שתף קטע נבחר

מחקר: 200 בני נוער מתים מהפרעות אכילה בשנה

לקראת דיון בכנסת ב"חוק הדוגמניות" שיאסור על העסקת דוגמנים בתת-משקל ועל שימוש בעיבוד תמונה להצרת היקפים, מפרסם מרכז המחקר נתונים מדאיגים. ח"כ אדטו: "תעשיות האופנה והפרסום יצרו מודל יופי מעוות"

1,500 ילדים ובני נוער בישראל לוקים מדי שנה בהפרעות אכילה, וכ-200 מהמקרים המאובחנים מסתיימים במוות. כך עולה ממחקר שהגיש מרכז המחקר והמידע של הכנסת לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות. המחקר נערך לקראת דיון שייערך בראשית השבוע ב"חוק הדוגמניות", הצעת חוק האוסרת העסקה או הצגה של דוגמנים המצויים בתת-משקל, וכן אוסרת על שימוש בתוכנות מחשב להצרת היקפי הגוף.

 

המחקר מפנה אצבע מאשימה לעבר הפרסומות בערוצי התקשורת, שמצטיירות כאחד מגורמי הסיכון להתפתחותן של הפרעות האכילה. "התקשורת משפיעה לרעה על דימוי הגוף של הצופים, והגזרה הדקה של הדוגמניות מגבירה את השאיפה לגוף רזה כאידיאל", קובע המחקר.

 

מהנתונים עולה עוד כי 30% מהנערות בישראל שואפות לגוף רזה, ורובן מנסות להגיע למטרתן ללא כל הדרכה רפואית. בגילאי 11-13, אחוז הנערות הישראליות שמנסות לרזות גבוה בכל קנה מידה עולמי. שני שלישים מהחולים והחולות צפויים לסבול מהפרעות האכילה במשך שנים רבות, אפילו כל חייהם.

 

"מודל מעוות של יופי"

בדיון בוועדת הבריאות ישתתפו רופאים מומחים לטיפול בהפרעות אכילה, חולים הסובלים מהתופעה, דוגמניות וסוכני דוגמנות. יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד), אמר כי הוועדה מחויבת להביא בחקיקה לבלימת התופעה החולנית.

 

ח"כ ד"ר רחל אדטו (קדימה) נמנית על יוזמי הצעת החוק. היא טוענת כי תעשיות האופנה והפרסום הן האשמות בנתונים הגבוהים. "הם בנו מודל מעוות של יופי. דוגמניות רבות מופיעות בפרסומות כשהן בתת

משקל, ומשמשות מודל לחיקוי בקרב נערות המנסות לרזות בכל דרך, אפילו במחיר סיכון בריאותן וחייהן".

 

ביוזמת הצעת החוק שותף גם ח"כ דני דנון (ליכוד), שטען כי "הפרעות האכילה בקרב ילדים ונוער מתפשטות כמגיפה בעולם המערבי. החוק נועד לצמצם את ההשפעה השלילית של הגורמים האינטרסנטיים המנסים למכור מציאות דמיונית והרסנית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
הנערות מנסות לרזות בכל דרך. ארכיון
צילום: סי די בנק
צילום: מיכאל קרמר
"הדוגמניות משמשות מודל לחיקוי"
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים