שתף קטע נבחר

סיעת העבודה המצומצמת תתכנס: מי יהיה היו"ר?

שמונת חברי הכנסת הנותרים של העבודה ינסו לייצב את מצב המפלגה לאחר הטלטלה ולבחור יו"ר חדש. רוב החברים מתנגדים למינויו של בן-אליעזר ליו"ר

אחרי הפילוג הדרמטי בעבודה וההחלטה של חברי הכנסת עמיר פרץ, איתן כבל, דניאל בן-סימון וראלב מג'אדלה שלא לפרוש מהפלגה - יתכנסו היום (ד') שמונת חברי הכנסת של המפלגה, לישיבה משותפת.

 

השמונה צפויים לדון בנושאים הנוגעים בתהליכים הפנימיים הנדרשים במפלגת העבודה, על מנת לייצב את המפלגה ולהכין אותה לקראת בחירת יו"ר חדש בחודשים הקרובים. אחד הנושאים העיקריים שעל הפרק הוא בחירת יו"ר זמני למפלגה.

 

רוב חברי השמינייה מתנגדים למינויו של בנימין בן-אליעזר לתפקיד, ובמקומו הוצעו כמה דמויות, בהן השרים לשעבר מיכה חריש, משה שחל, עוזי ברעם, וכן ראשי ערים של מפלגת העבודה. דמות נוספת שהוצעה כמועמד אפשרי היא מזכ"ל המפלגה, חיליק בר. לפי שעה עדיין אין החלטה במי לבחור, אולם יש התנגדות למינוי של בן-אליעזר.

 

כמו כן, ידונו חברי הסיעה המצומצמת בישיבת הלשכה שתתקיים ביום חמישי וכן בכינוס ועידת המפלגה. הנושא המרכזי והראשון שיידון הוא ביטול החוקה של מפלגת העבודה, שגובשה בדמותו של אהוד ברק, חוקה שהעניקה ליו"ר סמכויות רבות ועוצמה כמעט בלתי מבוטלת. בעבודה מבקשים לשוב לחוקה הישנה, ששימשה את המפלגה במשך שנים ארוכות ושאותה ביטל ברק לאחר היבחרו לתפקיד יו"ר המפלגה, על מנת להקל על שליטתו במפלגה.

 

אתמול הודיעו פרץ, כבל, בן-סימון ומג'אדלה כי הם לא מתכוונים לפרוש מהמפלגה נכון לעכשיו, וכי הם מעניקים הזדמנות לפעול יחד עם ארבעת החברים הנוספים.

 

אי פרישתם של הארבעה נבעה בעיקר מחששותיהם של דניאל בן-סימון וראלב מג'אדלה, אשר בניגוד לעמיר פרץ שדחף לפרישה מהמפלגה, לא הכינו תשתית פוליטית מקבילה במפלגה אחרת.

 

אמש, בכינוס של מחוז הקיבוצים, האשימו בזה אחר זה חברי סיעת העבודה את אהוד ברק ואת הפורשים האחרים בגניבת מנדטים ובמהלך נכלולי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא פרשו. כבל, מג'אדלה, פרץ ובן-סימון
צילום: גיל יוחנן
יחימוביץ, ברוורמן והרצוג בכינוס הקיבוצניקים
צילום: בן קלמר
בן-אליעזר. התנגדות למנות אותו ליו"ר
צילום: בן קלמר
מומלצים