שתף קטע נבחר

צילום: AP

בדרך לאירופה: חלקיקי נשורת מיפן באיסלנד

מומחים אמרו כי חלקיקים מזעריים נמדדו באי הצפוני וצפויים להגיע גם למדינות ביבשת, אך הרגיעו: "הכמויות אינן מזיקות, לולא ידענו על האסון ביפן היינו מתעלמים מהקריאות"

חלקיקים מזעריים של נשורת רדיואקטיבית מפיצוץ תחנות הכוח הגרעיניות ביפן הגיעו לאיסלנד. כך אמרו הלילה (יום ה') מומחים. הם אמרו כי חלקיקים צפויים להגיע גם לצרפת ולמקומות נוספים באירופה, אך הדגישו כי הם אינם מהווים סכנה בריאותית.

 

 

הרשות לבטיחות קרינה  באיסלנד דיווחה כי ענן קל שנושא כמויות זעירות של יוד רדיואקטיבי אותר באי. לדברי הרשות, הריכוז הוא "פחות מאחד חלקי מיליון" ממה שנמצא במדינות באירופה לאחר אסון צ'רנוביל ב-1986. "מסקנתנו היא שאין סיבה לדאגה בנוגע לרמות הקרינה באיסלנד, או בכל מקום אחר באירופה, כתוצאה מהתאונה הגרעינית ביפן", אמר ראש מטה המוכנות לשעת חירום במדינה, סיגורדור אמיל פלסון. 

 

הרשויות בצרפת אמרו כי אוויר מזוהם באופן קל בלבד צפוי להגיע לצרפת. המשרד הפדרלי הגרמני להגנה מפני קרינה אמר שאם תגיע קרינה לאירופה, יהיה זה בכמות שולית שלא תסכן בני אדם או את הסביבה.

"הכמויות יהיו קטנות בהרבה מאלו שנמדדו לאחר אסון צ'רנוביל", הודיע המשרד.

 

קרל קינזל מסוכנות הסביבה של אוסטריה אמר לטלוויזיה המקומית כי קריאות הקרינה צפויות להיות כה מזעריות, עד כי "לולא ידענו ע התאונה ביפן היינו מתעלמים מהן". גרהרד ווטווה, מומחה במרכז האוסטרי למטאורולוגיה וגיאודינמיקה אמר כי הכמויות שנמדדו עד כה הן שבריר ממה שאנשים נחשפים אליו באופן נורמלי. הוא הוסיף כי רופאים, טייסים ובעלי מקצוע אחרים מתמודדים לעתים קרובות עם ריכוז קרינה גבוה בהרבה. על פי המוסד האוסטרי, תנאי מזג האוויר בסוף השבוע עלולים להביא את הקרינה לכיוון היבשת, במקום לאוקיינוס השקט.  


בטוקיו עטו התושבים על בקבוקי המים המינרליים (צילום: רויטרס)

 

ביפן עצמה הודיעה היום המשטרה כי למעלה מ-9,800 גופות נמצאו עד כה וכי כ-17,500 בני אדם עדיין נעדרים. שני עובדים בכור בפוקוימה אושפזו היום לאחר שנחשפו לרמות מסוכנות של קרינה רדיואקטיבית.

 

דובר הסוכנות לבטיחות גרעינית ביפן, פומיו מטסודה, אמר שהעובדים פיתחו פצעים בעור כפות רגליהם בעת שפרשו כבלי חשמל. "שניים מצאו את עצמם בשלולית מים. על אף שלבשו חליפות מגן, המים המזוהמים חלחלו פנימה ורגליהם נחשפו לקרינה", אמר דובר מטעם הסוכנות ל"ניו יורק פוסט". קודם לכן דווח כי העובדים הצליחו לחדש את אספקת החשמל בכור מספר 1 במתחם הגרעיני, אולם לא ברור אם מערכות הקירור ישובו לפעולה.

 

בטוקיו פרצה בהלה ביממה האחרונה לאחר שמושל העיר, שינטרו אישיהרה, אמר במסיבת עיתונאים כי בבדיקות מעבדה שנערכו במערכות המים העירוניות נמצאו רמות יוד רדיואקטיבי כפולות מהתקן הנחשב בטוח לתינוקות. עבור ילדים ומבוגרים - רמות הקרינה שאותרו נחשבות כתקניות. עקב כך, פשטו תושבי טוקיו - בה כ-13 מיליון תושבים - על המרכולים ורוקנו בתוך שעתיים את המדפים מבקבוקי המים המינרליים. אולם, לאחר בדיקות שנערכו הלילה הודיעו הרשויות היפניות כי רמת הקרינה שזוהתה במי הברז בטוקיו ירדה ואינה מסוכנת עוד לתינוקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים