הרב עמאר הקים ועדה חדשה לבחינת גיורי צה"ל
לאחר שהוועדה הקודמת שהקים התפרקה, השלים הרב הראשי הספרדי הקמת ועדה חדשה, שנועדה לבחון האם אפשר להכיר בגיורים הצבאיים - ללא צורך בחקיקה
הרב הראשי הספרדי, שלמה עמאר, השלים היום (ה') הקמת הקים ועדה לבדיקת גיורי הצבא, זאת כדי להכריע בעצמו האם ניתן להכיר בהם מבלי שיהיה צורך בחקיקה. בימים האחרונים שהה עמאר בחו"ל, וזו הסיבה שהקמת הוועדה התעכבה, וש"ס ביקשה מישראל ביתנו להמתין עם העלאת הצעת חוק הגיור הצבאי בקריאה טרומית.
ההחלטה הסופית על הקמת הוועדה התקבלה בעקבות המלצה של הרב עובדיה יוסף, שעמו התייעץ עמאר. אחר הצהריים ייפגשו לראשונה חברי הועדה בלשכת הרב הראשי ויקבלו ממנו כתב מינוי רשמי.
בראש הוועדה צפוי לעמוד דיין בית הדין הרבני הגדול, הרב ניסים בן שמעון, ושני חברים נוספים בה יהיו חבר
מועצת הרבנות הראשית, הרב שמעון אליטוב, ודיין בית הדין הרבני האזורי בבאר שבע, הרב אהרן דרשביץ.
בלשכת הרב עמאר אומרים כי הוא צפוי לקצוב זמן לעבודת הוועדה, כדי שתגיש את המלצותיה בהקדם. עוד הדגישו כי בניגוד לוועדה קודמת שמונתה על ידי מועצת הרבנות הראשית לטפל בנושא - והתפרקה לאחר זמן קצר בעקבות התפטרות שלושה מחמשת חבריה - הפעם התחייבו חברי הוועדה מראש כי הם יבצעו את העבודה שהוטלה עליהם במלואה ויגישו את המסקנות לרב הראשי.
אתמול אושר חוק הגיור הצבאי של ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו) בקריאה טרומית וברוב גדול. החוק קובע כי לא יידרש אישור של הרבנות הראשית לישראל לגיורי הצבא. בש"ס ראו בחוק פגיעה
בסטטוס-קוו וכרסום במעמד הרבנות, והאשימו את ישראל ביתנו בניסיון לפלג את העם. אנשי ש"ס טענו כי החוק יביא למערך גיור נפרד לצבא, שיהפוך את בוגרי צה"ל ל"מתגיירים סוג' ב'".
גיורי צה"ל עמדו במוקד השיח הציבורי לאחר שבמהלך דיון בבג"ץ אמרה פרקליטה מטעם המדינה כי התגלו בעיות בהליך הגיור הצבאי. הגיורים, כך התברר, לא עברו לאישור סופי של הרבנות - כפי שנדרש. בדיון מאוחר יותר הודיעה המדינה כי מדובר בבעיה ביורוקרטית בלבד. הצעת החוק של ישראל ביתנו נועדה לפטור את בתי הדין הרבניים מהאישור של הרבנות.