שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    נראה רע אבל טעים נורא

    אמרו לכם שלא לשפוט אדם לפי מראהו כי אם לפי התנהגותו. אז מה עושים כשהמנה נשמעת מאד טעימה אבל נראית ממש זוועה? אספנו עבורכם שש דוגמאות שיכולות להרוס את התיאבון

    איכותה של מנה נמדדת לא רק על פי טיב האוכל, הריח והטעם אלא גם על פי המראה. כמה פעמים הכינו עבורכם מנה שעל הדף נשמעה מעולה, אבל כשהונחה לפניכם הסטתם מבט כדי שלא לקבל בחילה? נכון, אומרים "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו", אבל כשהקנקן נראה כמו תולעים או נזלת, זה קצת קשה. החלטנו לבדוק איזה מזון נראה ממש רע, אבל טעים נורא.

     

    איפה החשק?

    הפסיפלורה אמנם מכונה בלועזית passion fruit והפרי קשור בכלל לפסיון של ישו, אבל עם שם כזה הוא גם עושה חשק והוא נראה לא רע מבחוץ, אבל כשפותחים אותה, הולך כל החשק לאכול. היא מאד טעימה ומוסיפה הרבה למאפים מתוקים עם החמצמצות הזוהרת שלה, אבל עם המרקם הדביק נזלתי שלה, היא יכולה לעצור הרבה כפיות בדרך לביס. אם היא מגיעה מעל עוגת גבינה, או מעורבבת במשהו שמסתיר את המראה הבראשיתי שלה, אפשר להתמודד עם זה. אבל כשחוצים אותה, מניחים על צלחת ומגישים לך עם כפית, האינסטינקט הראשון הוא לדחוף את הצלחת ממך והלאה.


    צריכים טישו? (צילום: יעל גרטי) 

     

    על רגל אחת

    תתפלאו, אבל יש אנשים שמפחדים מהפטריה. היא יכולה להיות מוצלחת בסלט, בפשטידה, בחביתה או במרק ואפילו ככה סתם טרייה מהסלסלה, אבל אנשים רבים לא מוכנים לגעת בה בגלל המראה המוזר של תחתית הכיפה שלה, משהו שם מזכיר, כנראה, יותר מדי חייזרים או שערות. חוץ מזה, דחייה נוספת מקורה בעובדה שפטריות זה גם השם לכל מיני תחלואים שצומחים לנו על הגוף. תגידו מה שתגידו, ובאנגלית זה אמנם אחרת, אבל עד שבבית המרקחת יפסיקו למכור משחה נגד פטריות, הרבה אנשים יפסידו את טעמה הנפלא.

     

    משהו זז שם

    הפרי הכי נוראי למאכל הוא התאנה. אתה לא בטוח אם יש שם תולעים או שסתם נדמה לך שמשהו זז שם. רוב האנשים מכניסים את כולה לפה, לועסים ונהנים. אחרים אוהבים לפתוח אותה ולאכול רק את הבפנים, איך הם מעזים? אלוהים יודע. זהו אחד הפירות הטעימים שיש, אבל אף אחד לא מושלם והחסרון היחיד שיש לגברת הוא המראה הפנימי שמזכיר דברים לא נעימים במיוחד.


    מה זז שם? (צילום: אסף אמברם) 

     

    מדוזה או סתם פרי

    קהל המודעים לליצ'י מורכב משני מחנות - נגד ובעד. מי שבעד לא יאמר מילה רעה על הפרי האקזוטי שיכול לשדרג כמעט כל מנה, ואין ספק שמבחוץ הוא נראה לא רע. אבל אם אתם מאלה שנגד, הרי שמרקם המדוזה של החלק הפנימי עומד ברשימת ה"לא ולא". שוב, כמו התאנה, הוא לא יכול להיות מושלם ונאלץ להסתפק רק במראה. המזל הוא, יגידו חברי מחנה הנגד, שהוא יקר ולכן לא נראה ביותר מדי צלחות.


    אימאל'ה מדוזה! (צילום: נעמי אבליוביץ')

     

    יש שערה בצלחת!

    פטל הוא אחד הפירות המוצלחים שנמצאו על כדור הארץ, הוא צבעוני, ריחני, טעים ועסיסי. הבעיה היחידה, שמורכבת מכמה בעיות קטנות, היא השערות. אפילו תמונות שעוברות פוטושופ לא מצליחות להסתיר את הקטנטנות האלו שצומחות ממנו, וחבל. אנשים רבים חלמו על עוגת פטל וכשפגשו בפרי הטרי בשוק, עשו פרצוף של גועל והמשיכו הלאה. הכל בגלל שערה אחת קטנה.


    צריך שעווה? פטל שעיר (צילום: index open) 

     

    הנוסע השמיני

    הבמיה היא ירק שלא מככב במתכונים, יתכן ומשום המראה החיצוני, ויתרה מזאת, החלק הפנימי שלו. אם תטגנו במיה ותוסיפו לה מים, התבשיל יהפוך עד מהרה למשהו צמיגי, שנראה כמו מה שהחלזונות משאירים אחריהם בטיול הבוקר, או סוג של גולם שלא הייתם רוצים לדעת מה אמור לצאת ממנו. צריך לדעת מה לעשות עם הירק הזה וכיצד להכין אותו, אחרת נכונה לכם חוויה קשה שתדיר ממטבחכם את הבמיה לעולמי עד.


    רק אל תוסיפו מים (צילום: אסף אמברם)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מה צומח לך שם?
    צילום: Index Open
    מומלצים