שתף קטע נבחר

בלי לשעמם: מתכונים עם קולרבי

אל תמהרו לשפוט אותו או לחשוב שהוא מתאים רק לדיאטה, לקולרבי יש הרבה תכונות מוצלחות, בין היתר היכולת לספוג טעמים במהירות ולהפוך להצלחה בכל ארוחה, בין אם בסלט, במנה עיקרית או סתם לנשנוש טעים

הקולרבי נחשב אמנם ירק של חורף, אבל כבר עכשיו ניתן למצוא אותו בחנויות ירקות ובמרכולים השונים. לכאורה אפשר לומר שמדובר בירק משעמם, שלרוב מתקשר עם אנשים שעושים דיאטה. שיא פרסומו, אגב, היה בפרק 21 המפורסם של "קרובים קרובים", כשליאורה מכריזה על דיאטה וכולם מצטרפים אליה, רוכשים ארגזי קולרבי כדי להשקיט את רעבונם ופוצחים בדיאטה עם ההכרזה "קול ששון וקול שמחה קול חתן וקולרבי". אבל מעבר לסגולותיו הדיאטיות, הקולרבי הוא אח קרוב של הברוקולי (שניהם נכתבים באותן אותיות בדיוק), הכרובית ועוד כמה ירקות ממשפחת המצליבים שנחשבים יעילים במניעת סרטן.

  

לא חייבים לאכול את הקולרבי כמו שהוא. נחמד להוציא ממנו את המיטב בעזרת כמה מוצרים שיש, כמעט, לכל אחד בבית.

 

סלט קולרבי

המרכיבים:

3 קולרבי פרוסים לצ'יפסים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

3/4 כוס שמן

1/3 כוס חומץ

1 כפית סוכר חום

מיץ מ-2 לימונים

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב: מערבבים את החומרים יחד בצנצנת סגורה.
  2. סלט: מניחים בקערה את הקולרבי והפטרוזיליה (אפשר להוסיף גם מקלוני גזר).
  3. מוסיפים את הרוטב כ-15 דקות לפני ההגשה. 


צילום: (index open) 

 

קולרבי בתנור

המרכיבים:

3 קולרבי פרוסים לפרוסות או לצ'יפסים דקים

2 כפות דבש

1 כפית רוטב בלסמי

1 כפית רוטב סויה

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
  2. מערבבים את הדבש, הבלסמי, הסויה ושמן הזית.
  3. מצפים את פרוסות/צ'יפסוני הקולרבי ברוטב.
  4. מכניסים לתנור ל-10-15 דקות כדי שהקולרבי יספוג את הטעם ועדיין יישאר פריך.


(צילום: Index Open) 

 

עוף בקולרבי

המרכיבים:

3 חזות עוף חתוכים לרצועות 

1 כף קורנפלור

2 קולרבי פרוסים לצ'יפסים דקים

2 גזרים פרוסים לצ'פסים דקים

2 שיני שום קצוצות

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 כוס רוטב צ'ילי מתוק

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מצפים את רצועות העוף, הגזר והקולרבי בשכבה דקה של קורנפלור.
  2. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה, מטגנים את רצועות העוף עד שהן מזהיבות, מוציאים ומניחים בצד.
  3. לאותה מחבת מוסיפים מעט שמן, מחכים שיתחמם ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את הגזר והקולרבי ומטגנים כ-7 דקות.
  6. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את רוטב הצ'ילי, מביאים לרתיחה ומורידים את הלהבה לנמוכה. מכסים את המחבת במכסה ונותנים להתבשל כ-15 דקות.
  7. טועמים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, אפשר להוסיף עוד צ'ילי אם רוצים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים