שתף קטע נבחר

צעירים הפגינו בי-ם: "מחירי הדיור לא הגיוניים"

תנועת "התעוררות" הפגינה מול משרדי מנהל מקרקעי ישראל בירושלים במחאה על מדיניות שיוווק הקרקעות בעיר, שהובילה לטענתם לעליית מחירי הדיור ולנטישת צעירים רבים את העיר. המפגינים: "לא ברור איך אפשר לשכור דירה בעיר, שלא לדבר על לקנות דירה ולהקים בה משפחה"

עשרות פעילי תנועת "התעוררות" הפגינו הערב (ה') מול משרדי מנהל מקרקעי ישראל בירושלים, במחאה על מדיניות שיווק הקרקעות של המנהל ושל משרד השיכון בעיר. לטענת המפגינים, מדיניות זו אחראית לעלייה העקבית והדרסטית במחירי הדיור, הגורמת לצעירים רבים לנטוש את העיר.

 

 

כשברקע נשמעות הסיסמאות "מנהל מחריבי ישראל" ו"אטיאס די, המחיר כבד עלי" הסבירה מירב כהן, ממייסדיי התנועה הירושלמית, כי המנהל שמחזיק ביותר מ-90% מהקרקעות במדינה, משווק אותן בקצב איטי לקבלנים שמציעים את המחירים הגבוהים ביותר. בכך מתייקרות מאוד עלויות הקרקע הגוררות איתן עליות דרסטיות במחיר הדיור לרכישה ובעקבותיו גם במחירי השכירות.

 

שי וינשטיין, אחד המשתתפים בהפגנה, חווה את המציאות הזו על בשרו. וינשטיין, בן 24, סטודנט באוניברסיטה העברית, מחפש כבר חודשים ארוכים דירה להשכרה בירושלים, אבל המחירים הגבוהים משאירים אותו בבית הוריו בגוש עציון, והוא נאלץ לעשות מדי יום דרך ארוכה ללימודים. "המחירים לא הגיוניים ולא ברור איך אפשר לשכור דירה בעיר, שלא לדבר על לקנות דירה ולהקים בה משפחה", אמר ל-ynet.

 

"התעוררות", המגדירה עצמה תנועת צעירים חברתית הפועלת למען עתידה של ירושלים, החלה לפני כחודש במאבק ממוקד להורדת מחירי הדיור. עופר ברקוביץ, יו"ר התנועה וחבר מועצת העיר, מבטיח להמשיך "במאבק הצודק שלנו, גם אם הציבור הרחב עייף ולא מתעורר". ברקוביץ מסביר שהמשך המדיניות הנוכחית תביא ל"משבר חברתי חריף של הצעירים ושל מעמד הביניים".

 

המפגינים שהגיעו הערב מול המינהל דורשים את הרחבתה של תכנית "מחיר למשתכן", במסגרתה משרד הבינוי והשיכון קובע מחיר לקרקע על פי הערכת שמאי ומציע לקבלנים להתחרות ביניהם על המחיר הסופי של יחידות הדיור. מי שמציע את המחיר הנמוך ביותר מנצח. בשיטה זו הצליחה הממשלה להפחית מחירים באופן משמעותי (לפעמים ביותר מ-20%) לטובת זכאים שהיא הגדירה. פעילי "התעוררות" מבקשים שיוגדל מעגל הזכאים כך שיכלול זוגות צעירים ובני מעמד הביניים, כדי שאלו יוכלו להישאר בעיר שמחירי הדיור בה הפכו ל"בלתי אפשריים", כדברי אחד הפעילים.

 

ממנהל מקרקעי ישראל נמסר כי "מתקיימות פגישות עם הגורמים הרלוונטיים בעיריית ירושלים במטרה לאתר כלים כדי לאפשר דיור בר השגה, וכי מרבית הכלים נמצאים בידי משרד השיכון. יש לזכור שהפרמטר הראשון להבטחת דיור בר השגה הוא הגדלת הדירות, אך לצערנו אין מספיק יחידות דיור מאושרות לשיווק בעיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה בירושלים. "מינהל מחריבי ישראל"
צילום: עמרי אפרים
מומלצים