שתף קטע נבחר

הנחיות חדשות: מתי חובה להשאיר ילד חולה בבית

הילד מנוזל? אל תרוצו לחפש בייביסיטר. לפי ההנחיות החדשות של איגוד רופאי הילדים כל עוד אין חום אפשר לשלוח אותו לגן. האיגוד ל"ידיעות אחרונות": "ההנחיות נועדו לצמצם את סכנת ההידבקות בזיהומים של דרכי הנשימה והעיכול"

הגננת הזעיקה אתכם באמצע היום לקחת את הילד המנוזל הביתה? לא עוד. הנחיות חדשות של רופאי הילדים קובעות באילו מקרים חובה להשאיר את הילד בבית כדי למנוע הדבקה של שאר הילדים בגן או בכיתה, ומתי אפשר לשלוח אותו בלב שקט.

 

עושים סדר בבלאגן

זיהומים בדרכי הנשימה והעיכול הם הגורם מספר אחת להיעדרות של ילדים מהגן ומבית-הספר. המחלות האלה מועברות בקלות מילד לילד בשל הצפיפות בגנים

ובכיתות והמגע הצמוד בזמן המשחקים, וברגע שילד אחד חולה הוא לרוב מדביק רבים מחבריו. כדי למנוע מצבים כאלה מקפידות הגננות למשל לשלוח הביתה כל ילד ה"חשוד" כחולה, גם כשמדובר במחלות קלות כמו נזלת.

 

"אנחנו עדים למקרים רבים שבהם גננת שולחת ילד הביתה בגלל שלשול אחד, ולא מניחה לו לחזור לגן בלי אישור מהרופא. מצד שני יש הרבה הורים ששולחים את הילדים לגן כשהם חולים‭,"‬ אמר אמש יו"ר האיגוד לרפואת ילדים פרופ' מתי ברקוביץ‭.'‬ נייר עמדה חדש של החוג למחלות זיהומיות בילדים, שאומץ על ידי איגוד רופאי הילדים, עושה סדר בבלגן ומפרט מתי מותר ומתי אסור לשלוח את הילד למוסד החינוכי.

 

בין השאר, נקבע כי מותר לשלוח לגן ילדים שחולים בדלקת עיניים קלה או בדלקת אוזניים ואפילו כשיש להם פריחה - בתנאי שאלה אינן מלוות בחום. לעומת זאת, מחלות המחייבות הוצאת הילדים ממוסדות החינוך עד חלוף המחלה הן כאלה המונעות ממנו להשתתף בפעילויות ודורשות מאנשי הצוות לטפל בילד במידה שתמנע מהם לטפל בשאר הילדים, ובמקרים של מחלה קשה (ראו טבלה‭.(‬

 

פרופ' שי אשכנזי, מנהל מחלקת ילדים בבית-החולים שניידר, שהיה שותף לכתיבת נייר העמדה, אמר אתמול: "בגלל הצפיפות במעונות היום ובגנים, ובשל העובדה שילדים הם חברותיים מטבעם ובחלק מהמקרים אינם שולטים בצרכים שלהם, הזיהומים מתפשטים בקלות בגני הילדים. המסמך החדש נועד לצמצם את סכנת החשיפה לזיהומים של דרכי הנשימה והעיכול, שהם הזיהומים המידבקים יותר, ולהניח לילדים שסובלים ממחלות שאינן מועברות בקלות, כמו דלקת כבד נגיפית מסוגים מסוימים, לשמור על שגרת יומם‭."‬

 

עוד נקבע כי כדי להפחית הידבקות במחלות במוסדות החינוך יש לחסן את הילדים בכל חיסוני השגרה הניתנים בטיפת חלב, להמליץ על החיסון נגד רוטה וירוס לכל התינוקות, להמליץ על חיסון נגד שפעת עונתית מדי שנה ולהמליץ על חיסון נגד שפעת חזירים על פי הנחיות משרד הבריאות. הרופאים גם מנחים את המטפלים בילדים להקפיד לרחוץ ידיים במים וסבון לאחר שימוש בשירותים, לאחר החלפת חיתולים ולפני מגע עם מזון ולאחריו. כמו כן יש להקפיד על תנאי סניטציה תקינים הן בעת הכנת אוכל והגשתו והן באזור השירותים ולהקפיד על ניקוי תכוף של משטחי החתלה בתמיסה אלכוהולית אחרי כל שימוש.

 

אפשר לשלוח לגן או לבית-הספר:  

  • נזלת, כאב גרון, שיעול, דלקת אוזניים או פריחה – ללא חום דלקת עיניים קלה – ללא כאב עיניים
  • כינים או סקביאס (גרדת)
  • שלשול חד פעמי או הקאה חד פעמית זיהום בדלקת כבד נגיפית מסוג B או C זיהום בנגיף ה‭HIV-‬ זיהום בנגיף ‭.CMV ‬

 

חייבים להשאיר בבית:

  • יותר משני שלשולים או שתי הקאות במשך יממה
  • אם נמצא חיידק סלמונלה או חיידק מעיים מסוג אי - קולי – עד שמקבלים תרבית נקייה מחיידקים
  • דלקת כבד נגיפית מסוג ‭– A‬ עד שבוע לאחר הופעת המחלה או עד שכל הילדים ואנשי הצוות חוסנו אימפטיגו (פצעים מוגלתיים בעור)
  • דלקת שקדים או אוזניים הנגרמת על-ידי חיידק סטרפטוקוקוס ‭– A‬ עד 24 שעות מקבלת האנטיביוטיקה או אם אין חום במשך יממה
  • פצעים בפה המלווים בריור
  • דלקת עיניים מוגלתית
  • פריחה המלווה בחום
  • אבעבועות רוח – עד שכל הנגעים יבשים שעלת, חצבת, חזרת, אדמת שפעת – עד יממה אחרי שסימני המחלה חולפים.
  • מחלות חום אחרות – עד שהסימפטומים חולפים 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין חום - אין גימלים
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים