שתף קטע נבחר

4 מתכוני דגים

ביקשו מכם להכין מנה לליל הסדר ואתם מתלבטים בין גפילטע פיש לדג סול? איתן ששון מציע לכם 4 מתכונים לדגים שישדרגו את החג

מושט ברוטב פסטו

המרכיבים:

2 דגים מושט מפולטים

2 כפות פסטו

1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל

שמן זית לטיגון

40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לפסטו:

1 כף צנוברים/שקדים

1 חופן עלי בזיליקום

1 כף פרמזן מגוררת

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. הפסטו: טוחנים את כל החומרים מלבד השמן. מוסיפים את השמן ומעבדים למשחה חלקה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. הדג: מורחים את הדגים היטב בכמה כפות מרוטב הפסטו.
  3. מוסיפים למחבת חמה מעט שמן ולאחר מכן מוסיפים את הדגים. מטגנים למשך כ-3 דקות מכל צד.
  4. מוציאים את הדגים ומוסיפים למחבת את היין והלימון.
  5. מוסיפים את קוביות החמאה ומבשלים עד שהחמאה נמסה והרוטב מסמיך.
  6. יוצקים את הרוטב על הדגים ומגישים.


דג מושט ברוטב פסטו (צילום: ירון ברנר)

 

בורי עם פלפלים ועגבניות

המרכיבים (ל-4 סועדים):

2 דגי בורי מנוקים ללא ראש וזנב, פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (לבקש ממוכר הדגים)

4 עגבניות תמר אדומות פרוסות לקוביות גדולות

2 פלפלים אדומים פרוסים לקוביות של 1 ס"מ

1 בצל לבן קצוץ

5 שיני שום מעוכות

1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

2 כפות כוסברה קצוצה

1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת

לקישוט:

עלי כוסברה שלמים

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן זית במחבת כבדה עמוקה, עד לכדי הזהבה.
  2. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים פפריקה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים על להבה נמוכה למשך 25 דקות.
  5. מוסיפים כוסברה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. הדג: מחממים מחבת פסים עד שעולה עשן.
  7. מתבלים את נתחי הדג בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על המחבת.
  8. צולים למשך כ-3 דקות מכל צד.
  9. מניחים את הרוטב בצלחת ומסדרים עליו את נתחי הבורי.
  10. מקשטים בכוסברה שלמה ומעט שמן זית.


בורי עם פלפלים ועגבניות (צילום: ירון ברנר) 

 

מושט במחבת פסים

המרכיבים:

2 דגי מושט (אמנון) מפולטים

1 בצל סגול פרוס לפרוסות של 1/2 ס"מ

1 כוס טחינה מוכנה

2 חופנים של עשבי תיבול לא קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, ראשד, אורגנו - מה שיש)

1 כף מיץ לימון

1 כף שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מתבלים את הדגים במלח, פלפל ושמן.
  2. צולים את הפילטים במחבת פסים חמה על צד העור למשך כ-3 דקות
  3. הופכים בזהירות וצולים למשך 2 דקות נוספות.
  4. מניחים את פילה הדג בצלחת וליד את הטחינה.
  5. מתבלים את עשבי התיבול בשמן ולימון ומניחים מעל הדג.


מושט במחבת פסים (צילום: ירון ברנר) 

 

פילה אמנון בחמאה, איולי ירוק עם שום ופטרוזיליה

המרכיבים (ל-4 סועדים):

2 דגי מושט מפולטים - כל פילה חתוך ל-2 נתחים

50 גרם חמאה

1 כף מיונז

1 כף שמנת חמוצה

2 שיני שום

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את הפטרוזיליה עם השום, שמן זית, לימון, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים את השמנת והמיונז ומערבבים בעדינות.
  3. מחממים מחבת טפלון וממיסים בו את החמאה
  4. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומטגנים אותם עד להזהבה (כ-4 דקות) ומעבירים לנייר סופג.
  5. מגישים את הדג לצד רוטב איולי ופלח לימון.


פילה אמנון בחמאה, איולי ירוק עם שום ופטרוזיליה (צילום: ירון ברנר) 

 

 

  • איתן ששון הוא השף של גוצ'ה, רח' דיזינגוף 171, רח' אבן-גבירול 14, רח' הברזל 7, רמת החייל, תל אביב

פורסם לראשונה 14/04/2011 12:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורי עם פלפלים ועגבניות
צילום: ירון ברנר
מומלצים