שתף קטע נבחר

"הקיבוצים יכולים לפתור את מצוקת הדיור בארץ"

ממחקר שערכה פירמת BDO עולה כי ניתן לשחרר כ-75 אלף יחידות דיור בקיבוצים בתוך 5 שנים. הבנייה תתאפשר מתוקף תמ"א 35, לפיה כל קיבוץ יכול לאכלס כ-400 משפחות. הקאץ'? המדינה תצטרך להקצות 10 מיליארד שקל לשיקום תשתיות

"המגזר הקיבוצי יכול לפתור את מצוקת הדיור בישראל בתוך תקופה של חמש שנים" – כך טוען רו"ח דורון שטיין, שותף וראש מגזר התיישבות בפירמת BDO זיו האפט. הנתונים עולים ממחקר של BDO שהוכן לקראת כנס המנהלים השמיני של המגזר הקיבוצי, שיתקיים ביום שני הקרוב.

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

לדברי שטיין, בתקופה זו ניתן יהיה לבנות בקיבוצים כ-75 אלף יחידות דיור, כאשר משפחה צעירה שתבנה בית בן 6-4 חדרים בקיבוץ תשקיע סכום של 800-700 אלף שקל, לרבות פיתוח. המחיר אינו כולל את מרכיב הקרקע, אשר ישולם בעתיד למינהל מקרקעי ישראל בהסכם חכירה ישיר.

 

מדובר במתן פתרון כולל של דיור, מגרש עם גינה, קיום חיי קיבוץ עם דגש על שירותי חינוך לילדים ברמה גבוהה, במחיר שמהווה מחצית מהנדרש ממשפחה דומה בגוש דן. לדברי שטיין, הבנייה מתאפשרת מתוקף תמ"א 35 ולפיה כל קיבוץ יכול לאכלס כ-400 משפחות, בעוד שרובם מאכלסים כיום בממוצע כ-100 משפחות בלבד.

 

עם זאת, כדי לממש את התוכנית, המדינה צריכה ליישם את ההחלטה שהתקבלה בוועידת 100 שנות התיישבות שהתקיימה בקיבוץ דגניה א' באוקטובר 2010, ולהקצות 10 מיליארד שקל לשיקום תשתיות במגזר הקיבוצי.

 

סכום זה מספיק לשיקום תשתיות במגזר, לרבות כבישים, מערכות ביוב, חשמל, מים, חינוך ובריאות. במקביל, על הקיבוצים לקבל החלטה על "קבלה לחברות" של משפחות צעירות המבקשות לקבוע את ביתן בקיבוץ ולגלות גמישות בסיוע בתהליכי המימון הנדרשים למשפחות לבנייה.

 

לדברי שטיין, הקיבוץ אינו חייב להיות ערב להלוואות אלה, אך הוא נדרש לתת אישור מקדמי לבנק כדי שזה יוכל לגבות את תשלומי ההלוואה מהמשפחה, או במקרה שבו אין אפשרות לשלמה, לאפשר לבנק לפנות את המשפחה ולקבל משפחה אחרת על פניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים