שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    כמו צמח בר: ממולאים מעלי לשון הפר

    הם גדלים פרא בשדות ועונתם מתחילה כעת. חוסאם עבאס יצא לקטוף עלי לשון-פר, הקרויים כך מכיוון שהם מזכירים - ניחשתם נכון - לשון פר, ומיהר למטבח להכין מהם ממולאים צמחוניים

    כילד שגדל בצפון הארץ, העברתי שעות בשיטוט בשדות ובהרים בקטיף של עשבי בר. את חלקם אכלתי, את האחרים הבאתי הביתה. אמי, בשלנית מוכשרת מאין כמותה, הייתה מכינה לנו מהם מיני תבשילים או סלטים. כחובב מושבע של ממולאים, אהבתי במיוחד ללקט את עליו של לשון הפר. למה? כי ידעתי שזה ישתלם לי ושבערב יהיה סיר מלא ממולאים טעימים וחמצמצים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    עלה ירוק: יונתן רושפלד מכין טאפאס תרד

    קלאסיקה בקלחת: 4 מרקי מופת צרפתיים

    תבשיל לא רגיל: מכינים פאייה בבית

     

    לשון הפר הוא אחד מעשבי הבר הפחות מוכרים לקהל הרחב. זהו עשב בר הפורח בחודשים פברואר עד מאי ובתקופה זו הוא נפוץ בהרי יהודה, בגליל העליון והתחתון ואפילו בנגב הצפוני, וניתן לראותו בצדי הדרכים, בשדות ובמדבריות.

     


    העלים ממולאים באורז (צילום: בועז לביא) 

     

    בהרי הגליל ניתן לראות את הצמח, המזדקר לגובה של מטר ואף יותר, גדל לצד החוביזה, העולש וזעתר הבר. סימן הזיהוי שלו הוא צורת עליו הייחודית, המזכירה לשון של פר - עלים ארוכים, מחוספסים ומעוגלים בראשם - ומכאן שמו.

     

    לעליו של לשון הפר כמה שימושים. ברפואה העממית, למשל, נעשו בו שימוש כתרופה לכוויות ופצעים בעור וגם לכאבי בטן. אבל אותנו מעניין אוכל ובמטבח הערבי-גלילי משמשים עליו של לשון הפר כתחליף לעלי הגפן וממלאים אותם.

      

    עלי לשון הפר ממולאים אורז (לסיינא)

     

    המרכיבים:

    30 עלי לשון הפר, שטופים היטב ומנוקים מגבעוליהם

    למילוי:

    1/2 ק"ג אורז

    2 כפיות מלח

    1 כפית פלפל שחור

    קורט אגוז מוסקט טחון

    3 כפות שמן זית

     

    אופן ההכנה:

    1. מרתיחים מים ומבשלים את עלי לשון הפר כ-10 דקות.
    2. מערבבים את חומרי המילוי יחד בקערה.
    3. משטחים עלה על משטח עבודה. מניחים ככף מלית במרכז העלה, מקפלים את השוליים ומגלגלים בהדיקות.
    4. מסדרים את הממולאים בסיר. מוסיפים עם מעט שמן זית וממלאים במים עד גובה הממולאים. מבשלים על אש קטנה כשעה. בסוף הבישול סוחטים לתוך הסיר מיץ מ-1/2 לימון.

     


    רגע לפני המילוי (צילום: בועז לביא) 

     

    • חוסאם עבאס הוא השף של מסעדות "אלבאבור אום אל פאחם" ו"אלבאבור יוקנעם" 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טעים! ממולאי לשון הפר
    צילום: בועז לביא
    וכך נראים העלי. לשון הפר
    צילום: בועז לביא
    מתכון שזכור לו מבית הוריו. השף חוסם עבאס
    צילום: דניאל בר-און
    מומלצים