שתף קטע נבחר

האסון בכרמל: השוטרים שנספו היו יכולים לברוח

כמעט שבועיים אחרי פרוץ השריפה, שגבתה 43 קורבנות בנפש, מתבררים פרטים חדשים על אסון האוטובוס. שלושת השוטרים שנהרגו היו יכולים להימלט, אך בחרו להישאר ולסייע. בעת שאוטובוס הצוערים עלה באש, היו עדיין 180 אסירים בכלא דמון

גיבורים, גם ברגעיהם האחרונים. מפרטים חדשים על אסון האוטובוס מתברר כי שלושת השוטרים שנספו בשריפה היו יכולים להימלט - אך בחרו להישאר, ולנסות להציל את הצוערים. ממידע שהגיע היום (ד') אחר הצהריים עולה גם כי בעת שהאוטובוס של צוערי שירות בתי הסוהר היה בדרכו לכלא דמון ביום השריפה, עדיין היו במקום 180 אסירים בכלא דמון, מתוך 550 האסירים שהיו בו לפני תחילת הפינוי.

 

האסון, שאירע כמעט לפני שבועיים ובו נספו 43 בני אדם, עדיין נחקר על ידי המשטרה. גם מבקר המדינה יבדוק את מחדל הכיבוי ויגיש תוך ארבעה חודשים דו"ח, בו עשויות להופיע גם מסקנות אישיות. מהפרטים שהתבררו היום עולה כי לשוטרים שנהרגו - תת-ניצב אהובה תומר, תת-ניצב ליאור בוקר וסגן-ניצב יצחק מלינה - היתה הזדמנות לחלץ את עצמם, אולם הם נותרו במקום בכדי לסייע לנוסעי האוטובוס.

 

לתומר, בוקר ומלינה הוצע לעלות על רכב אחר, שהצליח להימלט מהלהבות - אבל הם נשארו והמשיכו להילחם באש המתלקחת, במטרה להציל חיים. ממקום השריפה הצליח להימלט הצלם רוני סופר, שאף הציל ברכבו קצינה ושני צוערים, שהצליחו לברוח מהאוטובוס.


רכבה של אהובה תומר ז"ל, שעלה באש (צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

כמו-כן, התברר כי למרות הערכות קודמות, בעת שאוטובוס הצוערים עלה באש בכביש בית אורן, היו עדיין 180 אסירים בכלא דמון, שטרם פונו למקום מבטחים. האוטובוס עלה באש סמוך לשעה 15:15, פינוי הכלא הסתיים ב-15:30.

 

כבר הבוקר התייצבו אנשי משרד מבקר המדינה ביישובים שנשרפו. החומר נאסף למרות שבמשרד המבקר טרם הוחלט איזה חטיבה תבצע את הבדיקה, עליה החליטה אתמול הממשלה - במקום הדרישה לוועדת חקירה ממלכתית.

 

גם המבקר צפוי לבדוק אם היה מחדל בעניין אוטובוס הצוערים שעלה באש, בדרך לפינוי כלא דמון. הוא יבחן מי נתן לאוטובוס את ההוראה להיכנס לכביש המסוכן, והאם אפשר היה למנוע זאת. כמו כן, ייבחן פינוים של התושבים מבתיהם, והאם היה צורך לבצע פינוי נרחב יותר, או להבדיל - קטן יותר.

 

המבקר צפוי לבדוק גם אם יש מחדל בכך שהשריפה התפשטה במהירות בלי יכולת לכבות אותה, ומי אחראי לאותו מחדל, אם בכלל. הוא גם יבדוק את המחסור במטוסי כיבוי ואת הגעתו המאוחרת של ה"סופרטאנקר". אתמול נחשף כי כבר ביום הראשון לשריפה פנו נציגי הבעלים של מטוס הכיבוי בארץ למשרד החוץ והביעו נכונות לסייע - ללא קבלת תגובה. נקודה נוספת שיבחן המבקר היא זמן ההגעה של הכבאים והאם האש בערה זמן רב, בלי שאיש ינסה לכבותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוטובוס שעלה באש
צילום: AFP
מומלצים