שתף קטע נבחר

שקט מנתחים: ניתוח לכריתת רחם - מול המצלמות

מתי מומלץ להסיר בנוסף לרחם גם את השחלות והחצוצרות? האם הניתוח מבוצע בגישה בטנית או וגינלית? וכמה זמן צריך להישאר באשפוז? הצצה אל המתרחש מאחורי הדלתות הסגורות של חדר הניתוח בזמן הסרת רחם

ניתוח לכריתת הרחם (HYSTERECTOMY) מתבצע בשורה של מצבים רפואיים, שהשכיחים בהם כוללים מיומות (שרירנים), סוגי סרטן שונים, דימומים וכאבי בטן, אנדומטריוזיס ועוד. מרבית הניתוחים לכריתת הרחם מבוצעים בנשים בגילאי 50-40. בהתאם למצב הרפואי של כל אישה, במקרים מסוימים יש צורך לכרות גם את השחלות והחצוצרות, בנוסף לרחם.

 

כיצד מתבצע הניתוח, האם מתבצעת הרדמה כללית, וכמה זמן לוקח להחלים?

 

(צילום: ליאור צור, בימוי ועריכה: גילי לופו)

 

 

האם תמיד כדאי להסיר גם את השחלות?

כריתת הרחם והשחלות מובילה לאובדן הפוריות של המטופלת ולהקדמת גיל המעבר. אצל נשים מבוגרות יותר הסוגיה הזאת קריטית פחות, ואילו בגיל צעיר המשמעות שלה רבה. מנגד, השארת השחלות עלולה להוביל לסיכון עתידי לחלות בסרטן השחלות, מחלה קשה שהגילוי שלה בדרך כלל מאוחר וסיכויי ההחלמה ממנה נמוכים.

 

באיזה סוג הרדמה משתמשים בניתוח?

הניתוח מבוצע בהרדמה כללית.

 

מהן האפשרויות השונות לניתוח?

1. כריתת רחם בגישה בטנית - הסרת הרחם מבוצעת דרך חתך רוחבי בבטן התחתונה, שמאפשר טיפול גם בבעלות רחם גדול. השיטה יעילה מאוד לשם סקירת איברי הבטן ולזיהוי מצבים פתולוגיים נוספים.

 

2. כריתת רחם וגינלית - הסרת הרחם מבוצעת דרך חתך בחלק העליון של הנרתיק. השיטה מתאימה יותר לבעלות רחם קטן ולמצבים שבהם סקירת איברי הבטן חשובה פחות. ניתן לבצע כריתת רחם וגינלית הן בגישה לפרוסקופית והן בגישה פתוחה.

 

למרות היתרונות שבשיטה הלפרוסקופית - חתכים קטנים יותר, פחות צלקות, כאב מופחת והתאוששות מהירה יותר, הניתוח בשיטה זאת אינו מתאים לכל מקרה או לכל אישה.

 

מה משך האשפוז לאחר הניתוח?

רוב הנשים ישתחררו מבית החולים יום או יומיים לאחר הניתוח.

 

החל מהערב ומדי יום חמישי תשודר התוכנית "שקט מנתחים" בערוץ הבריאות מבית ענני תקשורת, באפיק 29 ב-yes ובערוץ 43 ב-HOT.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במקרים מסוימים יהיה צורך לכרות גם את השחלות והחצוצרות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים