שתף קטע נבחר

חקלאי, אוהב תפוחים?

לכבוד ראש השנה יצאנו לבדוק כמה שעות ביום עובדים במטע התפוחים, מה עובר על התפוח בבית האריזה והאם צפוי מחסור בתפוחי עץ בחג. צפו במסעו של התפוח מהמטע לבית האריזה

מה אנחנו באמת יודעים על תפוחים? לפי נתוני משרד החקלאות, ישראלי אוכל בממוצע כ-125 תפוחים בשנה. התפוח הוא אחד הפירות האהובים ביותר בישראל, ובראש השנה יוצאים לשוק כ-10% יותר תפוחי עץ מאשר בכל זמן אחר בשנה. אבל לא בטוח שכולנו יודעים מה עובר על התפוח עד שהוא מגיע למקרר שלנו.

  

יצאנו למטע תפוחים ברמת הגולן, מרחק צעדים ספורים מהגבול עם סוריה, כדי לראות איך מגדלים וקוטפים את הפרי. במטע עמלים גברים תאילנדים, נשים דרוזיות וסטודנטיות וסטודנטים שבאו לעבוד בקטיף במהלך חופשת הקיץ. שעות העבודה: מ-6:00 עד 13:00, ומי שלא עומד במכסה שלו, נשאר לעבוד שעות נוספות.

 

משם המשכנו לבית האריזה, שם מאות תפוחים צפו להם בתעלות מים פסטורליות, כשהם ממוינים על-ידי מצלמות ממוחשבות לפי גודל וצבע, ונושרים לארגזים, שמאוחר יותר יועמסו על משאיות בדרך לשווקים ולרשתות השיווק.

 

הפירות שנקטפים כרגע הולכים ברובם הישר לשוק, ורק מיעוטם, דווקא המשובחים שבהם, הולכים לקירור, שם הם יכולים לשהות במשך חצי שנה. זני התפוחים העיקריים הם זהוב (או דלישס), הצהבהב עם הנמשים, גרני סמית' (או סמיט), הירוק, סטארקינג (או חרמון) האדום מתוק, יהונתן האדום חמצמץ, גאלה האדום צהוב, ענה, התפוח היחיד שגדל בדרום הארץ ופינק ליידי או פינק קריספס הוורוד.

 

"קרוב ל-20% ממטעי התפוח נפגעו בגל החום האחרון", אמר לנו מנכ"ל בראשית שגב ירבעם. "לא יהיה מחסור בתפוחים בחג, אבל צבעם יהיה פחות אדום, או פחות עז כשמדובר בתפוח צהוב. יהיה מחסור בתפוחים ירוקים כי עוד לא החל הקטיף שלהם, וכן בתפוחי פינק ליידי, שאזלו מקירור ועדיין לא הבשילו על העצים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
בראש השנה נשלחים 10% יותר תפוחים לשוק
index open
מומלצים