שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    נחמה טעימה: עוגת שוקולד בציפוי גנאש

    נטלי לוין יודעת שאין אדם שלא אוהב שוקולד, בעיקר כשצריך אוכל נחמה. לכן היא מכינה עוגת שוקולד רכה ומושחתת, שאוצרת בתוכה שבבי שוקולד מרירים ומצופה בגנאש ופולי קקאו

    נחמות קטנות הן אלה שמצליחות לגרום לנו להמשיך בחיינו בחיוך. אלה כל אותם הדברים שבימים בהם מצב הרוח לא בשמיים - גורמים לנו לאושר פנימי וחיוך גדול, גם אם רק לרגע. הרי למי אין תקופות כאלה? תקופות בהן הדבר היחיד שצריך הוא רק איזה חיבוק או שאלת "מה נשמע" מאדם אהוב. בדיוק לזמנים האלה, בהם לא הכל הולך כשורה, המציאו את אוכל הנחמה.

     

    מבחינתי מאכל הנחמה האולטימטיבי הוא, ללא ספק, שוקולד מריר, וכמה שיותר ממנו. ישנה אימרה מוכרת שאומרת שתשעה מתוך עשרה אנשים אוהבים שוקולד והעשירי משקר. אני נוטה להאמין שזה נכון, כי מעטים מאוד האנשים מסביבי שאינם אוהבים שוקולד. ובאמת, איך אפשר שלא לאהוב את המאכל הזה? הטעם המתוק, הרכות המלטפת, והקרמיות שנמסה לאיטה בתוך הפה. כל אלה, ביחד עם השילובים הקלאסיים והמטורפים שניתן לעשות עם שוקולד, גורמים לי לחשוב שאין אדם שלא אוהב שוקולד - יש אדם שעוד לא טעם את השוקולד שהוא אוהב.

     

    חוץ מלאכול אותו כמו שהוא, שוקולד הוא גם חומר גלם מעולה לקינוחים מצויינים, החל במוס שוקולד עשיר ואוורירי, טראפלס דחוסים ומפנקים, וכמובן עוגות שוקולד באינספור גרסאות. עוגת גבוהות ונמוכות, פאדג'יות ואווריריות, עם או בלי קמח, פשוטות ומרשימות. כמעט בכל מאורע חגיגי תמצאו עוגת שוקולד. אי אפשר בלעדיה.

     

    עוגת שוקולד טובה היא דבר די נפוץ במחוזותינו, וכמעט כל אחד יכול להכין עוגת שוקולד באמת טובה. באופן אישי אני מאוד אוהבת את העוגות שמכינים עם קקאו, וכאשר משתמשים בקקאו איכותי מתקבלת עוגה באמת נפלאה. הפעם הכנתי עוגת שוקולד רכה, שאוצרת בתוכה שבבי שוקולד מרירים, שהופכים כל נגיסה בעוגה לחגיגת שוקולד עשירה. תוסיפו לזה ציפוי שוקולד מושחת וגם פולי קקאו גרוסים מעל, וקיבלתם עוגת נחמה אמיתית. מומלץ להגיש חם.

     

    הערות לפני שמתחילים:
    • פולי קקאו גרוסים ניתן להשיג בכל החנויות המתמחות. זהו אמנם לא מוצר זול, אבל מוסיף המון טעם ויופי לקינוחי שוקולד, ולכן אני אוהבת מאוד להשתמש בו.
    • אני אוהבת לשלב בין סוכר לבן לחום בעוגות כאלה, מכיוון שהסוכר החום הכהה מוסיף עסיסיות לעוגה.
    • מומלץ לאכול את העוגה חמימה ולא ישירות מהמקרר, כך היא במיטבה.
    • אפשר להגיש עם גלידה או רוטב וניל.
    • את העוגה שומרים עטופה היטב במקרר עד שבוע. ניתן להקפיא אותה עד חודש.
    • אפשר להכין את העוגה בתבניות אישיות. זמן האפייה יתקצר לכ-15-20 דקות, תלוי כמובן בגודל התבנית.


    (צילום: נטלי לוין) 

     

    עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מריר ופולי קקאו

    המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

    3 ביצים בטמפרטורת החדר

    1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

    1/2 (100 גרם) כוס סוכר חום כהה

    1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

    1 כוס (200 מ"ל) חלב

    200 גרם חמאה מומסת

    1 כפית תמצית וניל

    3 כפות ברנדי

    3/4 כוס (100 גרם) קקאו איכותי

    1/4 2 (320 גרם) כוסות קמח לבן

    2 כפיות אבקת אפייה

    1/4 כפית מלח

    150 גרם שוקולד-צ'יפס מריר

    לגנאש:

    1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

    1 כף סירופ תירס

    200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

    20 גרם חמאה רכה

    פולי קקאו גרוסים לקישוט

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה טורפים יחד בעזרת מטרפה ביצים, סוכר לבן וחום, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת עד שהתערובת אחידה וחלקה.
    2. מוסיפים את תמצית הוניל והברנדי וממשיכים לעבד עד שאחיד.
    3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
    4. מוסיפים את השוקולד-צ'יפס בקיפול זריז עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
    5. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40-45 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
    6. הגנאש: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת וסירופ תירס. כשהתערובת חמה מאוד מוזגים אותה על השוקולד הקצוץ, וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה מאוד.
    7. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לטרוף עד שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת.
    8. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור עוברים עם סכין ארוכה על הדפנות כדי שיווצר מרווח קטן לציפוי הדפנות, ומוזגים את הציפוי על העוגה.
    9. מעל הציפוי מפזרים מעט פולי קקאו גרוסים.

     

    • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים