שתף קטע נבחר

סימני שאלה: הכנסת תדון בתעלומת האחים עופר

פרשת העסקה ועגינת הספינות באיראן מסעירה את המדינה, אולם כל התבטאות מעורפלת רק מגבירה את גל השמועות. ועדת הכלכלה של הכנסת תדון בנושא: "האחים תרמו למדינה"

התבטאויות מעורפלות. ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, אמר כי "ההתייחסות לאחים עופר מוגזמת ויצאה מפרופורציה", אולם הבוקר (יום ג') יימשך הדיון סביב סימני השאלה שמעלה פרשת עסקת המכירה ועגינת הספינות בבעלות "טנקר פסיפיק" של סמי עופר באיראן. ועדת הכלכלה של הכנסת תקיים דיון מיוחד בנושא.

 

ההודעות שמסרו בנושא ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר הביטחון, אהוד ברק, רק הגדילו את התעלומה ואת כמות סימני השאלה. נתניהו אמר כי לאחר שנודע לו על הפרשה מהעיתונים, הוא ערך כמה בירורים. "לישראל יש מדיניות מאוד ברורה בנוגע לאיראן, ואין לנהל איתה שום סוג של קשר", הדגיש.

 

שר הביטחון ברק אמר, כי "חשוב מאוד שמה שאנחנו דורשים מכל ידידינו בעולם לכפות על התאגידים הכלכליים שפועלים מתוכם - נכפה גם על עצמנו". השר הבהיר כי הוא מציין את הדברים, "בלי לדעת את הפרטים לגבי האירוע הקונקרטי שנידון בימים האלה".

 

ישראל מתנערת מכל קשר או אחריות לעגינת הספינות של משפחת עופר, כפי שנחשפו בעיתון "כלכליסט". בדרג המדיני מאשימים את האחים עופר כי הם מנסים לקשור את "מעשיהם הלא מקובלים" לדיון הישראלי ועל כן תוקפים אותם בחריפות. אלא שדווקא ההתקפה הזאת הגדילה את הספקולציות.

 

ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ כרמל שאמה תתכנס כדי לדון בפרשה. לו הייתה הכנסת רוצה לקיים דיון מהותי ורציני בסוגיות הללו, הוא לא היה נערך בוועדת הכלכלה. במערכת הפוליטית טענו גורמים בעלי קשרים בממשלה, כי "האחים עופר תרמו לא מעט למדינה במהלך השנים", דברים שכמובן הגדילו את גל השמועות סביב הפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיר דגן
צילום: גיל יוחנן
צילום: מאיר פרטוש
סמי עופר
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים