שתף קטע נבחר

צילום: חגי לפלר

לא בכוח: פתרון בעיית האלימות במגרשים

אז מה עושים אחרי אירועי האלימות המגעילים באשדוד ובבלומפילד? להגביר את הענישה? להחליף את הקהל? אולי לסגור את הכדורגל? עוד לא. שרון דוידוביץ' מציע גישה שקולה יותר לבעיה הגדולה ביותר של הספורט הישראלי

אז איך פותרים את בעיות האלימות בכדורגל? אם תרצו לקבל מעשה קסם יחיד, מין נוסחת פלאים שתעצור את המכה החדשה-ישנה שפושטת שוב במגרשי ארצנו, כדאי היה להציע את התשובה הבאה: להחליף את הקהל.

 

 

אם אוהדי מ.ס אשדוד יכולים בפעולה אחת להרוס כל מה שג'קי בן זקן מנסה לבנות בשנים האחרונות, או ילד פישר בן 15 זורק כוסות על גדול מאמני בית"ר בכל הזמנים, דרור קשטן, באמת שמגיע לנו קהל אחר. אבל זה הפיתרו הלא מציאותי והלא נכון. האוהדים הם הענף עליו יושבים כולנו, לא כדאי לכרות אותו. וכן זה ידוע, מדובר רק בקומץ.

 

אז מה כן לעשות? קודם כל לנשום ולהירגע. תמונות כמו שהיו ביום ראשון באשדוד או אמש בבלומפילד, הן לא חדשות במחוזותינו. לצערנו הרב, הן גם כנראה יחזרו על עצמן. בקרוב.

 

יש עם מה לעבוד, אין עם מי

ב-2008 אושר במליאת הכנסת חוק לאיסור האלימות בספורט. כל התשובות על מנת להוריד את מפלס השנאה ביציעים נמצאות בחוק עצמו. הבעיה? כמו תמיד, בביצוע.

 

המשימה הפשוטה מי אמור ליישם את החוק עדיין נופלת בין הכיסאות, כשכל צד מעביר את האחריות לאחר. בסופו של דבר, החליטה ההתאחדות למהר עם הביצוע ולהחליט על יציאה מהמגרשים. אין לשוטרים מה לחפש בתוך האצטדיון, אבל אסור היה לבצע את המעבר המהיר מכוח שיטור מלא לשליטה בלעדית של הסדרנים, כפי שקבעה ההתאחדות לכדורגל בעוד החלטה שגויה.


עוד תמונות דומות בקרוב? (צילום: אבי רוקח)

 

עד שלא יוכשר כוח סדרנים מיוחד ומיומן, אשר אמון על טיפול בלעדי במגרשי כדורגל, יציאת המשטרה מהיציעים חייבת להיעשות בהדרגתיות. לא ייתכן שמתוך 100 סדרנים בממוצע, 60 מהם יהיו מעל גיל 50 בלי יכולת מינימלית לטפל בקומץ זועם. כך גם לגבי מפקדי כוח הסדרנים, שכנראה עדיין לא מיומנים כפי שניתן היה להבין מהבלאגן שהיה עוד לפני תחילת המשחק.

 

כדי שנעשה סדר ונבין, אז כדאי אולי שיציאת המשטרה מאצטדיוני הכדורגל תהיה דומה יותר ליציאת צה"ל מרצועת עזה בשנות התשעים, ופחות ליציאה מלבנון בשנת 2000.

 

הפתרון האולטימטבי: שנתיים בכלא  

צביעות גדולה אוחזת מתחילת העונה את התקשורת, שכאילו שכחה את תמונות האלימות הקשות של שוטרים מכים ילדים צעירים (משהו שחזר עליו גם אתמול בבלומפילד) ודורשת אט אט להחזיר את כחולי המדים ליציעים. זוהי טעות, אבל רק חלקית.


אנחנו באמת רוצים שהשוטרים יחזרו ליציע? (אלי אלגרט. באדיבות ספורט 1)

 

הפיתרון לא יהיה במי שימנע מאותם מתפרעים להשתולל בחופשיות, אלא מה יעצור אותם - החוק. בסעיף 379 בדיני העונשין של ישראל, נכתב כי "התוקף שלא כדין את חברו, דינו – מאסר שנתיים". הדין על 'ניסיון תקיפה' הוא חצי מהעונש המקורי.

 

אם כך מדוע על עבירה שנעשתה מחוץ למגרש עלול אדם לקבל עד שנתיים מאסר בכלא, אבל על תקיפת קוון או מאמן כדורגל, או סתם אוהד של הקבוצה היריבה, הוא במקרה הטוב 'יזכה' להרחקה לפרק זמן מסוים מהמגרשים.

 

בסיכומו של דבר

האירועים האחרונים מעלים בנו תחושה קשה של גועל ומיאוס בענף. אבל חכו, יש עדיין מה לעשות ולא חסרות הדרכים איך לשפר את המצב. קל מאוד לצעוק ולזעוק שחייבים שינוי, קשה מאוד לבצע אותו.

 

אומרים שהכדורגל הוא בבואה של החברה הישראלית. אם נסגור אותו, נצטרך לסגור פה הכל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ששון סיידוף
צילום: אלי אלגרט
מומלצים