שתף קטע נבחר

באר שבע: הקלה בארנונה לפאבים ולמוזיאונים

צו הארנונה שנכנס לתוקפו בתחילת ינואר מעניק הנחה משמעתות לבתי עסק בעלי ציביון אמנותי ותרבותי בעיר העתיקה. הצו, שהעלה את תעריף הארנונה למגורים ב-2%, מעניק הקלות גם למפעלי הי טק. בקשה להעלות את התעריפים למרכזי הקניות הגדולים - עדיין לא אושרה

האם בירת הנגב הוותיקה עומדת לשנות את פניה? מתוך רצון לשנות את תדמיתה של העיר, צו הארנונה החדש של באר שבע שנכנס לתוקפו החל מהחודש, מטיב באופן ניכר עם בתי עסק בעלי ציביון אמנותי ותרבותי בעיר העתיקה, זאת במקביל לכוונה להעלות באופן משמעותי את הארנונה לרשתות ואתרי המסחר הגדולים בעיר.

 

 

בהתאם לסדרי העדיפויות החדשים, ייהנו עסקים בתחום הבילוי, בידור, תרבות ואומנות, כגון מסעדות, בתי קפה, פאבים, גלריות, מוזיאונים ומלונות בוטיק מתעריף ארנונה מופחת בהיקף של כ-20%.

 

צו הארנונה החדש של העיר שם דגש על הקמתם של עוגני תרבות ואומנות בעיר העתיקה, שעוברת מהפיכה של ממש, במסגרתה מושקעים כ-200 מיליון שקל בחידוש תשתיות.

 

בעתיד מתכננת העירייה להפחית את הארנונה גם לגלריות, מוזיאונים ועסקים נוספים בעלי ציביון תרבותי ואמנותי. המועצה אישרה את צו הארנונה בסוף חודש דצמבר 2009, אך רק בחודשים האחרונים התקבל אישור האוצר ומשרד הפנים. 

 

הארנונה למגורים עלתה

"יש ניצוצות מצד העירייה להקל מעט על העסקים וזה צעד טוב", אומר יריב איתני, בעל מסעדת "טאפאסים" בעיר העתיקה שייקבל הטבה של מאות שקלים בחודש.

 

איתני מוסיף: "זה לקח זמן, אבל כל נושא הפיתוח ברחובות העיר העתיקה עובר שינוי, בין אם מדובר בהוספת ספסלים, תאורה ופרחים. עצם העובדה שיש היענות מצד העירייה לקריאת בעלי העסקים להקל ולעזור מעודד אחרים להגיע. רוב היזמים בעיר העתיקה הם צעירים וצריכים תמיכה מהעירייה".

 

בפתח תקווה כנראה למדו מבאר שבע, והביאו לאחרונה לאישור המועצה את הארנונה המופחתת למקומות בילוי, הממתינה לאישור משרד הפנים. צעירים המרבים להגיע לאזורי הבילוי במקום חשים אף הם את השינוי.

 

"זה מתבטא בעיקר בהשקעה בתשתיות", סיפרה הילה, סטודנטית שהתאהבה בעיר העתיקה וחולמת לגור במקום. "פעם זה היה מקום ממש מוזנח אבל רחוב סמילנסקי הוא היום מקום ממש קסום, ואם לא היה כל כך יקר, כי המחירים קפצו ממש, הייתי קונה פה בית. הנושא של הארנונה הוא התחלה טובה אבל צריך להמשיך לעודד את בעלי העסקים".

 

במסגרת הצו החדש, החליטה עיריית באר-שבע לבטל את אגרת פינוי האשפה לעסקים ובמקום זאת, העלתה את תעריף הארנונה לעסקים ב- 2%. במקביל, הועלה תעריף הארנונה למגורים בשיעור דומה של 2%.

 

תחרות על מתחמי ההיי-טק

העירייה אף ביקשה, מתוך מטרה לעודד את העסקים ומרכזי המסחר בתוך שכונות המגורים להפחית, באופן משמעותי, את תעריף הארנונה ובמקביל להעלות את תעריף הארנונה באיזורים המסחריים הגדולים והמבוקשים של העיר (כמו ה- BIG, ה- ONE, וה"שדרה השביעית", מקום משכנם של רשתות גדולות לאופנה, עיצוב הבית, זיכיונות בתי קפה ובית קולנוע ועוד). בקשה זו טרם אושרה על ידי משרד האוצר והפנים והעירייה התבקשה להעביר הבהרות נוספות בסוגיות אלו.

 

צו הארנונה החדש מעודד גם פיתוח מיזמי תיירות, תרבות, ספורט ועסקים במתחם פארק נחל באר-שבע, שהופך לאיזור עדיפות גבוה. במתחם זה החלו נבנים לאחרונה שוק "תבואות" תיירותי מקורה של היזם י.ח. דימרי, מרכז מסחרי "מול 7" של איש העסקים רמי לוי והאמפיתיאטרון הגדול ביותר במדינת ישראל.

 

הצו נותן עדיפות משמעותית למתחם פארק ההיי טק, שנמצא בסמיכות לאוניברסיטת בן גוריון בנגב, על ידי הגדרתו כאזור ייחודי (אזור ד') לעידוד ולטיפוח תעשיות עתירות ידע, כך שהעסקים שיגיעו למתחם יהנו מארנונה מופחתת. באר שבע צריכה להתמודד עם האטרקטיביות של פארק התעשייה בעומר, ולא מתכוונת לוותר על מפעלי היי טק לטובת שכנתה המבוססת, שכבר הצליחה לקלוט את מפעל ECI .

  

ראש עיריית באר-שבע רוביק דנילוביץ' אמר כי "העיר נמצאת בתנופת פיתוח אדירה. אנו נמצאים בפתחו של חלון ההזדמנויות שישפיע באופן משמעותי על עתידנו. עלייתו של צה"ל לנגב, לרבות יחידות העילית של המודיעין, אגף התקשוב וקריית ההדרכה, הביאו לשינוי סדר העדיפות הלאומי, דבר שמחייב אותנו לקדם ולפתח פרויקטים מחוללי שינוי, אשר יתנו מענה הולם לקליטתן של אלפי משפחות חדשות, מרכזים מסחריים, פיתוח המערך העסקי וכדומה".

 

דנילוביץ' הוסיף "כחלק מהערכות זו, הנחתי את גורמי המקצוע לגבש הצעה לשינוי צו המיסים הבסיסי, אשר לא שונה במשך שנים רבות, תוך התאמתו למדיניות העירונית אותה התוותי וכתפישה משלימה למגמות הפיתוח אותן אנו מובילים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רחוב טרומפלדור בב"ש
צילום: הרצל יוסף
מרכז מסחרי בעיר
צילום: הרצל יוסף
מומלצים