שתף קטע נבחר

גלנט נועד עם היועמ"ש, נדחתה הפרידה מאשכנזי

בניסיון של הרגע האחרון, נפגש הרמטכ"ל המיועד עם וינשטיין, כדי לשכנע אותו להגן עליו בפרשת הקרקעות. הוא אמר לו: התנפלו עליי בגלל טעות. הכנסת דחתה הפרידה מהרמטכ"ל הנוכחי, שעשוי להישאר למרות הכרטיס לחופשה בקריביים

במאמץ אחרון לפני קבלת ההכרעה בעניינו, נועד הערב (יום א') הרמטכ"ל המיועד, האלוף יואב גלנט, עם היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, וסיפק לו הסברים על הטענות נגדו בפרשת הקרקעות כדי לנסות ולשכנע אותו להגן עליו בעתירה נגד מינויו בבג"ץ. כמעט במקביל, החליט יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ שאול מופז, לדחות את ישיבת הפרידה המיוחדת מהרמטכ"ל היוצא, גבי אשכנזי, שתוכננה למחר - בשל "התפתחויות בפרשת האלוף גלנט".

 

 

גורמים בכירים המעורים בנעשה במערכת הביטחון אמרו ל-ynet כי אשכנזי יסכים להאריך את כהונתו, אם בממשלה יבקשו ממנו לעשות כך ובמידה שיוחלט כי גלנט לא יוכל להיכנס ללשכת הרמטכ"ל. אותם גורמים ציינו כי למרות שאשכנזי כבר הזמין כרטיס טיסה לחופשה בקריביים, הוא לקח בחשבון את האפשרות שיידרש להישאר במדים למשך פרק זמן נוסף אחרי 14 בפברואר, התאריך הרשמי שנקבע לשחרורו.


אי דיוקים או אי אמירת האמת? גלנט (צילום: גיל יוחנן)

 

גלנט ופרקליטו, עו"ד דורי קלגסבלד, שטחו לפני וינשטיין את תשובותיהם לטענות מבקר המדינה שלפיהן לא אמר אמת בתצהירים שסיפק על הפרשה הנוגעת לקרקעות שסיפח לכאורה לביתו במושב עמיקם. אחרי הפגישה, כינס וינשטיין ישיבה בנושא בהשתתפות פרקליט המדינה, משה לדור, אולם ההכרעה הסופית לא תתקבל, ככל הנראה, הערב.

 

גלנט התעקש כי פנה לרשויות התכנון עוד טרם החל בעבודות ההקמה של תוספת הבנייה בביתו, בניגוד לדו"ח המבקר, שם נטען כי עשה זאת באופן רטרואקטיבי. הוא הדגיש כי פעל בתום לב ובלווי משפטי.

 

באשר לטענות כי לא אמר אמר, הסביר גלנט כי לא שיקר באופן מכוון, ואמר כי הבדלי הגרסאות בינו עמדתו לבין זו של מבקר המדינה נובעים מטעויות שנעשו בתום לב ומניסוחים לקויים.

הוא מחה על הביקורת הנוקבת נגדו, ואמר כי לא היה מקום "להתנפל" עליו כפי שלדעתו התרחש. באשר לטענה שפלש לקרקעות, אמר כי הדבר נעשה גם כן בתום לב, כשאחד מחבריו נטע עבורו בטעות כ-28 דונמים נוספים.

 

בתום הפגישה עם גלנט ועורך דינו, כינס וינשטיין ישיבה בהשתתפות פרקליט המדינה, משה לדור, ובכירי הפרקליטות. הם דנו בהמשך הטיפול בפרשה, כשההחלטה המסתמנת צפויה להיות החזרת התיק לידי ועדת טירקל למינויים בכירים, שחבריה יתבקשו להכריע, תוך התחשבות בחומר החדש שיוצג להם, האם לאשר את כניסתו של גלנט ללשכת הרמטכ"ל או שלא.

 

ממשרד המשפטים נמסר כי "הדיונים יימשכו מחר, בין היתר בשל צורך שעלה לבצע כמה בדיקות נוספות מול הגורמים הרלוונטיים וכדי להביא לשלמות התמונה".

 

עוד הדגישו שם כי הדיונים "עוסקים בשאלה האם קיימת מניעה משפטית לביצוע המינוי אם לאו, לנוכח הטענות שעלו נגד גלנט, ולא בסוגיית מינוי הרמטכ"ל כשלעצמה, המונחת לפתחם של הגורמים הממנים. המדינה תגבש עמדתה בעניין זה בהקדם האפשרי".

 

  • הצטרפו לדיון בעמוד הפייסבוק של ynet

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלנט בדרכו לפגישה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים