שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הקציצות של ז'ניה: אוכל שילדים אוהבים

    קציצות הודו או קציצות דג? פתיתים או פירה כתום? לא משנה מה תחליטו - הילדים יזללו את זה. דנה אלמוסני מרכיבה שני תפריטים לארוחת סבתות מושלמת, כולל מיץ שזיפים ביתי לקינוח

    עברנו את ראש השנה ואת כיפור ונשאר לנו סוכות, חג קליל יותר, חופשי יותר, אבל משפחתי לא פחות, המזמן לא מעט מפגשים נעימים וטעימים לתחילת הסתיו. אווירת החג הזכירה לי את הקציצות של ז'ניה, אמה של גיסתי ואישה מיוחדת במינה, שהקציצות שלה הפכו ללהיט בקרב האחיין המקסים שלי, אלון, ושאר חבריו בגילאי השנתיים פלוס (וגם בקרב לקוחותיי הצעירים). העוללים המתוקים האלה זוללים את הקציצות של ז'ניה כאילו היו חטיפים מתוקים, והחיוך על פניה שווה הכל.

     

    המתכון המקורי לקציצות מורכב מבשר בקר או חזה עוף טחון. אך גם עם בשר הודו הן יוצאות יוצא נפלאות ובריאות מאוד. אני הוספתי למתכון גם שיבולת שועל, שעושה אותן יותר שמחות ואווריריות, וקורט קינמון, שכידוע מוסיף המון. אז בבקשה - ארוחת סבתות מושלמת. חג שמח!

     

    קציצות הודו

    המרכיבים:

    לקציצות:

    1 ק"ג בשר הודו אדום טחון (אפשר גם חזה עוף או בקר)

    1 בצל מגורד

    2 שיני שום קצוצות

    1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

    1/2 פיתה

    3-4 כפות שיבולת שועל

    1-2 ביצים

    מלח ופלפל

    1/2 כפית קינמון (לא חובה)

    שמן קנולה לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את הפיתה במים לכמה דקות. לאחר מכן סוחטים היטב ומניחים אותה בקערה.
    2. מוסיפים לקערה את הבצל המגורד, שום, פטרוזיליה, שיבולת שועל, ביצה ותבלינים (ניתן לקצוץ את כל המרכיבים, למעט הבשר, במעבד מזון).
    3. מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים מהם קציצות.
    4. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים כמה דקות מכל צד.

     

    פתיתים עם אפונה וגזר גמדי

    המרכיבים:

    1 חבילת פתיתים

    1 בצל קצוץ

    1/2 חבילה אפונה קפואה

    1/2 חבילה גזר גמדי קפוא (או חבילה של אפונה וגזר)

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן על האריזה.
    2. מטגנים במחבת את הבצל. ברגע שהבצל שקוף מוסיפים את האפונה והגזר, מתבלים ומערבבים עם הפתיתים. מגישים לצד הקציצות.


    קציצות הודו עם פתיתים, אפונה וגזר גמדי (צילום: אסף רונן) 

     

    קציצות דג

    המרכיבים: 

    1 ק"ג דג מרלוזה

    1 בצל מגורד

    2 שיני שום קצוצות

    1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

    1 פיתה

    2-3 כפות פירורי לחם

    2 ביצים

    מלח ופלפל

    שמן קנולה לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את הדג במים עם לימון ללילה במקרר.
    2. למחרת מוציאים את המים ומסננים היטב מהנוזלים. טוחנים את הדג במעבד מזון ביחד עם הבצל, שום, פטרוזיליה, תבלינים ומעבירים לקערה.
    3. משרים את הפיתה במים לכמה דקות. לאחר מכן סוחטים היטב ומוסיפים לקערה.
    4. מוסיפים לתערובת את הביצים, פירורי לחם ותבלינים. מערבבים היטב.
    5. מחממים שמן במחבת רחבה מכינים קציצות ומטגנים כמה דקות מכל צד.

     

    פירה תפוחי אדמה ובטטות

    המרכיבים:

    3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות

    2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

    1 בצל גדול קצוץ

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר עם מים מבשלים את התפו"א והבטטות עד שהם רכים.
    2. מטגנים בצל עד להזהבה.
    3. מסננים היטב את התפו"א והבטטות, מועכים ומוסיפים את הבצל והתבלינים.
    4. מגישים ביחד עם קציצות הדג.


    קציצות דג ופירה תפוחי אדמה ובטטות (צילום: אסף רונן) 

     

    מיץ שזיפים

    המרכיבים:

    כ-3 כוסות מים

    5-6 שזיפים

    1 כף סוכר חום (לא חובה)

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר עם מים מבשלים את השזיפים והסוכר עד שהפירות מתרככים מעט. מעבירים למקרר, ללילה לפחות. מגישים קר.


    מיץ שזיפים (צילום: אסף רונן) 

     

    • דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים

    • גלי ברלינר - עיצוב וסטיילינג
    • כלים - גבריאל - רובי ישראלי, שבזי 13, נווה צדק, תל אביב

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קציצות דגים עם פירה תפוחי אדמה ובטטה
    צילום: אסף רונן
    מומלצים