שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    ליהנות מהפנסיה - בבית חכם מול הים
    לאחר שילדיהם עזבו את הבית והם יצאו לגמלאות, רכשו בני זוג דירה בקומה ה-19 בנתניה עם נוף לים, אותה הפכו לפונקציונלית באמצעות מערכת "חשמל חכם" וחללי אחסון רבים. "כשמגיעים לגיל 60 יודעים בדיוק מה מחפשים בדירה". ביקור בית

    כבני זוג שיצאו לגמלאות וילדיהם הבוגרים עזבו את הבית, הם כבר לא ממהרים בבוקר למקום העבודה, ואת עיסוקיהם, כשהם לא בנסיעות, הם מקפידים לעשות בין כותלי הדירה.

     

    רכישת הדירה נעשתה "על הנייר", וכך התאפשר לבני הזוג להתאים את השטח לצרכים שלהם, ללא התייחסות לחמשת החדרים שתוכננו במקור.

     

    "כשמגיעים לגיל 60 כבר יודעים בדיוק מה אנחנו מחפשים בדירה", אומרת בעלת הבית. "אנחנו כל הזמן ביחד, אבל צריכים גם את המרחב האישי של כל אחד לעצמו".

     

    צילום: אלעד שריג

     

    שלושה דברים עיקריים שכנעו אותם לרכוש את הדירה: תכנון המעטפת שאפשר להם לבטל את רוב המחיצות, גובה הדירה, בקומה ה-19 ברמת פולג בנתניה, והאפשרות לצפות אל הים שממול מכל פינה בבית.

     

    הבית תוכנן כמרחב פתוח, למעט חדר הנכדים שאפשר לבודד מיתר הדירה. גם את יחידת השינה של הזוג אפשר להפריד, על פי הצורך, על ידי דלת הזזה נסתרת.

     

    התכנון נתן את הטון

    התוכנית של בני הזוג בעבודתם מול האדריכלית מיכל שיין הייתה ירידה יסודית לפרטים: מקומות אחסון לכל פרט בבית, המראֶה הנשקף מכל פינה, התייחסות לנגישות ופונקציונליות. בעלת הבית ערכה רשימה ארוכה ומדויקת בלי לדלג על אף פרט, ממגהץ ועד גביע, עם מידות וכמויות של כל דבר, ורמת נחיצותם ביום יום. בניגוד לבתים רבים אחרים, במקרה הזה התכנון נתן את הטון, ולא העיצוב ששימש בערך מוסף.

     

    הים שניבט מחזית הדירה הנמשכת לכל אורכה, דרך החלונות והמרפסות המרובות, היה אחת הסיבות שבזכותן נרכשה הדירה והיווה גם גורם משמעותי בבחירת הגוונים של עיצוב הפנים.

     

    בדירה משחקי שקיפויות והשתקפויות רבים. הווילונות לבנים ומתנפנפים ברוח, רצפת השיש ורדרדה, דלתות הפנים לבנות ופריטי הריהוט גם הם בצבע לבן, ובבית פזורות מראות רבות. על רקע כללי של גוונים פסטליים בולטים שלושה תצלומים מקוריים שתלויים על הקירות.

     

    ה"חשמל החכם" מקל על החיים

    הבית כולו מרושת ב"חשמל חכם", ומאפשר שליטה במערכות תאורה ושמע, רמקולים, תריסים ומיזוג. הכול מנוהל באמצעותו, כולל קביעת תרחישי אור וצל המתוכנתים מראש.

     

    הבית תוכנן כמו צעדי ריקוד טנגו המיועד לזוג, כך שיוכל לשרת את השניים בו בזמן ועם זאת יאפשר לכל אחד מבני הזוג ליהנות ממרחב אישי נוח. בסימטריה מדויקת תוכננה עמדת עבודה זוגית הנמצאת במבואה המובילה לחדר השינה. איזור הרחצה צמוד לחדר השינה ובו כיור זוגי כפול.

     

    כל חלל הדירה נגלה לעיני הנכנסים ומושך את מבטם לים. משמאל לכניסה, כיחידה נפרדת, ממוקם חדר אירוח הכולל גם את חדר הנכדים ושירותים מרווחים לאורחים. יתר הבית, המטבח, פינת האוכל, הסלון, עמדות העבודה וחדר השינה הגלוי לעין.

     

    נושא האירוח חשוב ומרכזי בבית ולכן פינת האוכל, שתוכננה במקור לאכלס 10 סועדים, יכולה בקלות לארח 10 נוספים, בלי לערוך כל שינוי בחלל.

     

    תאורה צמודת תקרה מעל השולחן הותאמה למצב של אירוח. האדריכלית שמה דגש רב על תאורה חזקה שרובה חבוי בתקרה ובקירות. לשפע האור מוסיף המטבח הבהיר ובוהק, עם חזיתות לבנות צבועות בשלייף לק.

     

    חדר השינה גלוי

    פינת האוכל על גווניה האפורים יוצרת מעבר עדין לסלון שבמרכזו שולחן עגול עם פלטת זכוכית שחורה בהדפסת דוגמה אורנמנטלית, ששוכפלה גם לחזיתות הזכוכית העליונות במטבח.

     

    עמדות העבודה הפתוחות מורכבות משולחן לבן עם שני כיסאות עור לבנים תואמים. השולחן משקיף לים, הנגלה אליו במלוא יופיו התכול, ומאחוריו, על אחד הקירות היחידים בבית, נוצלה הדופן למקום אחסון אינטגרלי הנטמע בקיר האחורי של אמבטיית האורחים.

     

    ארון האחסון אלגנטי ומורכב מחזיתות זכוכית שחורה המשקפת כמראה, ובו חלל מרכזי פתוח עם תצוגת מזכרות מעברו הצבאי של בעל הבית, טייס פנטום קרבי. דופן הארון מסתירה גם את דלת ההזזה השחורה והגדולה שמאפשרת בעת הצורך לסגור את מרחב השינה. חדר השינה הוא חלק בלתי נפרד מהבית, ולא נתפס כמו שמקובל כמרחב אינטימי שיש להצניע מאחור.

     

    חדר השינה מבהיק בלובנו ומרוצף בפרקט בהיר, מאוורר התקרה לבן, והים הגדול שמשקיף מעבר לשלל החלונות מכניס צבע כחול. תואם לו טפט כחלחל על הקיר מאחורי גב המיטה, שעליו הדפס עלים רומנטי. ארונות נמוכים ולבנים בהיקף חדר השינה מיועדים לאחסון.

     

    להשקיף על הים מחדר הרחצה

    צמוד לחדר השינה נמצא "חדר הבגדים" כפי שמכנה את החלל בעלת הבית. אכן ניכר שכבוד רב הוענק לבגדים הממלאים אותו. בחדר הבגדים ארונות פתוחים וסגורים, מראות, קופסאות אחסון לרוב ואפילו רמקולים המחוברים למערכת הסטריאו הכללית.

     

    מתחם הרחצה פתוח לחדר השינה אך ממוקם בחלקו האחורי, ובכך מוסט מלב הבית. המקלחון והשירותים סגורים על ידי דלתות זכוכית שקופה שדרכן אפשר להשקיף על הים. רק במרכז הדלתות, במקום בו נדרשת הסתרה, עומעמה הזכוכית על ידי התזת חול.

     

    הירידה לפרטי פרטים, ולו הקטנים ביותר, בעת התכנון היא לשביעות הרצון המלאה של בני הזוג. "היום, כשאנו גרים בבית כבר יותר משנה, ברור לי שלא הייתי משנה דבר, לא בתכנון ולא בעיצוב שנלווה אליו", מעידה הדיירת המרוצה.

     

    הפרטים שנקשרים זה לזה בתכנון נכון יצרו מרחב הרמוני ושקט, שמעניק לגרים בו מקום מלא רוגע ושלווה ומנתק אותם מהחוץ התוסס.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים