שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: index open

    זה כל הטעם: 3 מתכוני טופו

    יש דברים שמשתפרים עם הזמן - דנה אלמוסני נזכרת בפעם הראשונה שטעמה טופו, האכזבה והיציאה למסע שבסופו גילתה חומר גלם בעל מרקם משובח המשנה את טעמיו לפי התבשיל הנבחר, בעיקר כשאין בו בשר

    הפעם הראשונה שלי הייתה לפני יותר מ-10 שנים, כשהייתי אצל חברה מאוד טובה. אמא שלה, פריקית של בריאות, הגישה לנו טופו. טעמתי ולא ממש הבנתי מה הסיפור שלו. עם זאת, כמו שלמדתם להכיר אותי, זה לא ממש נגמר כאן, התחלתי לחפש אחר טופו בחנויות השונות. אז, הטופו היה מצרך פחות זמין ממה שהוא היום, והגיע בקופסאות קרטון קטנות, המרקם שלו היה לא משהו.

     

    במשך הזמן חקרתי וחיפשתי, ולבסוף גם מצאתי את הטופו "האמיתי", בעל מרקם מצוין, ומשום שאין לו כמעט טעם, הוא משמש כבסיס להכנת מתכונים שונים וסופג כל טעם שתוסיפו לו, גם כשמדובר במעט שמן זית ופפריקה מעל.

     

    הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק 

     

    הסויה מהווה חומר גלם טוב למספר מוצרים בעלי תועלות טובות, חלקן אף בריאותיות, טופו העשוי מפולי סויה הוא אחד מהם. הוא מכיל רכיבי תזונה חיוניים ובראשם חלבון בעל איכות תזונתית גבוהה, בדומה לתכולת החלבון בחלב. הוא אינו מכיל כולסטרול ולקטוז, ובשומן רווי, לכן הוא גם משמש כאלטרנטיבה טובה לאנשים עם רגישות ללקטוז ולחלב, וכמובן לצמחונים. כיום, ניתן להשיג את הטופו בכל מכולת (הוא מגיע כגוש).  

     

    הכתבה לא מיועדת רק לצמחונים, גם אוכלי בשר יכולים ליהנות מהמתכונים האלה. לפחות תנסו ותראו כמה זה טעים. בתיאבון!

     

    "שניצל" טופו

    המרכיבים:

    1 חבילת טופו

    1 כף שמן שומשום

    1 כף סויה

    1 כף סילאן או דבש

    5 כפות קמח

    200 גרם פירורי לחם

    1-2 ביצים

    מלח

    50 גרם אגוזים ושקדים טחונים גס

    שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים בקערה את שמן השומשום, הסויה והסילאן, פורסים את הטופו לפרוסות ומשרים כ-30 דקות בתערובת.
    2. מערבבים בקערה את פירורי הלחם עם האגוזים והשקדים הטחונים.
    3. מקמחים את הטופו, טובלים בביצה ומצפים בתערובת פירורי הלחם, האגוזים והשקדים.
    4. מטגנים כ-2-3 דק' מכל צד ומגישים עם סלט.
    5. ניתן לאפות את השניצלים בתנור: מניחים את פרוסות השניצל על נייר אפייה משמנים עם מעט שמן, אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-8 דק' מכל צד.


    שניצל טופו (צילום: אסף רונן) 

     

    לזניה טופו

    המרכיבים

    כ-5 כפות שמן קנולה וכף שמן זית

    2 בצל קצוץ

    3-4 שיני שום קצוצות

    2 גזרים חתוכים לקוביות או מגוררים בפומפיה

    3-4 מקלות סלרי חתוך

    1 חבילת טופו חתוכה לקוביות

    250 גרם עגבניות מרוסקות

    2 קופסאות רסק עגבניות

    15 עלי בזיליקום קצוץ

    1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה

    1/4 כפית אגוז מוסקט

    פפריקה מתוקה

    פפריקה חריפה

    מלח ופלפל שחור

    כ-1/2 חבילת עלי לזניה

    לרוטב בשמל עזים:

    100 גרם חמאת עזים

    200 גרם קמח לבן (אפשר להחליף ב-250 גרם קמח מלא)

    500 מ"ל חלב עזים

    מלח

    אגוז מוסקט

     

    אופן ההכנה: 

    1. מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ כ-10 דק' על אש נמוכה, מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים כ-5 דק' נוספות, מוסיפים את הטופו ומטגנים יחד עוד כ-5 דק', מוסיפים את השום, ולאחר דקה מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים.
    2. מוסיפים את התבלינים, 1/2 1 כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים כ-30 דק'.
    3. הבשמל: ממיסים את חמאת העזים בסיר ומסירים מהאש.
    4. מוסיפים את הקמח לגבינה המומסת ומערבבים היטב עד שהתערוב מתגבשת לבצק.
    5. מחזירים לאש ומוסיפים, לאט-לאט, את החלב, בין 1/4-1/2 כוס בכל פעם. ממשיכים לערבב על מנת שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15-20 דק' על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את המלח ומעט אגוז מוסקט.
    6. הכנת הלזניה: בתבנית מלבנית חסינת אש מפזרים על תחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות-טופו ומעליו מניחים את עלי הלזניה כך שהם מכסים את שטח התבנית. בעזרת מצקת יוצקים שוב מרוטב העגבניות-טופו מעל עלי הלזניה ומעליו מניחים עלי לזניה. השכבה הבאה היא רוטב הבשמל, אותו מכסים עם עלי לזניה - על פעולה זו חוזרים פעמיים.
    7. השכבה הסופית של הלזניה היא רוטב עגבניות-טופו ורוטב הבשמל.
    8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-35-45 דק'. מוציאים מהתנור ומגישים לאחר 10 דק'.


    לזניה טופו (צילום: אסף רונן)

     

    קציצות טופו ועדשים

    המרכיבים:

    1 חבילת טופו

    1 חבילת (כ-500 גרם) עדשים חומות או שחורות

    2 ביצים

    6 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

    חופן כוסברה קצוצה

    250 גרם פירורי לחם

    מלח ופלפל שחור

    לרוטב יוגורט:

    1 קפוסת יוגורט

    חופן עירית קצוצה

    1 כפית מיונז

     

    אופן ההכנה:
    1. בסיר עם מים מבשלים את העדשים כ-35- 40 דק' (או עד שהן מוכנות). מסננים ומצננים כ-15 דק'.
    2. מגררים את הטופו בפומפייה לתוך קערה עמוקה, מוסיפים את העדשים ואת יתר המצרכים, למעט פירורי הלחם. מערבבים היטב עם הידיים ומועכים מעט את העדשים.
    3. מוסיפים את פירורי הלחם ויוצרים קציצות.
    4. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים כ-2-3 דק' מכל צד. מוציאים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג.
    5. מי שלא רוצה לטגן, ניתן לאפות את הקציצות בתבנית אפייה, על גבי נייר אפייה משומן במעט שמן, בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-15- 20 דק' (8-10 דק' מכל צד).
    6. רוטב היוגורט: מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
    7. מגישים את העדשים עם סלט ירוק ורוטב יוגורט.


    קציצות טופו עדשים (צילום: אסף רונן) 

     

  1. דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
  2. אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
  3. גלי ברלינר - עיצוב וסטיילינג
    • כלים: ארגל כלי שולחן ומטבח מקצועיים
    • המוצרים באדיבות משק צוריאל

  4.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קציצות עדשים וטופו
    צילום: אסף רונן
    לזניה טופו
    צילום: אסף רונן
    מומלצים