שתף קטע נבחר

לפני שגולשים: טיפים להזמנת חופשת סקי

החלטתם לצאת לחופשה סקי - אבל איך להזמין אחת שתתאים בדיוק לכם? במה להתחשב, איך לבחור את האתר, מה אסור לשכוח ולמה עדיף לשכור ציוד? מדריך בשמונה צעדים

אם מזג האוויר החורפי שסוף סוף טרח להגיע למחוזותינו עשה לכם חשק להרגיש חורף אירופי אמיתי, חופשת סקי היא רעיון מצוין. שבוע גלישה בשלג יכול להיות עונג צרוף, מסוג החוויות שתרצו לחזור עליהן שוב ושוב. סוד ההצלחה טמון במה שעושים עוד לפני שעולים למסלולים ואפילו בטרם מחפשים את הבגדים החמים בבוידעם – הזמנת החופשה. איך בוחרים אתר נכון, ממה חשוב להיזהר ועל מה אסור לוותר? ריכזנו 8 טיפים חשובים לגולשים שבדרך.

 

  • רוצים עוד? גלשו לערוץ הסקי של ynet

 

הזמינו אצל מומחים

חופשת סקי היא לא כמו קפיצה קטנה לבטן-גב של שלושה ימים בטורקיה. יש בה הרבה יותר מרכיבים מלבד טיסה ומלון (הדרכה, ציוד, סקי פס, העברות וכו'), כך שכדאי מאוד להזמין אותה אצל מישהו שמבין בתחום. כל סוכן נסיעות יכול להזמין לכם טיסה, חדר במלון ואפילו סקי פס, אבל בחברות שמחזיקות מחלקת סקי מתמחה יידעו גם לייעץ לכם ולתת מענה מדויק יותר. חופשה בהרכבה אישית יכולה להתאים למי שכבר ותיקים בעולם הסקי ואוהבים להשקיע שעות בתחקירי אינטרנט. החיסכון, לרוב, לא יהיה משמעותי.

 

בחרו את האתר בחוכמה

נימוקים כמו "חברים שלנו היו שם פעם ונהנו" ו"שמעתי שיש שם המון מסלולים"

לא בהכרח יביאו אתכם רחוק. בכל האתרים יש אמנם שלג ומעליות, אבל הם נבדלים זה מזה בלא מעט פרמטרים ויש להם אופי שונה. בבואכם לבחור יעד כדאי להתחשב בגורמים כמו: תקציב, רמת הגלישה (זו האישית שלכם, לא של החברים), אופי החופשה שאתם מחפשים (יותר חיי לילה, פינוקים, פעילויות ללא גולשים וכו'), סגנון הגלישה שלכם (מסלולים, אוף פיסט, סנופארקים,קרוס קאנטרי וכו'), התקופה בשנה בה אתם מעוניינים לנסוע (למשל - מוקדם ומאוחר בעונה עדיף לבחור באתרים גבוהים), החיבה שלכם לאפרה סקי וחיי לילה ועוד. במיוחד אם זו הפעם הראשונה שלכם והתקציב דחוק, אל תתפתו לאתרים שמציעים כמות אדירה של מסלולים. גם ככה תבלו את רוב השבוע בשניים-שלושה מסלולי מתחילים, ולכן חבל על הכסף.

 

אל תוותרו על ביטוח סקי

אסור בתכלית האיסור לטוס לחופשת סקי בלי ביטוח ייעודי שמכסה אתכם במקרה של תאונת גלישה וכולל גם הטסה לארץ במקרה הצורך. גם פציעה קלה כמו נקע עלולה לעלות לכם כמה מאות אירו אם אין לכם ביטוח (ביקור אצל רופא, תחבושות, הפסד ימי גלישה וכו'), ומכיוון שמדובר בתוספת זניחה יחסית לביטוח הנסיעות שאתם עושים ממילא (1-2 דולר ליום) – אין שום סיבה לנסוע בלעדיו.

 

דאגו מראש לא להתייבש משעמום בערב

גם אם אתם הגולשים הכי רציניים, שיורדים מההר רק כשהמעלית האחרונה נסגרת, את המגלשיים או הסנובורד אתם צריכים לאפסן ב-17:00, לכל המאוחר. בין אם מדובר באפרה סקי סוער, מועדוני לילה פרועים, חנויות למכביר או מרכזי ספא מפנקים – כדאי מאוד לוודא שיש לאתר שאתם נוסעים אליו מה להציע לכם בשעות אחר הצהריים והערב. ברוב האתרים תמצאו אטרקציות סטנדרטיות יחסית כמו מזחלות שלג, החלקה על הקרח ואופנועי שלג, אבל יש אתרים שמציעים דברים יותר ייחודיים: מסלול מירוצי מכוניות מושלג (ואל טורנס), צלילה מתחת לאגם קפוא (טין), מצנחי רחיפה (מדונה די קמפיליו) ועוד. 


ומה עושים בערב? (צילום: Markus Mitterer. Kitzbuhel)

 

שעתיים של הדרכה יומית יספיקו

סקי וסנובורד נראים ענפי ספורט די פשוטים כשמסתכלים על הגולשים מתחתית המדרון,

אבל מפסגת ההר הכל נראה אחרת. מרפאות האתרים מלאות בגולשים שהיו משוכנעים שתוך מסלול או שניים הם מפצחים את הסוד, ויכולים לאכול מסלולים שחורים לארוחת בוקר. בסופו של יום - המסלולים אכלו אותם, בלי מלח. עשו לעצמכם טובה וקחו שיעורים, פרטיים או קבוצתיים (בהתאם לתקציב). לא חייבים לבחור באופציה של הדרכה מלאה. גם שעתיים-שלוש כל יום יקדמו אתכם הרבה ועדיין יישאר לכם זמן לגלוש בכיף עם המשפחה והחברים אחה"צ.

 

נוסעים עם ילדים? העדיפו הדרכה בעברית

הכוונה כמובן לילדים עד גיל 12, שכן אח"כ הם כבר יצליחו להסתדר באנגלית כמעט בכל אתר. חנוכה ופורים (ולעתים גם פסח) הם חגים מצוינים לנסוע בהם לסקי עם כל המשפחה. ככל שענף הסקי תפס תאוצה בארץ, חברות התיירות הבינו שכדאי להשקיע בדור הצעיר. לכן, יש חברות שמציעות בחגים קייטנות עם מדריכי סקי ישראלים מוסמכים, שמוטסים מהארץ יחד עם בייביסיטרים ששומרים על הילדים אחה"צ. הכל כדי שההורים יוכלו לקרוע את המסלולים בראש שקט. 


צילום: G. Lansard. Office des tourisme des Menuire

 

מלווה באתר

הגעתם לאתר ולא קיבלתם את הסקי פס שהובטח לכם? נפצעתם ואתם

צריכים רופא בעיירה? כדי שלא תצטרכו לתקשר בפנטומימה עם אוסטרים, צרפתים, או איטלקים בעלי אנגלית רצוצה, חלק מהחברות המשווקות חבילות סקי מחזיקות באתרים דרך קבע נציג ישראלי דובר עברית. המלווה אוסף אתכם משדה התעופה, נוסע איתכם למלון, דואג שקיבלתם כל מה שהזמנתם ובאופן כללי זמין לכל בעיה או שאלה שעשויה להתעורר במהלך החופשה. אף אחד לא יטען שאי אפשר להסתדר בלי, אבל זו בהחלט תוספת מבורכת, וכזו שלא גובים עליה אקסטרה.

 

פעם ראשונה בלבן? אל תרכשו - השכירו

ביגוד גלישה וציוד קשיח (מגלשיים, נעליים, סנובורד וכו') הם עסק יקר, כך שכדאי להשקיע בהם רק אם מחליטים שמדובר בתחביב שאתם מתכוונים להתמיד בו. לפעם הראשונה בוודאי שאין סיבה לקנות ציוד משלכם, שכן ציוד ההשכרה "סלחני" למתחילים, מתחדש מדי שנה וחוסך סחיבות מיותרות בשדה התעופה. כדאי לתאם את השכרת הציוד כבר בעת הזמנת החופשה, משום שחברות התיירות עובדות לרוב עם חנויות ציוד ספציפיות באתרים ומצליחות להשיג מחירים משתלמים יותר. חלק מהביגוד ומהאביזרים שווה לנסות להשיג מחברים (ביגוד תרמי, כפפות, גוגלס וכו'). חליפות גלישה אפשר לשכור בחנויות בארץ.

 

הכותבת היא עורכת תוכן בחברת תיירות הסקיSkiDeal

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל הדרכים להגיע בטוב. זולדן
צילום: Otztal Tourismus
מומלצים