שתף קטע נבחר

צילום: מאיר אזולאי

"מזל שסמי עופר לא ראה את כפיות הטובה"

איש לא מיהר להספיד את האיש העשיר בישראל, שהלך לעולמו בעיצומו של הדיון הציבורי על קשריו השנויים במחלוקת עם איראן. "הוא היה אדם אכפתי מאוד והיתה חשובה לו התרומה לחברה", ספד לו מנהל בית החולים איכילוב, פרופסור גבי ברבש

איש מהצמרת המדינית והכלכלית בישראל לא מיהר היום (ו') להספיד את איש העסקים סמי עופר, שהלך לעולמו בגיל 89 אחרי מאבק במחלה קשה, בעיצומו של הדיון הציבורי על קשריו העסקיים עם איראן.

 

"אני באמת חושב שיש לו מזל שהוא לא רואה בימים האחרונים את כפיות הטובה והשמחה לאיד שכל כך מאפיינת את העם שלנו", אמר מנהל בית החולים איכילוב בתל אביב, פרופסור גבי ברבש, על רקע הסערה שעוררו הגילויים על קשריו של עופר עם איראן.


"ראיתי אדם שמתרגש בקלות ובוכה המון ממעשים טובים" (צילום ארכיון)

 

"לבוא ולהגיד על אדם שהוא ומשפחתו, שלא רק ששירתו ביחידות מיוחדות של צה"ל אלא גם תרמו המון למערכת הביטחונית, להגיד עליהם שהם פגעו באינטרסים של ישראל בשביל כמה עשרות מיליוני דולרים, זו אמירה מטומטמת עד מרושעת", טען פרופסור ברבש, שהכיר את איש העסקים בעשור האחרון.

 

הממשל האמריקני הטיל בחודש שעבר סנקציות על האחים עופר, לאחר

שהתברר כי חברה בבעלותם מכרה מכלית לאיראן. בהמשך התברר כי ספינות בבעלות המשפחה עגנו כמה פעמים באיראן בשנים האחרונות. במשפחה טענו כי הדבר נעשה באישור המדינה, אך ראש הממשלה הכחיש זאת.

 

בלוגר אמריקני טען מאידך, כי ספינותיהם של האחים עופר עגנו באיראן כדי לאפשר ל"מספר רב" של סוכני מוסד להיכנס לרפובליקה האיסלאמית. ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, תרם לחרושת השמועות כשיצא להגן על המשפחה וטען כי לא הפרה שום חוק. אם לא די בכך, דיון על הפרשה בוועדת הכלכלה של הכנסת נקטע בפתאומיות בעקבות פתק מסתורי שהועבר ליו"ר ח"כ כרמל שאמה.


בחברה טובה. עופר עם וורן באפט וסטף ורטהיימר (צילום: גיא אסיאג)

 

במהלך השנים תרם עופר רבות לתחומי הבריאות, החינוך והאמנות, אך נקלע למוקד של כמה סערות ציבוריות. בשנת 2006 ביטל תרומה בסך 20 מיליון שקלים למוזיאון תל אביב, לאחר שנתקל בהתנגדות ציבורית לקרוא לו על שמו ולקבל וטו על החלטות נדל"ן הקשורות במוזיאון. לפני כשנתיים "כיכב" ב"שיטת השקשוקה", סרטו הביקורתי של מיקי רוזנטל על עסקי המשפחה.

 

"דמע כמו ילד קטן"

פרופסור ברבש סיפר בשיחה עם ynet על קשריו עם עופר. "זיהיתי בו משהו מיוחד, היה ברור שהוא בנה אימפריה עסקית מדהימה וחלש עליה עד לאחרונה במלוא כוחו והטמיע בה את משפחתו בתוך

העסקים, כך שהעסקים הפכו להיות משפחה והמשפחה הפכה להיות עסקים. אך יחד עם זאת, אני בתפקידי בבית החולים ראיתי פן אחר של אדם שמתרגש בקלות ובוכה המון ממעשים טובים".

 

עופר, שתרם מאות מיליוני שקלים להקמת מכון הלב איכילוב, זכה לדברי פרופסור ברבש לקבל הכרת טובה על תרומותיו, "והיה אכפת לו לראות את התוצאות של מעשיו. היתה חוויה לראות את הרגשנות האישית לצד הרקע של עולם העסקים הנוקשה. אני לא מכיר עוד אדם בישראל שבתרומה אחת בסדר גודל של שמונים מיליון דולר סייע כה רבות למערכת הבריאות ובעיקר לבתי החולים איכילוב, סורוקה ורמב"ם, כפי שעשה סמי עופר".

 

"הוא היה אדם אכפתי מאוד והיתה חשובה לו התרומה לחברה", סיכם פרופסור ברבש, "הוא מת ממחלה קשה אך מת בשיבה טובה

ובחודשים האחרונים כשמצבו הדרדר כבר היה ברור לאן זה הולך ומאוד שמחנו שהספקנו לחנוך את בניין הלב החדש בנוכחותו ובנוכחות הנשיא שמעון פרס שעשה כבוד רב וכיבד אותו באירוע, דבר שגרם לסמי עופר להזיל דמעה מרוב התרגשות כמו ילד קטן".

 

סמי עופר נחשב לאיש העשיר ביותר בישראל, כשהונו מוערך ביותר מעשרה מיליארד דולר. סמי ואחיו יולי עומדים בראש אימפריית ספנות משגשגת. הם עשו את הונם גם מעסקי בנקאות ונדל"ן. בבעלות האחים עופר "החברה לישראל", מפעלי כימיקלים לישראל, חברת הספנות "צים", "טאואר סמיקונדקטור" וחברות רבות נוספות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברבש. "אמירות מרושעות"
צילום: שאול גולן
סמי עופר עם בנו אייל
מומלצים