שתף קטע נבחר

עיריית י-ם לתושבי חוץ: השכירו דירות ריקות

הרשות לפיתוח והעירייה יקימו מאגר של חברות ניהול נכסים שיפנו לבעלי הבתים ויציעו לנהל עבורם את העסקאות. על פי ההערכות מדובר בכ-6,000 דירות שאינן בשימוש במהלך השנה

ניסיון ראשון להגדיל את היצע הדירות להשכרה בירושלים: העירייה תבקש מתושבי חוץ המחזיקים ב"דירות רפאים" בעיר להוציאן לשוק השכירות. במסגרת היוזמה, יגויסו חברות ניהול נכסים שייפנו ישירות לבעלי הנכסים ויציעו להם לנהל עבורם את השכרתם במהלך השנה.

 

לצורך כך, יצאה העירייה והרשות לפיתוח ירושלים במכרז לגיוס חברות ניהול נכסים וחברות תיווך.

 

לדברי העירייה, המיזם החדש יגדיל את שיעור הדירות המושכרות ונמצאות בשימוש לאורך מרבית חודשי השנה, וכולל התקשרות מול תושבי חוץ, אפיון הצרכים והדרישות של התושבים, איתור שוכרים מתאימים וכן ניהול ותחזוקת הנכסים באופן שוטף.

 

על פי הנתונים שנמצאים בידי העירייה, בירושלים למעלה מ-11 אלף דירות בבעלות תושבי חוץ, מתוכן כ-6,000 לא בשימוש רוב ימי השנה.

 

כ-4% מהדירות בעיר

רוב הנכסים נמצאים בשכונת רוממה (22%), טלביה (18%), המושבה הגרמנית ורחביה (11%). עוד עולה כי שטחן של דירות אלה גדול בכ-25% משטח דירות הנמצאות בבעלות ישראלים.

 

חברות שיענו על הקריטריונים והדרישות יכללו במאגר, דבר שיאפשר לכלול אותן בפרסומים לתושבי החוץ. פרטי החברה יופיעו באתר האינטרנט שיועלה לצורך המיזם ובעלי דירות שיהיו מעוניינים להשכיר את דירותיהם יופנו אל החברות.

 

מבדיקת נתוני הארנונה עולה כי בירושלים נמצאות 11,161 דירות בבעלות זרה מתוך סך של כ-250 אלף יחידות דיור – כ-4.3%.

 

מהצלבת נתוני הארנונה עם נתוני צריכת המים התקבלה התאמה בין איזורים בהם שיעור גבוה של דירות בבעלות זרה ובין צריכת מים נמוכה. במחצית מהדירות האלה נרשמה צריכת מים אפסית.

 

מוטי חזן, מנהל הרשות לפיתוח ירושלים, מספר כי התמריצים שיוענקו לבעלי הבתים נוגעים בעיקר לפן השיווקי: "התמריצים הם אך ורק מהפן השיווקי ומהבקרה והמעקב והתכנון שאותו אנחנו מנהלים. אין תמריצים כספיים. המערכת הניסויית כרגע לא בנויה לתמריצים כספיים, לא חיובים ולא שלילים".

 

לא במקום יוזמות אחרות

לדבריו, "אנחנו יכולים להנגיש את המידע על ידי שיווק ממוקד לבעלי הבתים. הם יודעים שסיננו חברות אמינים שיכולות בהחלט לעשות את העבודה הזאת ובאמצעות שיווק נכון, שבו נביא לידי ביטוי את היכולת שלהן להכנסה ואת החשיבות והתרומה והפעילות לעיר, אנחנו מאמינים שזה יכול לקרות".

 

למה בעל בית שיכול להרשות לעצמו להחזיק דירה ריקה רוב ימות השנה ירצה להשכירה?

"אנחנו יודעים להבחין בין דירות שנמצאות במתחים סגורים יוקרתיים לבין לא מעט דירת שהן בעיר הפנימית בשכונות כמו קטמון, טלביה ורחביה, שהן דירת בבנייני מגורים לכל דבר ועניין. אנחנו מכוונים בעיקר לדירות מהסוג השני".

 

למה להתמקד בדירות של תושבי חוץ, במקום לבנות דירות לזוגות צעירים?

"היוזמה להשכרת הדירות הריקות לא מוציאה את כל היוזמות האחרות ואת הדברים האחרים שנעשים בתחום של דיור בר השגה כפי שאושר במועצת העיר לפני מספר חודשים, אם זה בתחום של דיור בהישג יד או מבנים לשכירות שאנחנו בוחנים.

 

"זו עוד דרך לייצר לאוכלוסיות שחשוב לשמר אותן בעיר ולתת להן היצע מגורים טוב וראוי בעיר. זה לא מחליף את כל היוזמות האחרות".

 

מה היעדים לשנה הראשונה?

"יעד של כמה מאות דירות 500 דירות שישוחררו להשכרה נראה לי יעד מוצלח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים