שתף קטע נבחר

צילום: אטא אסעוות

אבו-מאזן אמר: לא הגיוני שתקלטו מיליון פליטים

מסמכי המו"מ שהודלפו לאל-ג'זירה חושפים כי אולמרט הסכים לקלוט אלף פליטים מדי שנה במשך עשר שנים וכי עריקאת אמר ב-2009 כי "באשר לפליטים, העסקה קיימת". אבו-מאזן: "לא הגיוני לדרוש מישראל לקבל מיליון פליטים, זה יהיה סופה"

האם הרשות הפלסטינית הסכימה לוותר למעשה על זכות השיבה? מסמכים שהודלפו לאל-ג'זירה ופורסמו אמש (יום ב') גם באתר ה"גרדיאן" הבריטי חושפים כי ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, אמר ב-2008 שראש הממשלה דאז, אהוד אולמרט, הסכים לכניסת אלף פליטים מדי שנה, במשך עשר שנים. בפברואר 2009 אמר עריקאת לשליח האמריקני ג'ורג' מיטשל: "בנוגע לפליטים, העסקה כבר שם". יו"ר הרשות אבו-מאזן אמר בפגישה במרס: "לא הגיוני לבקש מישראל להסכים לחמישה מיליון פליטים, או אפילו מיליון אחד".

 

 

במסמכים שפורסמו אמש נחשף כי אולמרט הציע לרשות הפלסטינית שישראל תקלוט אלף פליטים כל שנה, במשך חמש שנים, על בסיס "הומניטרי", אולם מהפרסומים הערב עולה כי הרשות דרשה מספר כפול וייתכן כי ישראל נענתה לדרישה. המסמכים לא מעידים על קיומה של הצעה נוספת לאחר מכן.

 

עם זאת, בשנה שעברה עריקאת חילק לדיפלומטים אירופים מסמכים לפיהם הרשות הפלסטינית הביעה נכונות להסכים להצעת ישראל לקלוט 15,000 פליטים. אולמרט ציין שהמספר שהציג בפני יו"ר הרשות אבו-מאזן היה נמוך מ-25 אלף. במסמך של הרשות הפלסטינית מ-2007 נכתב כי העיקרון הבסיסי הוא חזרתם של מאה אלף פליטים.

 

בדיון עם צוות המשא ומתן הפלסטיני במרס 2009, אמר

אבו-מאזן: "בנוגע למספר הפליטים, לא הגיוני לבקש מישראל לקבל חמישה מיליון, או אפילו מיליון אחד. המשמעות תהיה סופה של ישראל".

 

על פי ההצעה של אולמרט שפורסמה אתמול, והוצגה לפלסטינים ב-31 באוגוסט 2008, הסכים ראש הממשלה כי ישראל תכיר בסבל של הפליטים הפלסטינים, אך לא תיקח עליו אחריות. במקביל, דרש אולמרט שבהסכם יופיע אזכור של הסבל הישראלי. בהצעה לא מפורט סכום הפיצוי, אך נקבע כי ישראל לא תיקח אחריות להיותם של הפליטים פליטים, והפיצוי לא יהיה החזרת רכוש.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"העסקה שם". עריקאת ומיטשל
צילום: AP
"לא הגיוני". אבו מאזן
צילום: רויטרס
מומלצים