שתף קטע נבחר

בננה ספליט: לא רק הריקוד מושחת

אחד הקינוחים האולטימטיביים של שנות השמונים היה הבננה ספליט - שילוב קטלני של בננה, גלידה, קצפת וניחוח של חו"ל. רני בן אברהם חוזר לימים שבהם קלוריות לא היו מילה גסה

כשהיינו ילדים, תרופות היו אחד הסיוטים שלנו. אני זוכר את עצמי חולה, צורח ומייבב - העיקר לא לבלוע את הנוזל המר או לחילופין המתוק עד בחילה. והיום נדמה לי לפעמים שכל תינוק גומע אקמולי בשמחה. ומה הקשר בין תרופות לקינוחים, אתם שואלים? בננה ספליט!

 

ובכן, מסתבר שהמנה האהובה והנוסטלגית הזו הומצאה על ידי רוקח יצירתי וצעיר בשם דייוויד סטריקלר בשנת 1904. בתחילת המאה הקודמת נהגו הרוקחים למכור לצד התרופות גם פירות ומשקאות ממותקים. ידידנו סטריקלר החליט לייצר מנה מסעירה ומתוקה במיוחד שתסייע לילדים לבלוע את התרופות שמכר ביתר קלות. הוא חצה בננה לשניים ובין החצאים שם גלידה, פירות וקצפת – וכך נולד קינוח פופולרי זה.

 

בשנות השמונים הנהדרות אהבנו הכל בגדול וכמה שיותר. לפני הפטיסרי, הביסטרו וגלידת הבוטיק שלטו פה מנות פשוטות אך שופעות כל טוב, ובעיקר קלוריות. אם בעברך היית עוטה בנדנה אדומה ומסופר בתספורת אלי אוחנה לוהטת, אין ספק שהבננה ספליט מעורר גם בך זכרונות קולינריים מאושרים. משהו בשילוב של פירות, גלידה, סירופ שוקולד וכל מיני תוספות יוצר מנה כייפית מרעננת ועם טאץ' נכון גם אסתטית ביותר.

 

אז לכבוד הקיץ הלוהט שנחת עלינו, הנה שתי גרסאות לקינוח הנוסטלגי: הראשונה הקלאסית, על בסיס בננה, והשנייה קצת יותר מתוחכמת, על בסיס אננס וקציפת שוקולד לבן ולמון גראס. הכינו את הכפיות.

 

בננה ספליט

המרכיבים:

1 בננה ארוכה ובשלה

1 כדור גלידת וניל

1 כדור גלידת שוקולד

1 כדור גלידת תות

1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר

חופן שברי אגוזים

6 ממתקי מרשמלו

3 דובדבנים מסוכרים

סירופ שוקולד

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הבננה לרוחבה ומניחים בצלחת ארוכה ומעט עמוקה.
  2. מניחים את כדורי הגלידה בין חצאי הבננה.
  3. מפזרים מעל הגלידה את המרשמלו.
  4. מכסים את כדורי הגלידה והבננה החצויה בקצפת.
  5. בוזקים מעל הקצפת את שברי האגוזים וסירופ שוקולד.
  6. מקשטים בשלושה דובדבנים מסוכרים ומגישים מייד.


(צילום: ירון ברנר)

 

אננס ספליט בשוקולד לבן ולמון גראס

המרכיבים:

1 אננס טרי בשל מאוד בגודל בינוני , קלוף

3 מקלות קינמון

2 ליטר מים מורתחים עם 1 ק"ג סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

3 ענפי למון גראס, קצוצים לטבעות דקות

1 כדור גלידת וניל

1 כדור גלידת מנגו

1 כדור גלידת פיסטוק

8 ממתקי מרשמלו

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר את השמנת עם הלמון גראס עד סף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב, עד שהוא נמס. מכניסים למקרר לשעתיים.
  2. בסיר נפרד מחממים שוב את את המים הממותקים עם מקלות הקינמון עד בעבוע עדין, מוסיפים את האננס השלם לסירופ החם ומבשלים כ-20 דקות. חשוב לשמור על בעבוע עדין. מורידים מן האש ומצננים במקרר למשך שעתיים. מוציאים מהמקרר ופורסים את האננס לפרוסות בתוך הסירופ.
  3. מוציאים את השמנת עם השוקולד ומקציפים במיקסר עד שנוצרת קצפת יציבה.
  4. להגשה: שולים את פרוסות האננס מהסירופ ומניחים בצלחת אובלית עמוקה. מניחים את כדורי הגלידה מעל, מזלפים מעט מסירופ האננס ומוסיפים מעל קצפת בכמות נדיבה. מקשטים במרשמלו.


(צילום: ירון ברנר) 

 

רני בן אברהם הוא הבעלים של זיסעלא - בית המלאכה לגלידות וקינוחים

 

לפרקים הקודמים בסדרת "זכרונות מתוקים":

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אננס ספליט ובננה ספליט
צילום: ירון ברנר
מומלצים