שתף קטע נבחר

דוד ברודט נבחר ליו"ר בנק לאומי

דירקטוריון הבנק בחר במנכ"ל משרד האוצר לשעבר לתפקיד היו"ר למשך שלוש שנים. ברודט יחליף כבר היום את איתן רף, המשמש בתפקיד מאז 1995. המינוי כפוף לאישור המפקח על הבנקים רוני חזקיהו, שיינתן בתוך שבועיים

דירקטוריון בנק לאומי בחר הבוקר (ה') בדוד ברודט, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, לתפקיד יו"ר בנק לאומי למשך שלוש שנים. ברודט יחליף כבר היום את איתן רף, ועל פי הנחיות בנק ישראל יועסק במשרה מלאה. המינוי כפוף לאישור המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, שיינתן בתוך שבועיים.

 

דירקטוריון בנק לאומי התכנס הבוקר לבחור את היו"ר החדש, במקום איתן רף ששימש בתפקיד מאז 1995 והודיע לפני כשנה על כוונתו לפרוש ולצאת לעסקים פרטיים.

 

בדירקטוריון הבנק יש 15 חברים, ש-12 מהם - כולם פרט למועמדים - השתתפו בבחירת היו"ר. אחרי מירוץ סוער ורוויי יצרים, שבמהלכו פרשו מרבית המועמדים, נשארי שלושה מועמדים בלבד - דוד ברודט, אהוד שפירא ומשה דברת - ששניהם נבחרו לדירקטורים. ברודט קיבל בהצבעה 7 קולות, שפירא קיבל 3 קולות ודברת זכה ל-2 קולות.

 

פקיד אוצר, פקיד תמ"ת וסוכן ביטוח

ברודט שימש בשנים 1994-1991 יו"ר אגף התקציבים באוצר, ובשנים 1997-1995 שימש כמנכ"ל האוצר. בנוסף, שימש בעבר גם כסמנכ"ל בתעשייה האווירית. ב-1997 מונה ליו"ר בנק מזרחי, אך כעבור כחצי שנה בלבד פרש על רקע מתיחות עם מנכ"ל הבנק דאז, ויקטור מדינה.

 

מאז הספיק לשמש כיו"ר חברת הלוויין yes ורשת השיווק רבוע כחול. כיום הוא משמש כדירקטור בחברה לישראל שבשליטת משפחת עופר, שבנק לאומי מחזיק 18% ממניותיה.   

 

שפירא משמש מזה כארבע שנים כיו"ר חברת הביטוח הפניקס. בשנים -2006-1971 עבד במגוון תפקידים בבנק לאומי, ובסופה של התקופה הפך לאחד האנשים החזקים בבנק - המשנה הבכיר וממלא המקום של המנכ"ל, גליה מאור, והאחראי על האשראי. בעקבות מינויו לדירקטור בלאומי, יצטרך לפרוש מהפניקס.

 

שפירא וברודט הצטרפו לדירקטוריון הבנק לאחרונה, כדי להיבחר לתפקיד היו"ר. דברת (65) הוא ותיק יותר בדירקטוריון, ומשתתף בו מאז מאי 2007. בעבר שימש כמנכ"ל משרד הכלכלה והתכנון וכמנהל מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת.

 

גליה מאור ודוד קליין נפסלו

המירוץ על תפקיד יו"ר בנק לאומי היה רצוף דרמות והפתעות. מנכ"ל הבנק, גליה מאור, ביקשה להתמנות לתפקיד היו"ר, אך בנק ישראל ורשות ניירות ערך פסלו את מועמדותה, בטענה שמעבר מתפקיד פיקוחי לתפקיד ניהולי בלא תקופת צינון כרוך בניגוד אינטרסים.

 

שלמה אליהו, שותפה של המדינה בשליטה בבנק, הציע לתפקיד את נגיד בנק ישראל, דוד קליין, אך רשות ניירות ערך פסלה גם את מועמדותו. גם בכירים נוספים במשק - איזי תפוחי, משה טרי, שלום זינגר, ויקטור מדינה ואריה מינטקביץ' - הציעו את מועמדם בשלב כזה או אחר של המירוץ, אך בסופו של דבר לא הגיעו ל"קו הגמר" מסיבות שונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים