שתף קטע נבחר

ישי על שעון החורף: מתלוננים? פנו לפורז ואורון

הלילה ב-2:00 הוזזו מחוגי השעון שעה אחת אחורה. שר הפנים התייחס למחאה סביב החלת שעון החורף והטיל את האחריות על אחד מקודמיו בתפקיד ועל יו"ר מרצ הנוכחי. "כמה מהגולשים בכלל יודעים שש"ס הייתה אז באופוזיציה?", שאל

רגע לפני ששעון החורף נכנס לתוקף ועל-רקע המחאה הציבורית החריפה, דוחה הלילה (יום א') שר הפנים, אלי ישי, את הביקורת שנמתחה עליו - ומאשים את אחד מקודמיו בתפקיד, אברהם פורז מ"שינוי", באחריות לחוק המסדיר את המצב הקיים. בינתיים נאספו יותר מ-230 אלף חתימות, נגד חזרה מוקדמת לשעון חורף. בשעה 2:00 הזזנו את השעון שעה אחת אחורה ושעון החורף נכנס לתוקפו.

 

"חוק שעון הקיץ עבר בתקופת כהונתו של אברהם פורז כשר הפנים, בתמיכת מרצ ושינוי ובתקופת ש"ס באופוזיציה", אמר ישי - למרות שפורז עצמו סיים את תפקידו כשר הפנים שנה קודם לכן, ב-2004, ואת המשרה תפס אחר-כך אופיר פינס.

 

"בבסיס החוק לא עמד מניע דתי, אלא איזון בין צרכים חברתיים לשיקולים כלכליים. מועדיו נבחרו בהסכמה נציגים מכל הקשת הפוליטית", הוסיף ישי.

 

בהתייחסו לאופן שבו גויסה התמיכה הציבורית במחאה, אמר שר הפנים: "אני מבין שהיום, באמצעות האינטרנט, ניתן בקלות יתרה ליצור דעת קהל בקמפיין. זה לגיטימי, אבל ראוי שהציבור יכיר את העובדות".

 

הוא גם הוסיף כי "מעניין יהיה לנצל את האינטרנט כדי לשאול את הגולשים מי הם חושבים שהיה שר הפנים כשהחוק עבר. אני בטוח שאף אחד לא חושד בפורז וגם בחיים אורון שחתום על החוק".

 

ישי שאל גם: "כמה מהגולשים בכלל יודעים שש"ס הייתה אז באופוזיציה? בפתח השנה החדשה, אסור חס וחלילה להפוך את הנושא הזה לחלק מהשסע הדתי-חילוני. מדובר בדילמה חברתית-כלכלית".
שעון הקיץ בעולם בשנת 2010

שעון הקיץ בעולם בשנת 2010
מדינה התחלת השעון סוף השעון
ישראל 26 במרס 12 בספטמבר
ארצות הברית 14 במרס 7 בנובמבר
מדינות אירופה 28 במרס 31 באוקטובר
לבנון 28 במרס 31 באוקטובר
סוריה 2 באפריל 29 באוקטובר
איראן 22 במרס 22 בספטמבר
קובה 14 במרס 31 באוקטובר
מרוקו 2 במאי 8 באוגוסט
הרשות הפלסטינית ורצועת עזה 26 במרס 11 באוגוסט
 

שעון הקיץ מופעל בישראל, על-פי חוק משנת 2005 הקובע: "בכל שנה, בין יום שישי האחרון שלפני ה-2 באפריל בשעה 02:00, לבין יום ראשון האחרון שלפני י' בתשרי, בשעה 02:00, יוקדם הזמן בישראל בשעה אחת נוספת, כך שיקדים את זמן יקום מתואם בשלוש שעות". המשמעות היא ששעון הקיץ יימשך בין 170 ימים ל-191 ימים, כיוון שהוא מתחיל בתאריך לועזי ומסתיים בתאריך עברי.

 

פורז עצמו, שאליו הפנה הערב שר הפנים את האצבע המאשימה, העריך עם התגברות המחאה סביב המעבר המוקדם לשעון חורף כי למרות מספרים התומכים הרחב - לא יוכל המהלך להוליד שינוי. "זה בידיים של חברי הכנסת, וכל עוד לציבור החילוני אין מפלגה שמייצגת אותו לא יהיו לו הישגים", קבע.

 

"האבסורד הוא שאפשר היה לאחר את התפילה ביום כיפור בשעה", מציין פורז, "הצום הרי הוא אותו הצום, זה לא משנה. זה חלק

מההתעללות של החרדים בציבור החילוני, ורק ייצוג חילוני בכנסת שמוכן יהיה להיאבק על זה יוכל להביא להישגים".

 

החוק עצמו עבר ללא מתנגדים, ובאחד מהדיונים בוועדת הפנים של הכנסת לפני חמש שנים, הסביר ח"כ חיים אורון מדוע אפשר לחזור לשעון חורף לפני יום כיפור. "אחת לארבע שנים אני אתחיל להיות בחורף בספטמבר. נמצא זירה אחרת להילחם בה בין דתיים וחילונים. יוותר דוד אזולאי על ה-‎1 באפריל, נוותר אנחנו על יום כיפור אחת לארבע שנים ונמצא זירות אחרות להמשיך להילחם בין דתיים לחילונים", אמר חבר הכנסת ממרצ.


פורסם לראשונה 11/09/2010 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי ישי. זה לא הוא?
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
צילום: אלי אלגרט
השר לשעבר אברהם פורז
צילום: אלי אלגרט
מומלצים