שתף קטע נבחר

מהי עקרות הלכתית וכיצד מטפלים בה?

שאלה:

 

מהי עקרות הלכתית וכיצד מטפלים בה? (אוסנת)

 

תשובה:

 

אוסנת שלום.

 

תהליך יצירת הוולד, הוא דבר מופלא ביותר - יצירת אדם מחיבור של זרע הגבר וביצית האישה. כדי שהחיבור יצליח נדרשים מספר תנאים; בעיקר - זרע הגבר צריך למצוא ביצית, כדי שיוכלו להתחבר. בכל חודש עוזבת ביצית אחת (בדרך כלל) את אחת השחלות של האישה, בדרכה לרחם; אם יווצר מפגש עם זרע – תתבצע הפריה, והביצית המופרית תגיע לרחם, ושם יתחיל העובר את חייו. זמן חייה של הביצית הוא קצר ביותר ולא יותר מ 24-48 שעות, לעומת חיי הזרע שהוא כ 4-5 ימים.

 

תהליך הביוץ (עזיבת הביצית את השחלה), מתרחש כ 14 יום לפני תחילת המחזור. מכיוון שהאישה טובלת כ-12 יום לאחר תחילת המחזור, ואצל רוב הנשים התדירות של המחזור הוא כ-30 יום – הרי שהטבילה המאפשרת קיום יחסים בין הבעל ואשתו מתקיימת מספר ימים לפני הביוץ, כך שאין בעיה להיות בהריון.

 

אולם ישנן נשים, אשר המחזור שלהן קצר ביותר, כך שייתכן שהן טובלות לאחר הביוץ. במקרה

זה, האישה לא תוכל להרות, וזה מוגדר כ"עקרות הלכתית".

 

ישנן מספר דרכים לפתור את הבעיה; דחיית הביוץ למועד מאוחר יותר, הפריה מלאכותית מזרע הבעל ועוד. כללית ניתן לומר כי כיום אין מניעה לנשים בעלות תופעה זו להיות בהריון, אולם יש להתייעץ עם רבנים ורופאים המתמחים בנושא זה, למשל מכון פוע"ה בירושלים, (טל' 1-800-07-11-11). במכון זה נמצאים רבנים שהתמחו בנושאי הלכה, פוריות וגניקולוגיה. במקרה הצורך הם מפנים ומקשרים לרופאים המיומנים במציאת פתרונות לבעיות מסוג כזה.

 

כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים