שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    כבוד לתפוד: 5 מתכונים לתפוחי אדמה

    אין זכר למדורה אבל נשארו המון תפוחי אדמה? נירה רוסו וישראל אהרוני מגישים לכם בספרם החדש "תפוחי אדמה" אינסוף דרכים ליהנות מהתפודים. בחרנו 5 מתוכן

    תפוחי אדמה אפויים ממולאים

    מדובר ב״סירות״ תפוחי אדמה אפויים, ממולאות להתפקע בכל טוב. כדאי לחתוך בבסיס כל “סירה״ חתך קטן, ולהסיר פרוסה דקה של תפוח אדמה, כדי של״סירה״ יהיה בסיס יציב. כפית פריזאית תעזור בריקון תפוחי האדמה באופן מושלם.

     

    המרכיבים:

    6 תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף, מצופים בשמן זית או במלח גס

    למילוי:

    6 כפות שמנת מתוקה

    2 שיני שום כתושות

    3 בצלים ירוקים, קצוצים דק

    כוס גבינת אמנטל או גרוייר מגוררת דק

    1 ביצה

    מעט אגוז מוסקט

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    און ההכנה:

    1. מניחים את תפוחי האדמה על צִדם הרחב, חותכים ומסירים את החלק העליון של כל תפוח אדמה.
    2. בכפית פריזאית חופרים גומה גדולה בצד החתוך של תפוח האדמה ומקפידים להשאיר דפנות ותחתית בעובי של כסנטימטר אחד. כעת מתקבלות 6 “סירות״ תפוחי אדמה.
    3. מכניסים את תוך תפוחי האדמה שהוצאו מה״סירות״ לקערה. מועכים מעט למחית. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.
    4. ממלאים את "סירות" תפוחי האדמה בתערובת, כך שהיא תבלוט בכיפה מוגבהת מעל פני תפוח האדמה.
    5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שפני המילוי שחומים ומבעבעים קלות.


    תפוחי אדמה אפויים ממולאים (צילום: נלי שפר) 

     

    רעפי תפודים עם טפנאד

    תפוחי אדמה עזי טעם וערבים לחך, שכן החיבור בין תפוחי אדמה לזיתים מתובלים הוא מוצלח במיוחד.

     

    המרכיבים:

    6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

    מעט מיץ לימון

    4 כפות שמן זית

    3 כפות טפנאד זיתים

    2 כפות עלי תימין

    מעט שבבי צ’ילי

    פלפל שחור גרוס

    4 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את תפוחי האדמה, לרוחבם, לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר ומבשלים במים רותחים עם מעט מיץ לימון כ-10 דקות. מסננים, מקררים מעט ומעבירים לקערה.
    2. מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, הטפנאד, התימין, הצ’ילי והפלפל, כך שכל הפרוסות יהיו מצופות בתערובת.
    3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי חסין חום עגול או מלבני בצורת רעפים מדורגת.
    4. מפזרים למעלה את הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כחצי שעה.


    רעפי תפודים עם טפנאד (צילום: נלי שפר) 

     

    פשטידת תפודים, תרד וריקוטה

    וגם פרמזן כמובן. שישחים יפה.

     

    המרכיבים:

    1 ק״ג תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

    מעט מיץ לימון

    500 גרם תרד טרי

    30 גרם חמאה 1

     בצל קצוץ דק

    2 שיני שום קצוצות דק

    150 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

    2 ביצים

    150 גרם גבינת ריקוטה טרייה

    1 מכלים שמנת מתוקה

    מעט אגוז מוסקט טחון טרי

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את תפוחי האדמה, לרוחבם, לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר, ומבשלים בסיר עם מי מלח ומעט מיץ לימון כ-10 דקות, עד שהם עשויים למחצה. מסננים.
    2. חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך דקה. מסננים וסוחטים היטב. קוצצים את התרד החלוט קיצוץ גס.
    3. מאדים בחמאה את הבצל והשום כ־3 דקות, מוסיפים את התרד ומאדים עוד דקה.
    4. מסדרים בכלי חסין חום מחצית מכמות תפוחי האדמה בשכבה אחידה ומניחים מעליהם את תערובת התרד. על התרד מפזרים 100 גרם מגבינת הפרמזן ועליה, בשכבה אחידה, את המחצית השנייה של תפוחי האדמה.
    5. מערבבים וטורפים יחד את הביצים, הריקוטה, השמנת המתוקה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. יוצקים אל התבנית עם תפוחי האדמה והתרד כך שהתערובת תהיה מכוסה לגמרי.
    6. מכסים בנייר כסף, דוקרים בכמה מקומות ואופים ב-160 מעלות כשעה.
    7. מפזרים למעלה את יתר גבינת הפרמזן ומכניסים אל מתחת לגריל הביתי לעוד כ-3 דקות.


    פשטידת תפודים, תרד וריקוטה (צילום: נלי שפר) 

     

    מאפינס תפוחי אדמה מתובלים

    המרכיבים:

    2 תפוחי אדמה קלופים

    1 כף שמן זית

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום קצוצות

    1 כף רוזמרין קצוץ

    1 כף עלי תימין

    כוס פטרוזיליה קצוצה

    כפית אגוז מוסקט

    3 ביצים

    1 מכל שמנת חמוצה

    100 גרם חמאה רכה

    100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

    2 כוסות קמח תופח

    מלח, פלפל שחור טחון טרי

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, בגודל קצת פחות מסנטימטר. מבשלים אותן בסיר עם הרבה מי מלח כ-5 דקות. מסננים ושוטפים.
    2. מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, 2 כפות בצל קצוץ, מחצית מכמות השום, מחצית מכמות הרוזמרין, התימין והפטרוזיליה ואת המוסקט, מלח ופלפל.
    3. שמים בקערת המיקסר את הביצים, השמנת, החמאה וגבינת הפרמזן ומערבלים לתערובת אחידה.
    4. מוסיפים לבלילה מחצית מכמות תפוחי האדמה המתובלים, את שארית הבצל והשום ושאר עשבי התבלין. מוסיפים את הקמח. התערובת יוצאת "בוצית" ולא אחידה. זה בסדר.
    5. מעבירים את התערובת לתבניות אישיות. מפזרים למעלה את יתרת תפוחי האדמה המתובלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויפים.


    מאפינ'ס תפוחי אדמה (צילום: נלי שפר) 

     

    סלט תפוחי אדמה ועוף - ארוחה שלמה

    מעוף בגריל, שקניתם בסופר, אלא מה?

     

    המרכיבים:

    חצי עוף בגריל, קר

    3 תפוחי אדמה, מבושלים או אפויים

    1 בצל אדום קצוץ דק

    4 בצלים ירוקים קצוצים דק

    2 מלפפונים חמוצים, קטנים ומוצקים, חתוכים לקוביות

    2 שיני שום קצוצות דק

    5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

    לרוטב:

    3 כפות שמן זית

    2 כפות מיונז

    1 כף חרדל

    2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את העוף בידיים לרצועות. שמים בקערה.
    2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של כשני ס"מ, מוסיפים לקערה.
    3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
    4. מערבבים את כל חומרי הסלט, למעט הפטרוזיליה, בקערה. יוצקים את הרוטב, מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה ומערבבים.


    סלט תפוחי אדמה ועוף - ארוחה שלמה (צילום: נלי שפר) 

     

    • מתוך הספר "תפוחי אדמה" מאת נירה רוסו וישראל אהרוני, הוצאת "כנרת", 128 שקלים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים