לוועדות הממנות מנהלי בתי חולים ומנהלי מחלקות. עם זאת, במשרד הבריאות מעריכים כי במהלך ההצבעות בכנסת יוסרו הסעיפים הבעייתיים.  


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר לשיניים, פחות לתרופות חדשות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים