שתף קטע נבחר

מה לשים לכם בתפוח אדמה?

אחד מהסימנים המובהקים של ל"ג בעומר הוא תפוח האדמה שמתבשל לאיטו בגחלי המדורה. אורן לוקסנבורג לוקח את ההנאה צעד אחד קדימה ומכין 3 מליות שיעשו את חגיגת האש עוד יותר מיוחדת

אפתח בגילוי נאות: לא יצא לי להיות במדורה כבר כמה שנים טובות. לפחות 18, וזה המון. עם זאת, הזיכרון של הקרטושקס הצלויים, דבק בי כבר שני עשורים ואני חושב שאולי הגיע הזמן לרדת לחוף ולשרוף כמה עצים. אם גם אתם כמוני, חולמים על תפוחי אדמה לוהטים אבל לא מתכננים לציין את ל"ג בעומר בדרך המסורתית - תשמחו לדעת שיש דרך ליהנות מהם גם בבית, בלי עשן.

 

איך מכינים תפוחי אדמה ממש כמו במדורה?

פשוט מאוד! שוטפים תפוחי אדמה לא קלופים ומייבשים אותם היטב. מניחים בתבנית אפייה עמוקה שכבה רצינית של מלח גס (בשום פנים ואופן לא מלח דק), מסדרים את תפוחי האדמה כך שחצי משטח הפנים שלהם נוגע במלח, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה מאוד (250 מעלות) לפחות שעתיים. כשתפוחי האדמה מתרככים, מורידים את נייר הכסף וצולים עוד כ-15 דקות עד לקבלת קליפה פריכה.



במקום גחלים, שמים במלח גס (צילום: דודו אזולאי) 

 

את תפוחי האדמה אפשר לאכול כמו שהם ואפשר לפנק אותם (ואת עצמכם) במילוי שהופך את כל העניין לחוויה קולינרית מסעירה.


מילוי לבחירתכם (צילום: דודו אזולאי)

 

רוטב שמנת חמוצה ופרמזן

פשוט וקלאסי וטעים בטירוף שאי אפשר להתאפק ולחסל.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 תפוחי אדמה ישר מהמדורה או מהתנור

2 גביעי שמנת חמוצה 15%

100 גרם גבינת פרמזן משובחת

מלח גס

שמן זית

עירית קצוצה (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את תפוחי האדמה החמים ל-2 ומחלקים לצלחות.
  2. מעל כל תפוח אדמה מפזרים מעט שמן זית ומלח גס, עורמים כף גדושה של שמנת חמוצה ומסיימים ברצועות גבינת פרמזן וקצת עירית.


תפוחי אדמה במילוי רוטב שמנת ופרמזן (צילום: דודו אזולאי) 

 

רוטב צלפים אנשובי ואיולי

הבסיס הקלאסי של רוטב סיזר שמורכב מפרמזן, מיונז ואנשובי מתאים מאוד לתפוחי אדמה.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 תפוחי אדמה מדורה

1 קופסת שימורים של אנשובי איכותי

2 כפות מיני צלפים

לאיולי:

2 חלמונים

שן שום כתושה

כפית חרדל דיז'ון

מיץ מ-1/2 לימון

300 מ"ל שמן קנולה

3 כפות פרמזן מגורר

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. האיולי: שמים בקערת מיקסר את החלמונים, השום, החרדל ומיץ הלימון וטורפים במהירות גבוהה, תוך כדי עבודה מזליפים לאט לאט את שמן הקנולה עד שנוצר איולי, מוסיפים את הפרמזן ומתבלים.
  2. הרכבת המנה: את תפוחי האדמה החמים חוצים ל-2 ומחלקים לצלחות.
  3. מפזרים מעל כל תפוח אדמה כף מהאיולי, מעט צלפים וכמה נתחי אנשובי.


תפוחי אדמה ברוטב צלפים אנשובי ואיולי (צילום: דודו אזולאי) 

 

פטריות בצל צלוי וחומץ שרי

המרכיבים:

6 תפוחי אדמה מדורה

300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות

בצל סגול בינוני אחד פרוס דק

3 כפות שמן זית

4 כפות חומץ שרי

1 כף עירית קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. את תפוחי האדמה החמים חוצים ל-2 ומחלקים לצלחות.
  2. מחממים מחבת עם שמן הזית ומקפיצים את הבצל והפטריות על אש גבוהה עד שהם צרובים היטב מכל הצדדים, מורידים מהאש.
  3. מוסיפים את חומץ השרי והעירית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל תפוחי האדמה.


תפוחי אדמה בפטריות בצל צלוי וחומץ שרי (צילום: דודו אזולאי) 

 

  • אורן לוקסנבורג הוא השף של מסעדת "רוטשילדס קיטשן" (שד' רוטשילד 73, תל אביב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפוחי אדמה בתנור כמו מהמדורה
צילום: דודו אזולאי
תפוחי אדמה במילוי רוטב שמנת ופרמזן
צילום: דודו אזולאי
מומלצים