שתף קטע נבחר

מקומן של נשים בבית, עם המקדחה

סדנת "השיפוצניקיות - כל אישה יכולה", נועדה לבטל את מחסום הפחד של נשים מפני עבודות טכניות בבית. או כפי שמציינת פלמון: "רק תחשבי כמה מהר הבעל יחליף את הווילון באמבטיה, אם ידע שאת תעשי זאת במקומו - וגם תרוצי לספר לכולם"

המקדחה מפחידה אותך? תכולת ארגז הכלים נראית לך כמו כלי עינויים? את לא יודעת באיזה צד לאחוז במברג? עבור מי שחשה חוסר אונים בכל מה שקשור לעבודות השיפוצים הביתיות, קפצנו לסדנת "השיפוצניקיות - כל אישה יכולה", כדי ללמוד דבר אחד או שניים על קידוח ושפכטל, וגם לשמוע חוויות מהמשתתפות.
 
שתי נשים עומדות מאחורי הסדנה: רות פלמון, אשת היי-טק לשעבר, שהחליפה את אורות הפלורסנטים בכאלה שהיא עצמה מרכיבה כיום, ומיכל יקל, שנמצאת זה שנים בענף השיפוצים ובעבר היתה בעלת נגריה ומסגריה. השתיים, בעלות החברה "השיפוצניקיות - נגיעות של צבע", החליטו לפני כחודשיים לפתוח סדנה "בתגובה לצורך שהתעורר בשטח", כדבריהן. 
 

"מטרת הסדנה היא לבטל את מחסום הפחד של נשים מעבודות טכניות פשוטות בבית, כמו קידוחים, החלפת פלורנסט, תיקוני צבע ושפכטל. אנחנו משיגים זאת בשני אמצעים: לימוד תיאורטי והדגמה של המערכות והמושגים בבית, וכן התנסות בתיקונים קלים בסביבה מוגנת", מסבירה פלמון.

 

פלמון מציינת כי במסגרת הסדנה הן מלמדות את שפת אנשי המקצוע, כך שהמשתתפות יוכלו גם להבין על מה השיפוצניק מדבר כשהוא אומר ש'צריך להחליף את הסיפון בכיור'.

 

"הסדנה נועדה לאפשר למשתתפות להבין את שפת אנשי המקצוע, ולהסיר את הפחד מפני עבודות קלות. היא לא נועדה להפוך את המשתתפות לנשות מקצוע בענף השיפוצים, אלא לתת לנשים שהחליטו לקחת אחריות את היכולת לבחור אם לבצע את העבודות או לא", מוסיפה פלמון.

 

המשתתפות בסדנה מגיעות משלל תחומים. בין השאר פגשנו את  עידית ביקל, מוזיקאית, את חנה שרייבמן, אמנית, ואת איריס כוכבי, יזמית, שעשתה את כל הדרך לסדנה ממצפה שלם בים המלח, שבו היא מתגוררת.

 

בסך הכל מגיעות המשתתפות לשלושה מפגשים שכל אחד מהם נמשך 3 שעות. המפגש הראשון מתמקד בקירות, השני - בחשמל ואינסטלציה, והשלישי - בצבע ושפכטל. מחיר שיעור: 250 שקל. בהרשמה מראש ל-3 שיעורים מקבלים 5% הנחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא צריכות גברים
צילום: אסי כהן
מומלצים