שתף קטע נבחר

חופשה ביוון בצל משבר: 'לא רואים הורדת מחירים'

בצל האזהרות על הידרדות כלכלית ביוון, גורמי תיירות נערכים לקיץ גדוש בנופשים ישראלים - ומוסיפים עוד ועוד טיסות. נספח התיירות של יוון: "התיירים מחפשים חוף ושקט, וביוון אין בעיות"

"אני לא מאמין שהמצב הכלכלי הקשה ישפיע על התיירות ביוון", אמר היום (ה') ל-ynet נספח התיירות של יוון בישראל, ורייאנוס ספיירודן, בצל האזהרות על הידרדות נוספת במצב הכלכלי במדינה. גורמי תיירות העריכו כי לא צפויה ירידת מחירים עבור הנופש הישראלי.

 

"יש בעיה של שחיתות ביוון", מודה ספיירודן, "זו הבעיה של המדינה.  

אם יוון תקרוס, כל אירופה תקרוס איתה, והם לא יתנו לזה לקרות. שר הכלכלה של יוון נשלט כרגע על ידי האירופים והוא עושה מה שאומרים לו".

 

ספיירודן סיפר כי ממשלת יוון מנסה למכור את השליטה בתחומי תיירות שונים לידיים פרטיות זרות, כמו בתי קזינו וניהול שדות התעופה. לצד זאת הוא הסביר כי קיימת עלייה של 45 אחוז במספר התיירים מישראל בהשוואה לשנה שעברה, ועלייה של כ-12 אחוז בתיירות הכללית. "זה בגלל שהמחירים זולים יותר והפסיקו לנסוע למזרח התיכון בגלל הבעיות (המהומות במצרים ובמדינות נוספות - ז.ר.). התיירים מחפשים חוף ושקט, וביוון אין בעיות".

  

למה המחירים לא יורדים?

האם יש סיכוי להוזלת חבילות הנופש במדינה שכלכלתה צוללת? גלית זכאי, מנהלת השיווק של "אשת טורס", אמרה בשיחה עם ynet כי נכון לעכשיו, היא לא רואה ירידת מחירים בקרב נותני השירותים ביוון: "נופשים מאירופה מסיטים את הנופש שלהם ממרוקו טוניס ומצרים לעבר יעדי בולגריה ויוון. הדבר מביא לתפוסות גבוהות מאוד בבתי המלון שם. כרגע קשה למצוא חדרים פנויים ביולי-אוגוסט, והמלונות לא מוצאים צורך להוריד מחירים".

 

גם בקבוצת התיירות "קשרי תעופה" דיווחו כי ביולי-אוגוסט עתידות לצאת כ-200 טיסות מישראל לאגן הים האגאי. מדובר בכמות גדולה פי שניים, ביחס לקיץ שעבר. יעל ורדי, מנהל אגף השיווק בחברה, אמרה כי "לא רואים השפעה של המשבר בכיוון של הורדת מחירים".

 

ורדי סיפרה כי כל בתי המלון שעמם עובדת החברה פתוחים ונותנים שירות כרגיל: "הם מאוד קואופרטיבים, ולא מציגים מצב של בעיה כלשהי".

 

בין היעדים החמים המוצעים לנופש הישראלי בימים אלה - מיקונוס, זקינטוס, קורפו, סלוניקי, רודוס וכרתים - שבו נוספו בקיץ טיסות ישירות לעיר הקיט חאניה, במערב האי.


המחירים נותרו על כנם. מעגן בכרתים (צילום ארכיון: יוסף ג'קסון)

 

האם מקומות הבילוי יפשטו רגל?

אם ללמוד ממקרי העבר – כמו הקריסה שהתרחשה באירלנד לפני חודשים ספורים – הרי שהמצב עבור התיירים יכול להשתנות לרעה, אם מקומות בילוי וארוח רבים ייקלעו לקשיים. באירלנד הקורסת צנח מספר התיירים שפקדו את המדינה, ובתי עסק רבים נותרו שוממים – וקרסו אף הם. "אין אפשרות שתייר ימצא עצמו ללא מלון, כי זה בידיים פרטיות", מרגיע ספיירודן. 

 

בסוגיה זו אמרה ורדי כי "כל האזורים ששולחים אליהם תיירים מהארץ הם מקומות שוקקים ופעילים, ולא מורגשת כל בעיה בנושא זה". זכאי הוסיפה כי "ההמלצה החמה היא להשיג כמה שיותר מידע לפני הנסיעה

באמצעות הסוכן או האינטרנט, ולהכין שיעורי בית. מהיכרות שלנו אלה יעדים מאוד פופולריים – ולרוב לא מורגשת בעיה שכזו".

 

"הסיטונאים הישראלים בדרך כלל דואגים לשווק מקומות פעילים שמתאימים לתייר הישראלי, על מנת לספק פתרונות של האטרקציות, הטיולים, והשופינג", הרגיעה זכאי.

 

גם זכאי סיפרה כי מרגע שטורקיה ירדה מהמפה עבור נוסעים ישראלים רבים - יוון הגדילה את כמות הביקושים אליה, וגם היצע הטיסות גדל על ידי הסיטונאים. לצד האי רודוס שהפך מבוקש יותר, היא סיפרה כי "לאחרונה הוספנו טיסות לעיר חניה בצד המערבי של כרתים – אזור נופש נוסף שלא טסו אליו בעבר".

 

בהכנת הידיעה השתתפו יואב גלזנר וזיו ריינשטיין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכלכלה בצניחה, התיירות פורחת. אתונה
צילום: AFP
מומלצים