שתף קטע נבחר

העיתון המצרי: תמונת מובארק - "אקספרסיוניזם"

"אל-אהראם" הגן על ההחלטה לפרסם את התמונה "המבושלת" מפסגת וושינגטון בה נראה הנשיא המצרי עומד במרכז ומוביל והסביר כי היא "מסמלת את תפקידו המרכזי והייחודי". הבלוגר שחשף את התמונה בעולם: "הם משקרים לנו כל הזמן"

העיתון הנפוץ במצרים, או ביטאון לאמנות מודרנית? העיתון המצרי "אל-אהראם" יצא במהלך סוף השבוע להגנת עורכי אתר האינטרנט של העיתון ששיבצו ביום שלישי האחרון באחת הידיעות הראשיות תמונה "מבושלת" מטקס חידוש השיחות הישירות בוושינגטון לפני כשבועיים. בתמונה נראה נשיא מצרים, חוסני מובארק, מוביל את מנהיגי המדינות, בניגוד לתמונה המקורית, שבה מוביל נשיא ארצות-הברית ברק אובמה את יתר ארבעת המנהיגים הפוסעים על השטיח האדום.


התמונה המפוברקת שפורסמה ב"אל-אהראם". מובארק צועד בראש 

 

לפי העיתון, התמונה ה"מעובדת" נועדה להמחיש את תפקיד המפתח של הנשיא מובארק בכל תהליך חידוש השיחות בין ישראל לפלסטינים. בלוגרים ופעילים שונים שהעבירו את המידע על פרסום התמונה למדינות שונות בעולם טענו כי העיבוד שעברה התמונה איננו מקצועי, ומהווה דוגמה לתפישת המשטר המצרי את אזרחי המדינה. כמו כן, נשמעו קולות שונים בעולם הערבי שטענו כי מטרת התמונה היא למעשה להסתיר את ירידת קרנה של מצרים במזרח התיכון בכלל ובתהליך השלום בפרט.


התמונה האמיתית. מובארק משמאל (צילום: רויטרס)

  

העורך הראשי של העיתון, אוסמה סראיה, דחה את הביקורת מכל וכל והדגיש כי התמונה המקורית, בה אובמה במרכז, פורסמה ביום למחרת צילומה במהדורה המודפסת של העיתון, וכי התמונה המעובדת נועדה רק להמחיש את תפקידה המרכזי של מצרים, לקראת השיחות בשארם א-שייח.

 

"התגלמות ההטעייה היום-יומית במצרים"

"התמונה האקספרסיוניסטית הזו היא ביטוי חי ואמיתי לעמדתו המרכזית של הנשיא מובארק בכל הנושא הפלסטיני, ואת תפקידו הייחודי בהובלתו עוד לפני וושינגטון או כל גורם אחר", כתב סראיה. לדבריו, המבקרים מנהלים מסע של השמצות נגד העיתון הוותיק והנפוץ במדינה.

 

גורמים רבים המתנגדים לשלטונו של מובארק, הנמשך כבר כמעט שלושה עשורים, עטו על ההזדמנות לבקר את הממשלה בקהיר, אשר לטענתם מפרה באופן עקבי את זכויות האדם במדינה ומדכאת את האופוזיציה במדינה.

 הבלוגר המצרי הראשון שהסב את תשומת הלב העולמית לתמונה המעובדת, ווא'אל חליל, טען כי התמונה מגלמת את ההטעייה היום-יומית של ממשלת מצרים במספר נושאים, בהם הדמוקרטיזציה של המדינה.

 

"הם משקרים לנו כל הזמן. במקום להתמודד עם הנושאים האמיתיים, הם עורכים אותם בתוכנה לעיבוד תמונות", כתב. פעיל זכויות האדם המצרי הישאם קאסם, אמר כי אלו שהציבו את התמונה המעובדת באתר האינטרנט ככל הנראה התכוונו להתחנף לנשיא ולרצות אותו, באופן המזכיר את העיתונות הסובייטית. עם זאת, הוא העריך כי הפרסום "גרם ליותר נזק מאשר תועלת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מובארק. העורכים ניסו לרצות אותו
צילום: AP
מומלצים