שתף קטע נבחר

רשימה מלאה: דברים שחייבים לקחת למיון ואשפוז

לתשע שעות המתנה במיון עוד בטח לא התרגלתם, אבל זו הפכה כבר שגרה. מהן שעות העומס במיון, מה הכרחי ומה כדאי להביא מהבית, ואיך חוסמים את הרעש והאור במחלקה ובמסדרון? מדריך פרקטי לימים העמוסים

זמן ההמתנה הממוצע במיון של מרכז שניידר לרפואת ילדים הגיע השבוע לתשע שעות. תשע שעות של המתנה מורטת עצבים לאחות והמתנה ארוכה יותר גם לרופא. כל אשפוז, ללא קשר למשכו, מאופיין בהמתנה ארוכה לא רק במיון, אלא גם בחדרי המתנה של בדיקות ובחדר המטופל. אז איך הופכים את השהייה המתישה במסדרונות בית החולים לנעימה יותר, או לחילופין לטראומטית פחות? לפניכם מידע חיוני על הצפוי לכם לקראת הביקור בחדר המיון, הניתוח המתוכנן, הלידה המיוחלת או האישפוז הפתאומי בבית החולים לילדים.

 

ראשית כל, זכרו שמערכת הבריאות בימים אלה נתקלת בקושי החמור ביותר מאז קום המדינה: רופאים משחררים מאישפוז בשיטת המיטה החמה, ילדים במחלקה מאושפזים במסדרון, בדיקות מגיעות באיחור ועוד. נסו לעזור ככל האפשר לבן המשפחה כדי להקל עליו ועל הטיפול בו ככל האפשר, קבצו את שאלותיכם ושאלותיו לפעם ביום בצהריים בשעת הקבלה למשפחות, והתעדכנו במצבו ביחד.

 

לאשפוז מבוגר או ילד

1. שעות העומס בחדר המיון

מוצאי שבת, ראשון וחמישי מהשעה 19:00 ועד השעה 2:00 הם ימים והשעות העמוסים ביותר במיון. אלא אם מדובר במקרה חירום, עדיף תמיד להגיע קודם לרופא המטפל בקופת חולים או במוקד הרפואי, ולא להגיע ישירות לחדר המיון. 

 

2. הפנייה מרופא

אם הגעתם בלא הפניית רופא קופת החולים והביקור בחדר המיון הסתיים בלא אישפוז, תחוייבו בתשלום מלא לחדר המיון, ללא החזר קופת החולים. לפיכך תמיד

עדיף להגיע קודם לרופא בקופת החולים או במוקד הרפואי האיזורי, אלא אם כן מדובר במצבי חירום.

 

3. טופס 17

הטופס המיתולוגי הוא התחייבות כספית של קופת החולים שלכם, כלפי בית החולים. אין צורך בטופס 17 לפני הגעה לחדר המיון או לקראת לידה; אולם אם הוזמנתם לניתוח, יהיה עליכם להצטייד מבעוד מועד בטופס 17 מרופא המשפחה.

 

4. מסמכים מעודכנים

הביאו את כל המסמכים העדכניים באשר למצבכם הבריאותי או מצבו הבריאותי של הילד המאושפז. בנוסף יש צורך במסמך המסכם את כל הטיפולים הרפואיים המעודכנים כולל המינונים הידועים לכל בני הבית. קחו עמכם כמות מספקת של כדורים למאושפז ולאלה שישהו איתו בבית החולים.

 

במקרה של אשפוז ילד, הכינו בהישג יד את פנקס החיסונים, וכרטיס טיפת חלב של התינוק או הילד. הצטיידו גם ברשימת התרופות הקבועות שהוא נוטל, כולל המינונים המדויקים (במיליגרמים). ציינו בפני הצוות הרפואי אם הילד רגיש למזון או לתרופות.

 

5. ביקור רופאים

מדי יום נערך ביקור רופאים המתחיל לרוב בשעה 10:00 בבוקר, ומסתיים סביב השעה 14:00. במהלכו עובר הרופא המטפל שוב על תוצאות הבדיקות האחרונות, בודק אתכם ומעדכן על הטיפולים והבדיקות הצפויים. זה הזמן לשאול את כל השאלות.

 

6. שרק לא תשארו רעבים

החולים המאושפזים מקבלים ארוחות מלאות וכשרות בבית החולים. חולי סוכרת וצמחונים יקבלו ארוחות בהתאם. לבני המשפחה המלווים כדאי להצטייד במזון בעצמם. דאגו גם להצטייד תמיד בשקלים בודדים להוצאת שתייה וכריכים מהמכונות האוטומטיות, שהופכות להיות מבוקשות במיוחד בשעות הערב והלילה כשהקפיטריות נסגרות.

  

7. טלוויזיה וספרים

זכרו כי האישפוז מלווה "בשעות מתות" רבות. הזמינו טלוויזיה בעלות של כ-50 שקלים ליום (עדיף מהיום השני של האישפוז כשמתחילה תקופת ההתאוששות). אפשר להסתפק גם במחשב נייד בעל חיבור wifi לאינטרנט וכמובן - תשבצים ומשחקים לילדים, ספרים, עיתונים ומגזינים לכם. אל תשכחו לקחת עמכם דובי או כל אביזר החביב על הילד בשנתו.

 

8. לעיניים ולרגליים

תאורת התמיד והרעש מקשים לעתים להירדם, או אפילו סתם לקרוא. הצטיידו באטמי אוזניים באחת מרשתות הפארם, ובכיסוי עיניים קל שלא תרגישו בו.

 

אל תשכחו גם כפכפים, לגיחות קצרות לשירותים או לחדר האוכל.

 

9. שחרור

אם הוחלט במהלך ביקור הרופאים לשחרר אתכם, אל תמהרו להתארגן: הרופאים מתחילים להכין את מכתבי השחרור רק סמוך לשעה 15:30, שכן שעות הצהריים מוקדשות לרוב לישיבות, ייעוצים עם מומחים והרצאות אקדמיות. השחרור הצפוי שלכם יקרה לא לפני השעה 16:00. המתינו בסבלנות. גם זה יגיע.

 

אשפוז הילד

1. מצרכים

הביאו עמכם טיטולים, מוצץ ואת פורמולות המזון. בתקופות עומס כדאי להגיע עם העגלה, אז תוכלו להשכיב את הילד לישון גם בזמן ההמתנה בחדר המיון. תוכלו לקנות מצרכי מזון גם בסופרים ובדוכנים בקניונים שבמרכז הרפואי.

 

2. זכרו: גם ההורים מאושפזים

חלה חובה על הורה לשהות יחד עם ילדו במחלקה כל העת. לפיכך, אל תשכחו לדאוג גם לעצמכם. לצד כל לול או מיטת ילד מוצבת כורסא הנפתחת למיטה. צוות

המחלקה יספק לכם סדינים. דאגו להביא עמכם בגדי החלפה, כלי רחצה, חומר קריאה, רדיו או נגן. מומלץ כי תתאמו ביניכם טבלת חלוקת משמרות באישפוז, תוך דאגה גם לילדים הנוספים בבית.

 

3. צמיד

עם האישפוז מקבל כל תינוק וילד בחדר המיון צמיד (ידון) ובו שמו ומספר תעודת הזהות שלו. הקפידו שלא להסיר את הצמיד עד השחרור הביתה. הצמיד מיועד לזיהוי ולמניעת טעויות מסוכנות של הצוות בעת מתן תרופות וביצוע פרוצדורות רפואיות. אם הילד מסיר את הצמיד, הודיעו על כך מייד לאחות החדר.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
אשפוז במסדרון, עכשיו גם לילדים
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
צילום: מאיר פרטוש
אל תתנו לו להסיר את הצמיד
צילום: מאיר פרטוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים