שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    וִיסוֹנטלָטָשרוֹ לקמח: עוגת ז'רבו

    עוד מעט ייעלם הקמח ממטבחנו ורגע לפני שאנחנו אומרים לו וִיסוֹנטלָטָשרוֹ (להתראות בהונגרית), יש לכם הזדמנות להכין עוגת ז'רבו, מעין פרידה שתשאיר אותנו עם טעם מתוק בפה

    עוגת ז'רבו הונגרית

    מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "שמרית"

     

    המרכיבים (תבנית מרובעת בגודל 30X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה):

    לבצק:

    4 כוסות (560 גרם) קמח

    1/2 שקית או 1/2 קוביית (25 גרם) שמרים

    1 כפית אבקת אפייה

    3 חלמונים (גודל M)

    1/4 כוס (50 גרם) סוכר

    3 כפות מים

    250 גרם חמאה רכה

    1/4 כוס חלב פושר

    למילוי:

    1 כוס (200 גרם) סוכר

    300 גרם אגוזי מלך קצוצים

    1 כוס ריבת משמש

    לציפוי:

    200 גרם שוקולד מריר

    50 גרם חמאה

    2 כפות שמנת מתוקה

    1 כף סירופ תירס להברקה (אם רוצים)


    עוגת ז'רבו (צילום: פיליפ מיטראי)

     

    אופן ההכנה:

    1. הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, חלמונים ומערבלים במהירות בינונית, מוסיפים מים, חלב וחמאה ומערבלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.
    2. המלית: מערבבים בקערה את החומרים למלית.
    3. מחלקים את הבצק ל-3 גושים שווים. מרדדים כל גוש לעלה מרובע בעובי 3 מ"מ המתאים לגודל התבנית (30X30 ס"מ).
    4. מניחים עלה אחד בתבנית, מורחים במחצית כמות הריבה ומפזרים למעלה מחצית מכמות האגוזים. מניחים מעליו שכבת בצק נוספת, מורחים את הריבה שנותרה ומפזרים את האגוזים שנותרו. מכסים בעלה הבצק האחרון ומניחים בצד כחצי שעה. כדאי לדקור את הבצק למעלה בכדי שכל שכבות הבצק ייאפו היטב.
    5. מחממים תנור ל-170 ואופים כ-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
    6. הציפוי: שמים בקערה חסינת חום שוקולד מריר, חמאה ושמנת ומחממים במיקרו עד להמסה. מוסיפים סירופ תירס, מערבבים היטב ומורחים על העוגה. ניתן לחלק את העוגה ל-3 עוגות מאורכות.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגת ז'רבו
    צילום: פיליפ מיטראי
    מומלצים