שתף קטע נבחר

אבא, תכין לי: שניצל תירס

הילדים מאוהבים בשניצל התעשייתי שיוצא מהפריזר אל המיקרו? יש פיתרון. רועי בן יוסף ומירה אזולאי מכינים גרסה ביתית וסופר-בריאה לשניצל תירס עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ

 

שניצל תירס ביתי

העקרון הוא פשוט ואת התירס ניתן להחליף בכל ירק אחר, בשילוב עם דגנים או לא. מרסקים היטב, מוסיפים מינימום "מייצבים" ומתבלים בעדינות, רק כדי לחדד את הטעם.

 

המרכיבים:

1 ק"ג גרגרי תירס טרי

3-4 תמרים עסיסיים, מושרים במעט מים

כ-2 כפות פשתן טחון במקום, מעורבב עם כ-1/3 כוס מים (מלבד היותו עשיר באומגה 3, זמין וזול הוא משמש כ"דבק" נהדר ולמעשה מחליף את הביצים כשמתחשק ליצור על טהרת הצומח)

1 בצל לבן, קצוץ (אפשר לוותר אם לא אוהבים)

כ-2 כפות קמח תירס דק

כ-2 כפות קמח תפוחי אדמה

כ-2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא או חמאת בוטנים עם בוטנים בלבד (לא חובה אך משבח)

עשבים ותבלינים לפי הטעם, כמובן

לציפוי:

כאן כדאי להתנסות, תופתעו לגלות מה מצליח. שבבי סויה עם גרעינים, זרעים ואגוזים זה הפינוק האמיתי, אבל כמובן שאפשר גם עם פירורים מלחם, שיבולת שועל, סובין וכו', לפי המרקם הרצוי, העדפת הילד וצרכיו

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים בצל במחבת מכוסה ללא שמן.
  2. מכניסים לבלנדר רבע מכמות התירס יחד עם התמרים.
  3. מוסיפים כחצי מכמות התירס שנותרה ומערבלים שוב.
  4. מוסיפים את מה שנותר לערבול קצר ביותר ומעבירים לקערה יחד עם הבצל המאודה.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: קמחים, טחינה ועשבים.
  6. עם ידיים רטובות לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים כדורים, מצפים כל כדור ומסדרים-משטחים בתבנית.
  7. אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-25 דקות ואם לא דחוף, עדיף בטמפ' של 120 מעלות לכשעה, כך נשמור על יותר ערכים תזונתיים.

 

מה עוד אבא הכין?

 

מירה אזולאי דוגלת במזון טרי שמוביל לנפש בריאה בגוף רענן ויצירתי 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים