שתף קטע נבחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס

האגו חייב להיות בצד

כשסביבו תמונה שהורישה לו אימו, ספרי שואה וקלאסיקות, הסופר ניר ברעם מאמין בכתיבה כעבודה יסודית ומסודרת, ועדיין מפקפק ביכולת כתיבתו. ביקרנו אותו בחדרו

הסופר ניר ברעם גר במרכז תל אביב עם זוגתו ועם אלפי ספרים. החשובים באמת, אותם כרכים עבי כרס וחמורי סבר ששימשו אותו בתחקיר על ספרו האחרון "אנשים טובים", קרובים לשולחנו: קצת קלאסיקה רוסית, סקוט פיצ'גראלד אחד ושני הכרכים של "האיש ללא תכונות" של רוברט מוסיל.

 

אבל לא רק ספרים הוא מחזיק, אלא כמה חפצים אישיים, בעיקר תמונה שאמו ז"ל הורישה לו, כי כך רצתה שיזכור אותה. "היא נפטרה כשהייתי בן שמונה עשרה. וממנה קיבלתי את האהבה לספרים", הוא אומר.

 

ברעם לא מאמין בהשראה, לפחות לא במובנה הרומנטי, אלא בעבודה יסודית, מסודרת. הוא מאמין שלפחות הוא, בתקופות של כתיבה, צריך לקום יחסית מוקדם בבוקר ולהתמסר, ולא לצאת מחדר העבודה לפחות עד אחר הצהריים, אולי רק עבור הפסקת אוכל.

 

 

ברעם, יליד 1976, פרסם שלושה ספרים נוספים: "מחזיר החלומות", "ילדי נשף התחפושות" ו"ספרי לי סיפור אהבה סגול", וזכה לאחרונה בפרס ראש הממשלה. מלבד כתיבתו, מנחה ברעם סדנאות כתיבה ועורך בהוצאת עם עובד. ברעם גם ישתתף באירוע הפתיחה המרכזי של מוזיאון ישראל "נקודת מגע" שיתקיים ב- 29 ביולי ויערוך לקהל סיורים במקום. 

 

לכל כתבות "חדר עבודה" לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברעם. לקום בבוקר ולהתמסר
צילום: רועי גזית
לאתר ההטבות
מומלצים