שתף קטע נבחר

סופר קלאסיקו: 4 מתכוני חובה

בספר הבישול החדש שלה החליטה שי-לי ליפא לקחת על עצמה אתגר גדול - לרכז יחדיו את 120 המתכונים שכל אחד צריך להכיר. בחרנו מתוכם 4 שאהבנו במיוחד: חלה, סלט תפוחי אדמה, עוף בטריאקי ומוס שוקולד

חלה של שבת

הסוד להצלחה: חמאה (או מחמאה) וביצה שהופכות את החלה לכמעט עוגה.

 

המרכיבים (ל-2 חלות בינוניות):

1/2 שקית (25 גרם) שמרית

3 כפות סוכר

1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים

31/2 כוסות + כף (500 גרם) קמח רגיל

1 ביצה גדולה (L)

1 כפית מלח

50 גרם חמאה (או מחמאה) רכה חתוכה לקוביות

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם כף מים

שומשום או פרג

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ומערבלים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות איטית עד בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס"מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה"כ 2 צמות).
  5. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס"מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
  8. אופים 30-25 דקות, עד להזהבה עמוקה. 


(צילום: דן לב)

 

סלט תפוחי אדמה

הסוד להצלחה: אבקת חרדל (ולא חרדל רגיל). זהירות, לאבקה יש אלמנט השהייה - היא אמנם מתמוססת ברוטב אבל החריפות מתפשטת רק לאחר כחצי שעה (לכן מכינים את הרוטב מראש, לפני בישול תפוחי האדמה). מגישים את הסלט בטמפ' החדר.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ושטופים היטב

2 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקיקים

1/3 כוס עירית קצוצה דק

לרוטב:

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%

2 כפות חומץ בן יין לבן

1 כף מיץ לימון

1 כפית שטוחה אבקת חרדל

1/4 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית ומשהים בצד למיזוג טעמים.
  2. מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, אך לא רכים מדי. מעבירים למסננת.
  3. מצננים כ-20 דקות וקולפים כשתפוחי האדמה חמימים.
  4. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1 ס"מ, מעבירים לקערה ומוסיפים מלפפונים ועירית.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.


(צילום: דן לב) 

 

עוף בטריאקי

הסוד להצלחה: השריית נתחי הפרגית ברוטב הטריאקי. הקפצה קצרה רק עד שהעוף מוכן.

החומרים ל-6-4 מנות:

1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) טריות חתוכות לנתחים בגודל 3 ס"מ

לרוטב:

1/4 כוס מירין

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות סאקה או יין לבן יבש

1 כף סוכר חום כהה

1 כף שמן קנולה

1 כפית שמן שומשום קלוי

2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. משרים כחצי שעה מחוץ למקרר.
  2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית (אין צורך לשמן), מוסיפים את נתחי העוף ללא הנוזלים (את הנוזלים שומרים) ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו.
  3. יוצקים את הנוזלים על העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעוף מוכן. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.


(צילום: דן לב) 

 

מוס שוקולד

הסוד להצלחה: הקצפה עדינה של השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה, לקבלת מוס אוורירי ולא דחוס.

 

המרכיבים (ל-8-6 מנות):

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

50 גרם חמאה

3 חלבונים

1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל אמיתית

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  2. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
  3. מקציפים שמנת מתוקה ותמצית וניל לקצפת רכה (לא נוקשה) ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לכלי הגשה מרכזי או לכלים אישיים.
  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. שומרים עד 3 ימים.
  5. מפזרים מעל שוקולד מגורר ומגישים.


(צילום: דן לב) 

 

  • מתוך "120 הקלאסיקות של שי-לי", מאת שי-לי ליפא, מחיר: 129 שקלים, הוצאה עצמית
  • רוצים עוד מתכוני מספרי בישול ?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"120 הקלאסיקות של שי-לי"
עטיפת הספר
מומלצים